Ranskasta Espanjaan vuorisihurat ohittaen

PATOJA PEKKA 13.08.2012 20:59

Ranskasta Espanjaan pääsee pahimmat vuoritiet ohittaen Biarritzin kautta Atlantin rannikkoa myöten ja Välimeren rantatietä ajaen, mutta osaako kukaan neuvoa reittiä jostain sisämaan kautta niin, ettei eteen tule mitään korkeita pahoja vuoriteitä? Jos reitillä on tunneleita tms. maksuosuuksia, niin kuinka tyyriitä ne ovat? Kiitos vinkeistä.

JANHONEN MATTI 13.08.2012 22:00

Muut tiet on kaikki Pyreneitteen yli meneviä vuoristoteitä Nämä muut varteen otettavat reitit on: Pau-Zaragoza, Montrejau-Lleida Foix-Montrese tai Foix-Andorra-Lleida Aix les Therme-Perigcerda välillä on Tunnel de Pyamores jonka tunnnelimaksu matkailuautolta on n. 10 euroa. Muista tunnelimaksuista ei mainintaa Ranskan ja Espanjan tiemaksukartalla. Tunnel de Paymores tunnelin kautta ajaen voi sivuuttaa Andorran ja mennä suoraan Ranskasta Espanjaan. Toinen asia on sitten kuinka fiksua se käymättä Andorassa. Sieltä löytyy parikin camping-aluetta joista toinen lähellä Andorra la Vellan keskustaa, pienen joen varrelta. Kaikilla em. teillä on tunneleita ja kaikki edellä mainitut reitit ovat merkitty kartalla punaisina N-luokan teinä, eli ihan ajettavia. Omakohtaista kokemusta on vain tuosta Andorran kautta ajosta. Reitti oli aika syheröinen Andorran ja Ranskan rajalla ja tien korkeimmat kohdat kulki muistaakseni yli kahdessa kilometrissä.

PURSIHEIMO TOPI 14.08.2012 00:37

Olemme likuisia kertoja ylittäneet Pyreneiden vuoriston molempiin suuntiin Andorran kautta vaunua vetäen. Ei mitään vaikeuksia. Jo pelkästään maisemien takia tuo kannattaa tehdä, jos tuonne asti on viitsinyt ajaa.

KOSKINEN MATTI 14.08.2012 09:45

Pau-Zaragoza reitti on helppo,matkalla 9 km pitkä tunneli,ei tie-eikä tunnelimaksuja tie kohtuulisen hyvä.terv matti

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.