Portugeesissa onko käyneitä

KUJANPÄÄ MARKKU 12.08.2012 16:31

Miten ja mihin aikaan sinne yleensä meette, minkälaisella kalustolla ja koska tuutte takasin. Onko siellä vakikämppäri, vaiko reissaatte ympäristössä. Kuvia ja oman olemisen kertomuksia olis kiva lueskella ja katella.

JANHONEN MATTI 12.08.2012 18:06

Olen siellä kolmena syksynä oleillut mutta en talvehtinut. Mennyt olen Travemunden tai Rostockin kautta josta meno reittiä Reims-Pariisi-Bordeaux-Burgon-Salamanca-Sevilla-Olhao. Yleensä olen tullut takaisn Espanjan kautta Barcelona- Perpignan-Avognon-Mulhouse-Frankfutt-Kassel-Hannover-Travemunde

Menoni olen ajoittanut niin, että voin hyödyntää syksyn RUTU-lähtöjä Lähdöt ja hinnat löytyy Rutujen sivuilta kohdasta laivainfo. Koko talven olijat voivat hyödyntää paluussa RUTU-lähtöjä. Kannattaa noteerata.

Olen tutustunut varsin moniin Algarven rannikon alueisiin lännestä itään mutta olen kuitenkin päätynyt Olhaon camping -alueeseen jonka linkki alla. Hinta-laatusuhde kohdallaan ja vallankin jos on pidempään. Alue on aika iso mutta siellä on mustaakseni ainakin viisi huoltorakennusta jotka pidetään siisteinä. Ja vähintään yksi huoltomies päivystää koko ajan pitäen huolta alueen siisteydestä.

Caj tietää kertoa asiasta tarkemmin kun on siellä enemmän oleillut. Itse olen viihtynyt siellä radan varren puolella ja naapureina on ollut etupäässä norjalaisia ja ruotsalaisia jotka elelee hyvin siististi.
Nimitänkin sitä skandinaavien alueeksi. Alueella on mielestäni hyvä henki ja se on paljon se. http://www.roteiro-campista.pt/Faro/ing/olhao-moldura-uk.htm Alueelta on pari kilometriä Olhaon keskustaan ja Aldiin ja Bingo Doceen saman verran. Suomalaisten autokuntien määrä vaihtelee mutta esim. viime syksynä siellä oli parhaimmillaan muistaaksi 8-9 suomalaista autokuntaa.

Lähellä on toinen uudempi tasokas alue Camping RiaFormosa mutta mielestäni se ainakaan vielä ei ole yhtä viihtyisä kun Olhaon camping. http://www.campingriaformosa.com/en/inicio/default.asp

Puskaparkkeerausta en ole harrastanut ja se osin johtuu siitä, että nuo camping-hinnat on niin alhaiset ettei puskaparkkien perässä liiemmin kannata ajella. Mutta kukin tyylillään.

Caj´lla on kuvia ja juttua asiasta enemmänkin.

Alla linkki josta voi tsekata millainen säähistoria alueella on. http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?WEEK=08&MM=11&YY=2009&WMO=08554&LANG=en&SID=0855493c12295c9730e10cb972bbf283b6248a&ART=MAX&CONT=euro&R=0&NOREGION=1&LEVEL=150®ION=0005&LAND=PO

Käyttäjän lisäys viestiin 12.8.2012 klo 18:11:07 Jäi sanomati, että Portugalissa eurolla on vielä ostovoimaa. Sen kyllä huomaa kun käy ruokakaupassa. Vallankin naapureina olevien norjalaisten mielestä.

HELLE RAUNO 12.08.2012 19:58

Laitahan osoitteesi niin lähettelen tarinaa ja kuvia. rauno.helle@gmail.com

LAINE RAIMO 12.08.2012 20:31

Olen ollut Portugalissa viimeiset 15 vuotta joka talvi 3-4 kk. Kuvia noista MuuLi(=Muuttolinnut) - matkoista on Picaseweb-sivustollani satoja: https://picasaweb.google.com/101682333327407955804?noredirect=1

NYYSSÖNEN KAJ 12.08.2012 21:23

Minä menen lokakuussa ja palaan huhtikuussa. Kuusi talvea olen etelässä viettänyt, kaksi ensimmäistä pääasiassa Espanjassa sen jälkeen Portugalissa lähinnä Algarvessa.

