Trafi karavaanariksi?

HALTTUNEN TEUVO 03.09.2012 08:58

Aamun uutisissa oli Trafin toimintojen siirtämisestä Espanjaan. Tervemenoa, ei ole Suomessa toiminutkaan. Mutta homma kanssa espanjalaisille, ei käy antaminen nykyTrafin jupeille aurinkorannikon resitenssejä keljuilupaikaksi.

Toinen siirron kohde voisi olla "rakennusvalvonnan" antaminen vaikka Etelä- Saharaan. Varmasti laatu paranisi. http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3630 http://www.hel.fi/hki/rakvv/fi/Rakennusty_n+valvonta

HELLE RAUNO 03.09.2012 11:24

Meitin autothan on jo pitkään katsastanut "epsanjalainen". Selvä jatkumo tuohon kehitykseen.

HALME MARTTI 03.09.2012 11:39

Lukekaa maan ykköslehden, Turun Sanomien juttu tältä päivältä. Aurinkorannikolle siirtyvät Trafin neuvontapalvelut, eikä siellä ole mitään päätäntävaltaa tai muutosoikeutta asioihin. Lehden mukaan henkilö- ja tilitietomme matkaavat turvallisesti Euroopan halki sinne aurinkoon. Tähän asti niitä on käsitelty keskellä kaamosta Sodankylässä. Tilalle Pyssykylään voisi vaikka siirtää jääpalatehtaan ja siirtää tuotteet sähköisesti mm. Fegen toimiston viereiseen kulmabaariin Tässä juuri rustailen työpaikkahakemusta sinne Fuengirolan toimistoon... nimim. "una cerveza por fafor!"

NYYSSÖNEN KAJ 03.09.2012 12:08

Onhan Fugessa ympäristöineen sentään talvella n. 30000 suomalaista. Onhan se jo aika että Trafi saa ulkomaan tuntemusta palveluunsa.

Kaamosta voi ihailla vaikka sulkeutumalla vaatehuoneeseen.

JANHONEN MATTI 03.09.2012 12:55

Näin nämä tunnottomat elämästä vieraatuneet isänmaan parturit toimii. Työstä on puutetta ja verotulosta vielä enemmän ja silti työtä ollaan ulkoistamassa Valtion omistaman viraston toimesta ulkomaille. Missäs se liikennemisteri Kyllönen nyt luuraan kun tallaista pääse tapahtumaan. Ei kilpailuttamispakkoa ole.

Voi miten mukava siellä onkaan virkamisten käydä tekemässä tarkastusmatkoja etenkin talvën aikaan ja voihan siinä sivussa muutaman kierroksen kulkea kololta kololle ensin päivällä ja sitten illalla.

TOIVONEN MARTTI 03.09.2012 13:06

No Tursan mukaan pidettiin tarjouskilpailu ja molemmat tarjoukset tuli suomalaisilta firmoilta. Tuo eteläisempi vaan oli melkein puolet halvempi.

Paha vaan että jos työntekijät asuu Epsanjassa jää kotomaalta verotulot saamatta.

Kilpailutuksen säännöissä olisi tietty pitänyt olla mukana myös klausuuli kotimaassa tapahtuvasta työstä.

VÄISÄNEN JUHA-PEKKA 03.09.2012 13:40

Jos Trafin toiminnot siirtyy epsanjaan niin mahtaakohan enää otetta saaja 3-4 päivässä?..siis jos niittenkin lähetys siirtyy sinne. Onkohan ne etes tarjouskilpailussa mahtaneet ajatella koko asijaa....

NYYSSÖNEN KAJ 03.09.2012 15:07

Seuraavaksi varmaan luemme miten Liikkuvan Poliisin lisäksi myös muut kenttäpoliisit ulkoistetaan. Veikkaan että halvin tarjous tulee Kiinasta ellei sitte naapuri vetoa YYA-sopimukseen kisan loppumetreillä.

Kyllä Trafi toimii hyvin Espanjassa mutta mites sitten kun kun Suomessa on kesä (vai tullaanko ne peruuttamaan)?

