DigiTV:n katselu ulkomailla

PARVIAINEN JORMA 30.08.2012 01:03

Digi-tv:ssä on vallalla kaksi formaattia. On DVB-T1 ja DVB T-2.

Joista DVB-T-2 on uudempi. Uudemmat toimivat Norjassa-Tanskassa- ja Baltian maissa.

Kannattaa "raahata" mukanaan vain sellaisia vastaanottimia ko.maihin, jotka "ymmärtävät" molemmat T1 ja T2 - formaatit.

Esimerkiksi: Tanska ja Norja Baltian lisäksi - ovat T-2 maita. Keski-Euroopan maissa näkee myös tällä Suomen T-1 formaatilla.

AHOLA JARI 01.09.2012 11:48

Niin, DVB-T vai DVB-T2... Sanoisin omana kokemuksena, että DVB-T; MPEG-2 (SD -lähetykset) ja H.264/MPEG-4 AVC (HD) kun löytyy, niin pärjää Euroopassa. Itselläni ei ole mitään mielenkiintoa ostaa paikallista maksukorttia, ja kuunnella ymmärtämättömänä paikallista kieltä ja duppauksia, sillä DVB-T2 ei tule/ole tiettävästi missää ilmaispuolella ;)

Maitnitsemissasi maissa toimii ainakin DVB-T (HD:na H.264/MPEG-4 AVC). Enkä usko läntisen Euroopan hylkäävä DVB-T:tä vähään aikaan, koska HD onnistuu siinäkin formaatissa. Suomi (SD hätäinen) ja muutama "hidas" (anal.->HD) itäpuolen maa ajatteli olla fiksumpi ja loikata T2:een. Kuluttajat ovat ehkä toista mieltä..

http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.09.2012 18:37

Tuon DVB-T2 taikasana on kopiointisuojaus. Eli jos joku yhtiö haluaa lähettää HD kuvaa esim. elokuvan niin ilman kopioinnin estoa ei sitä filmin tekijänoikeudet omistava taho anna lähettää HD:nä.

Olen muutaman kerran törmaännyt tilanteeseen jossa vastaanotin ilmoitti ettei tallennus onnistu tekijänoikeus syistä johtuen.

NYYSSÖNEN KAJ 02.09.2012 08:48

Kun ostin lituskat: Autoon 22" niin vaatimus oli että osaa ottaa vastaan MPG2, MPG4 ja Analogia lähetyksiä. Kaikkialla sillä pärjää ainoastaan tuota YLE:n formaattia sei ymmärrä mutta ei se mitään haittaa.

Kotona 46" samat vaatimukset niin näkee MPG4 koelähetyksetkin jos haluaisi. Koti TV ymmärtää YLE:ä minä taasen en ymmärrä.

PS! oletko koskaan valinnut tekstityskielen? YLE sanoo että on kolme eri kieltä valittavana.

WILHELMSSON LEIF 02.09.2012 12:21

Tekstitys valinnat Suomi, Ruotsi ja Hollantti joka on kuulovammaisten tekstitys Tekstitys näkyy ainoastaan kun se on lähetyksessä mukana ja minkä on valinnut ensimäiseksi se tulee enste ja jos ei ole niin tulee toiseksi valittu kieli.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.