Syksyllä ja keväällä reissaamme siellä ympäriinsä ja keskitalvi olemme vakikämppärillä joka on Olhãon kämppäri. Kuvat ja selostukset puhuvat puolestaan:

https://picasaweb.google.com/108494370080971186320

HÄNNINEN JUKKA 12.08.2012 22:29

-98 suuntana ja päämääränä oli enstekertaa Faro. Viime vuosina talvet ollaan vietiskelty Olhaossa Faron kupeessa. Kuten Matti kuvaili, niin tykkään minäkin Olhaon kämpistä. Sieltä on hyvä sujahdella rantsua (Algarvenatlantin) eestakasin. Kämppäreitä ja hienoja vapaaparkkeja tahi 2 euron pikkupalveluilla varustettuja biitsinlähellä-alueita löytyy mucho muito monga paljon. Pitkään kun siellä ollaan, niin esim viime talvena tuikattiin useita pistoja sisämaan kohteisiin, myös Espanjan puolelle, viikon trippejä, ja taas Olhaon hyvään sosieteehen.

Algarve on aika pieni maakunta, etelärannikko on vain parinsadan kilometrin pituinen.

Jostain syystä sinne Olhaoon tiivistyy mukavaa, hyvähenkistä ja kansainvälistä porukkaa. Venäjäksi ei vielä ole tarvinnut sormillapuhella, varmaan sekin kävisi alueen kuppilassa, missä myös kivat safkat. Ja suht hyvin varusteltu kauppa. Wlankin löytyy, vaan on sieltä saatavana hyvinkin edullisia prepaid mokkuloita. Voipi olla, että sieltäkäsin ensi talvena käydään joulu-tammikuussa jossain vielä lämpimämmässä kohteessa, vaikkapa lennähtäen, kuten Kajtsu. Tahi laivalla Portimaosta Kanarialle.

AHONEN KAI 13.08.2012 02:54

"Tahi laivalla Portimaosta Kanarialle."

Voi mennä koko talvi sitä laivaa odotellessa ;)

KUJANPÄÄ MARKKU 13.08.2012 09:15

Kas, tarinaahan tuli portugeesin kävijöiltä aika lailla. Kiitos. Ensin aattelin ihan piloillani kysästä kun toi Kaj-zu vähän väliä heittelee ja hehkuttelee juttuja sieltä, joten ei olis tarvinnu paljonkaan kaivella.

Lyytin kanssa tuli kuiteskin puhetta pidennettävästä suvesta ja siinä kohtaa ajattelin parit kymysykset framille nakata.

Mikäli tulis lähdettyä, niin varastoiko joku talvikummeja sataman lähellä, jolloin ne olis tarvittaessa paluumatkalla marraskuussa raapastavissa nopeasti alle.

NYYSSÖNEN KAJ 13.08.2012 09:35

"Mikäli tulis lähdettyä, niin varastoiko joku talvikummeja sataman lähellä, jolloin ne olis tarvittaessa paluumatkalla marraskuussa raapastavissa nopeasti alle. "

Kysäsepä lähtö/tulosataman paikalliselta rengasliikkeeltä, voivat jopa tarjoutua tulemaan satamaan vahtamaan sinulle mennen tullen kumit alle.

TOIVONEN MARTTI 13.08.2012 09:45

Pitää päättää meneekö Biskajan lahdenpohjukan kautta vai Välimeren länsirannan kautta. Ja jos aikoo käyttää paljon aikaa siirtymätaipaleilla voi tietty mennä myös keskeltä Pyreneitäkin. Jos menee Välimeren pohjukan kautta on Ranskassa selkeä ja nopea reitti Lyonin sivuitse Perpignanin kautta Barcelonaan mutta silloin tulee hiukan enempi ajamista Espanjan poikki. Siellä on kuitenkin hyviä moottoriteitä joilla liikenne aika harvaa ja tiemaksutkin on kohtuullisia.

Mun mielestä hieno reitti on mennä laivalla Travemündeen ja sieltä Saksan pääteitä (A7) Mulhouseen josta E60 ja maksutonta E607 Montluconin kautta Bordeauxiin ja edelleen rantaa pitkin (hiukan tylsää) tietä Biskajan lahdenpohjukan kautta St. Sebastianista E80 (tai uutta upeaa E804) suuntaan Salamanca - Portugalin Aveiro. Siitä voi pistäytyä ylöspäin Portoon ja jatkaa rannikkoa alaspäin.

Kun me oltiin ikäänkuin tutustumassa Portugaliin mentiin Porton jälkeen alaspäin suuntana Algarve.

Setubalista pääsee halvalla maantielautalla Troian niemelle ja siitä edelleen rannikkoa pitkiin Sangresiin josta sitten voi ajella Algarvea hiljalleen itään. Siellä on halpoja ja hyviä kämppäreitä ja hienoja paikkoja katseltavaksi.