TOIVONEN MARTTI 03.09.2012 15:11

Eiköhän tuo ole ihan turhaa huolestumista. Ensinnäkin Trafi ei siirry sinne vaan sen puhelinneuvonta. Toiseksi vaikka siirtyisi (mikä kuitenkin on mahdotonta) otteet voisi lähettää niin nopeasti kuin mitä Itella pystyy toimittamaan. Lomakepohjat on varmaan Itellan palvelimilla, datat tulee internetin kautta vilauksessa mistä tahansa maapallolta ja ohjautuu saajaa lähimpään tulostuskeskukseen ja siellä Itellan tulostimet tulostaa otteen ja laittaa sen kirjekuoreen ja sitten Kusti polkee.

Ei noita vakiotulosteita kannata missään Trafissa tai muussakaan isoja määriä kirjeitä lähettelevässä paikassa itse tulostaa ja panna käsin kirjekuoreen ja nuolla kirjettä kiinni ja laittaa postimerkkiä päälle ja viedä lähimpään postloodaan.

Vaikka systeemit on hitaita kehittää ja takkuaa niin tuo tulostushomma taitaa sentään olla hanskassa.

Ja vielä senverran että onhan se hyvä jos Epsanjaan palkataan suomalaisa työntekijöitä, koetas soittaa melkein minkä tahansa ison ATK-talon tai puhelinoperaattorin neuvontaan niin neuvonta on ulkoistettu kylläkin suomen kielen lähikieltä puhuville etelän naapureille. Sinne ei soiteta vaan helistetään...

JANHONEN MATTI 03.09.2012 15:54

Minulle kysymys on hyvin periaatteellinen. Joitakin meitä on vielä jäljellä.

Minä en suostu ymmärtämään sitä, että yksi valtion sektoriviranomainen on siirtämässä työtä maasta pois ja samalla sitä taloudellista toimeliaisuutta verot mukaan lukien jota siirrettävä työ täällä aikaan saa. Vielä vähemmän ymmärrän sitä, että tästä työn muutosta vieraaseen maahan syntyvän työttömyyden hoitoon joudutaan ottamaan valtiolle ja kunnille lisää velkaa.

Ei voi kun yhtyä intiaanipäällikkö Seattlen Suurelle valkoiselle päällikölle lähettämän kirjeen sanoihin; "Hän kohtelee äitiään maata ja veljeään taivasta kuin tavaroita, joita voi ostaa, ryöstää ja myydä kuin lampaita tai lasihelmiä. Hänen ahneutensa nielaisee kaiken ja jäljelle jää vain autio maa. Mitäpä minä tiedän".

Mutta sen minä tiedän, että tämän tyyppisillä päätöksillä niitä persuja tehdään.

HJELM ARTO-VEIKKO 03.09.2012 16:05

Hesarissa oli eilen juttua lääkäripalveluiden kilpailutuksesta,pitäs saada semmonen firma joka maksaa verot Suomeen.Kilpailutuksessa ei voi ottaa huomioon tälläistä asiaa.Joku kommentoi juttua ja sanoi ettei halua neuvoa mutta jos pyydetään tarjous koko Helsingin lääkäripalveluista niin kynnelle kykeneviä ei ole montaa,jos otetaaan pienempiä yksiköitä niin kilpailuun tulee tarjouksia pienemmiltäkin toimijoilta ja näin turvataan vaihtoehtojen säilyminen. Mitä enemmän täältä kannetaan rahaa ulos sitä nopeammin maa köyhtyy,eturistiriita on melkoinen kun kvarttaali mies veis heti kaiken mutta tulevaisuudessakin täällä pitäis olla toimiva yhteiskunta.

t Jelmi

YLINIEMI SEPPO 03.09.2012 16:21

Kyllä Matilla osu ja upposi taas" KJON".,.,

VALTONEN MARTTI 03.09.2012 17:02

Lisätään tänne vielä ja jälleen kerran ihmettely ettei nykyään edes kampanjoida kotimaisen tuotteen suosimisesta. Sehän olisi "avain" onneen...ainakin melkein.

YLINIEMI SEPPO 03.09.2012 17:18

Eihän sitä Suomalaista tavaraa kannata suosia kun Kiinasta saa halavalla rihkamaa.

Ja kauppialle jää enemmän voittoa.

HALTTUNEN TEUVO 03.09.2012 21:00

"Ja kauppialle jää enemmän voittoa." Ja operaattoreille niistä Espanjaan soittamisista, mutta neuvontatyö taitaa vähetä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.