Meidän tapa on ettei jämähdetä yhteen paikkaan pitkäksi aikaa vaan kierrellään ja katsellaan. Tuo Olhaon kämppäri ei meitä oikein sytyttänyt vaan näimme monta pienempää kämppäriä jotka oli paljon kodikkaampia ja lähempänä 'ihmisten ilmoja'. Esimerkkinä vaikka Fusetan kunnallinen kämppäri joka on ihan rannassa keskellä pikkukaupunkia, vieressä pieniä ravintoloita.

Kukin tyylillään, mulla on semmoinen olo että turha jäädä kuluttamaan aikaa yhteen paikkaan kun kerran on reissussa ja lähistöllä on niin monia hienoja paikkoja joihin voi tutustua. Siinä on kyllä ongelmansakin. Pakkaa nimittäin olemaan niin että myös siirtymätaipaleilla joissa vaan pitäisi ajaa nopeasti eteenpäin että pääsisi 'perille' tuntuu olevan paikkoja joihin on puoliksi pakko mennä. Ranskan halki ajaessa on kierrelty pikkuteitä ja erityisesti Keskusvuoriston paikat (vaikkapa Puy en Velay) vie aikaa. Me ollaan liikkeellä syksyisin loka- marraskuussa ja silloin on tietty kämppärit suurelta osin suljettuina. Toisaalta Acsi-alennuskortilla majoittuu sitten aika halvalla. Saksassa kiehtoisi mennä Bodenseen tienoille vähäksi aikaa pyöräilemään mutta silloin ollaan sitten jo lähellä Sveitsiä ja tulee mutkia matkaan.

Polkupyöräilyn kannalta Portugali ei ole kovin hyvä. Algarven Ecovia on kovin sirpaleinen ja vaatii vielä paljon työtä ja rahaa. Espanjan puolella on selvästi mukavampia pyöräilymahdollisuuksia. Mutta Portugali on vielä halpa maa matkailla, ruoka on hyvää ja ihmiset ihan mukavia. Liikenne on yllättävän sopuisaa ja jalankulkija on suojateillä kingi.

KUJANPÄÄ MARKKU 13.08.2012 10:36

No mites, tuleeko netin käyttäjille vierotusoireita ilman kunnon yhdyntää. Kuinka ko aktit parhaiten hoituvat ja paljonko maksaa keskimäärin tunnin sessio vuorokaudessa kämppäreillä tai niiden ulkopuolella.

LIIMATAINEN HANNU 13.08.2012 11:59

Joo, kerran on käyty Algarvessa, kesäkuu -89, paikkakuntaa en enää muistakaan. Käytiin myös lentäen sitten Portugalin pohjoispäässä, bisnesreissulla. Oleskelimme, kaksi hemmoa, kaverin kaverin kämpässä, viikon loisimme siellä. Mäkäräiset rokottivat ruvelle, kun ikkunat auki koisittiin. Halpaa oli silloin käydä mercatorissa.

Paluumatkalla sitten rosvot vierailivat m-autossa, Ranskan puolella, lähellä Seten kaupunkia, Välimeren rannalla. Mutta se on jo toinen tarina.

NYYSSÖNEN KAJ 13.08.2012 13:59

Portugalissa myydään kahdenlaisia PrePayd SIM-kortteja tai mokkuloita. MUTTA! Kun ostat SIM-kortin siihen on aina ladattu 1 tunti käyttöaikaa ja maksaa 5€. voit ostaa heti myös lisää aikaa a' 1E/tunti 10 tunnin lasteina. Tämä aikapohjainen sopii parhaiten jos haluat katsoa videota tai TV:tä PC:llä.

VAIHTOEHTO!

Osta MB myydään 600MB erissä a' 10€ eikä ole kovin raakoja aika rajoja. n. 30 päivää on voimassa jos ostat kerralla 1200MB on voimassa 60 päivää. Tämä onnistuu vain Vodafonen omissa myymälöissä, Operaatio pyyhkii vanhan saldon nollaksi, eikä myyjä tee sitä ellei asiakas vartavasten sitä vaadi. Minulle riitti hyvin Hesarin lukuun sähköpostiin, tämän saitin selailu ja viellä päälle Kylähullut Kulkurit ja Skype. n. 1200 MB per kuukausi eli 20€/kk

KÄMPPÄRIN WLAN Usealla kämppärillä se on ilmainen myöskin Olhaossa, kaikilla Orbitur ketjun alueilla, Castro Verdessä, tämä ei ole täydellinen lista vaan niitä löytyy paljon lisää. Olhaossa pahoin ruuhkaantunut.

käyttötilatoa parilta vuodelta: SIM-kortti jota käytän on Vodafone Portugal, mutta samoilla hinnoilla löytyy myös muita operaattoreita.

AHONEN KAI 13.08.2012 21:34

Algarvedigitalilla on myös ilmaisia tukiasemia pitkin rannikkoa.

Fon-tukiasemia on myös koko rannikon matkalla, ilmaisuus edellyttää tosin itselläsi toimivaa tukiasemaa kotonasi.

HÄNNINEN JUKKA 14.08.2012 08:48

"Tahi laivalla Portimaosta Kanarialle."

Voi mennä koko talvi sitä laivaa odotellessa ;)

Näin Ahonen infoa nykyisin jakelee. Kajtsu antaa täsmätietoa ja omia käyttötilastojaankin. Noh, Armas-laiva ei todellakaan seilaa enää Portimaosta Kanarialle, vaan Cadizista Espanjasta sinne pääsee.

"Fon-tukiasemia on myös koko rannikon matkalla, ilmaisuus edellyttää tosin itselläsi toimivaa tukiasemaa kotonasi."

Ei ihan aukea. Varsinkaan verrattuna noihin Kajtsun vinkkeihin. Mikä Fon tukiasema, mistä niitä saa ? Kiitos etukäteen, jos tiedät neuvoa hiukka tarkemmin.

PASANEN MIKKO 14.08.2012 11:09

Terve Jukka, tuon linkin takaa seikkaperäisesti 'Fonista' . http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=26166

AHONEN KAI 14.08.2012 13:01

"Noh, Armas-laiva ei todellakaan seilaa enää Portimaosta Kanarialle, vaan Cadizista Espanjasta sinne pääsee."

Kauan saa odottaa sitä Armasta Cadizissakin ;))

KVN

HÄNNINEN JUKKA 14.08.2012 13:18

Terve Mikko ja kiitokset linkistä!
Asiahan selkeni, eikä tarvinnu saivarrella ( -alkun tappaan...)

ARO PERTTI 16.08.2012 09:54

Ei ihan Algarvea mutta planeetta on sama kuitenkin !

ARO PERTTI 16.08.2012 09:56

Onko Algarvessa riski tällaiseen ?

HALME MARTTI 16.08.2012 12:06

https://secure.navieraarmas.com/en/horarios_en

Huelvasta ne laivat lähtevät Gran Canarialle ja Teneriffalla

Käyttäjän lisäys viestiin 16.8.2012 klo 12:12:09 meinaan siis sen rautakauppias Akin velipojan Armaksen paatit.. Arihan pitää autoliikettä Arinagassa. Tunnen veljekset hyvin, hymiö, hymiö, hymiö, jne.

AHONEN KAI 16.08.2012 12:22

Siksi kuumana vinkkinä : KVN ;))

AHONEN KAI 16.08.2012 12:47

No entäs se Cadiz, minne sieltä pääsee?

Käyttäjän lisäys viestiin 16.8.2012 klo 13:02:28 ja millä?

HAAPANEN TIMO 04.09.2012 19:41

Kuijiksella ei taida olla markiisia autossa? Hommaa markiisi, tuuliaita ja telttamatto siihen markiisin alle.

Ja vielä sähköhella, levyt 2x1000W, kun siellä etelässä kuuluu usein jonkinlainen sähkö leirihintaan saat tuollaisella pienitehoisella hellalla sapuskat tehtyä vuorotellen levyjä lämmittäen.

@timppa

ANTTILA MARKKU 04.09.2012 20:28

Best caravaanista edullisesti.3,5m markiisi 159e ja sivuseinät 125e kappale,Kävin maalikylässä ja ohiajaessa Hyvinkäällä

HALTTUNEN TEUVO 04.09.2012 22:31

Tässä yksi meno Portugaliin. Jokunen päivämatka liian pitkä. Navigaattorin reitinvalmistelulla voi tutkia etenemistä ja keksiä lisää ja sopivampia yöpaikkoja. http://www.caravan-lehti.fi/lukijat_kertovat/etelaan-ja-takaisin/

KUJANPÄÄ MARKKU 05.09.2012 09:32

Awesome tietopaketti. Tuo tuli laitettua talteen.

NYYSSÖNEN KAJ 05.09.2012 10:12

Markku Parhat tiedot ja kokemukset sieltä Portugalista saat kun menet sinne itse ja pidät aistit valppaina. Silloin koet sen mitä etsit, todennäköisesti.

KUJANPÄÄ MARKKU 07.09.2012 15:37

Noin yleensä teenkin. Portugeesin kyssäri oli vähän hjuumoripitoista jatkoa sen aiheen/alueen runsaaseen-ylipursuavaan tarjontaan täällä. Ihan hyvä, tuli paljon uusia näkökulmia kesän venyttämiseen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.