Kuinka helposti joskus asiat sujuvat!

SILMUNEN HANNU 11.08.2012 15:01

Terveisiä vaan Bad Bruckenausta, mistä lähdemme aivan juuri hipsimään maanantai-aamuksi kotiin!

Tulimme tänne matkaparkkiin yöksi, ja aamulla katsoin netistä josko paikkakunnalta löytyisi eläinlääkäriä. Yksi löytyi, Hannu soitti hänelle, ja äsken juuri hän lähti autoltamme, matkaparkista pois, lyötyään leiman koiran passiin ja valvottuaan, että Hilla syö sille antamamma liha-aromisoidun luun mallisen ekinokokkilääkkeen!

Eli kotikäynti saksalaiseen tapaan, eikä lääkäri suostunut edes maksua ottamaan, oli kuulema matkalla jostain jonnekin (lampailta haisi, oli Hillan arvio)!!

Tämä oli mukavaa vastapainoa alkukesäiselle Norjan matkalle, mistä, tunnustan, jouduimme salakuljettamaan koiramme Suomeen, sillä pohjoisen karuilla kankailla ei kasva eläinlääkäreitä kovinkaan tiuhassa, joten jouduimme lopulta tilanteeseen, missä eläinlääkäri ei ehtinyt meitä oikeana päivänä ottamaan vastaan, sillä oli kaukana lammastiloilla, ja meidän oli työasioiden vuoksi päästävä kotiin.

Niinpä annoimme lääkkeen itse säällisenä ajankohtana ja ajoimme rajan yli yöllä tullin olllessa kiinni, koira pöydän alla, ja aloitimme rikollisen synkän uran...huh huh...:):)

Mutta nyt on hyvä mieli ajaa Suomen tullista läpi, ja tasan tarkkaan ajamme koira-kaistaa ja vaadimme, että tullimies katsoo koiran passin, hehe heh...:)

t.Kaarina

LIIMATAINEN HANNU 11.08.2012 15:23

No onneksi olkoon, Hillalle, että löytyi apu ja lääke sekä leima passiin! Kaikki hoitui laillisesti, hyvän germanialaisen elukkaliäkärin toimesta!

Mutta tuo Norjan keikka, eikö omatunto soimaa Kaarinaa, tuollaisen laittomuuden vuoksi? Entäs jos olisi tullut se ekinokokki virus Hillan mukana Suomeen ja kaikki Lapin koirulaiset olisivat kualleet tautiin? Kuka olisi vastannut vahingoista?

Tämä on nyt vakavaa ja asialiista asiaa, ei mitään huumoria! Aaarrrgghhhh!!! :-)

SILMUNEN HANNU 11.08.2012 15:26

Kannattaa lukea teksti kokonaan; annoimme koiralla lääkkeen kaikkien sääntöjen mukaisesti, puuttumaan jäi vain lääkärin todistus siitä, että näin on tehty!

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 11.8.2012 klo 15:27:38 Eli asia toimii niin että lääke ostetaan apteekista itse, sen saa ilman reseptiä, ja lääkäri tarvitaan vain todistamaan että läke on annettu.

LIIMATAINEN HANNU 11.08.2012 15:56

Kaarina, kyllä minä luin tekstin kokonaan, käytin vain pikkasen 'kirjallista vapautta' mielipiteessäni.

Äläkä ota Kaarina kaikkea lukemaasi liian totisesti, on helppoa karistaa mielestään turhat jutut, vaikkapa liimiksen länkytykset. Mutta joskus sitä voi jopa jotain 'jyvää' löytää. erilaisista mielipiteistä. Ja se huumori helepottaa, monin tavoin, elämistä ja olemista.

Ps. Missäs Kujis viipyy, Valkealla Ratsullaan, pelastamaan Neitoa pulasta? ;-)))

Pss. Muuten, hyvä että Hilla sai Norjassakin sen lääkkeen, ekinokokki ikävä tauti. Se passin leima on sitä byrokratiaa, kai tärkeää sekin?

AHONEN KAI 11.08.2012 21:04

Harmin paikka kun ei kukaan provosoidu :(

HELLSTEN KARI 12.08.2012 00:16

Aika usein tulee ihmeteltyä kun niin monesti on saanut huomata, että Suomen rajojen ulkopuolella ei useimmiten olekaan näin tiukkapipoista ja byrokraattista toimintakultturia kuin armaassa kotomaassamme jossa kansa kuolee ennen aikojaan stressin myötävaikutuksella sydän- ja verisuonitauteihin.

Nuo Suomen tiukat eläintentuontimääräykset jollain tasolla vähän ihmetyttää lähes vuosittain muuttuvine ekinokokkitablettimääräyksineen. Tulee melkein verrattua tähän 80-rajoitukseen matkailuajoneuvoille, jossa kaikki muut maat ovat väärässä ja ainoastaan Suomi oikeassa.

Kyseinen loinenhan ei edes ole mitenkään vaarallinen koirille, mutta voi joissain harvoissa tapauksissa ihmiseen siirryttyään olla tappava. Siinä mielessä huoli on perusteltua. Eikö kyseistä tablettia voisi saada esim. Suomen rajalta ja/tai todistaa tarvittaessa vaikka tablettipakkauksella jotta koiranomistaja on asiaan vastuullisesti suhtautuva ja tiedostava. Nykykäytäntö aiheuttaa paljon ylimääräisiä hiilidioksidipäästöjä, kun joutuu ajamaan pitkin poikin maita ja mantuja etsiessään eläinlääkäriä jolta saisi passiin leiman ja allekirjoituksen ;)

RAUTAVUORI JORMA 12.08.2012 12:09

Onkohan Hilla koira vai tytär, ei kai koira osaa arvioida haisiko lääkäri lampaille?

SUUMÄKI HEIKKI 12.08.2012 17:30

Hei Kaarina ! Mikäli muistini ei petä, niin Norjan reissuilla ei tarvita matolääkettä. Lensimme kerran koiran kanssa Norjaan ja tullissa virkailija huomasi ettei matolääkitystä ollut . Lähti hakemaan eläinlääkäriä. Tuli hetken päästä takaisin anteeksi pyydellen. Suomalaistan koiria ei tarvitse madottaa.Tapauksesta ei ole kauvaa, joten eiköhän sääntö ole vielä voimassa. Kannattaa ehkä vielä tarkistaa. hekuli

SILMUNEN HANNU 13.08.2012 11:03

Hei Heikki, nyt oli kyse koiran tuomisesta Norjasta Suomeen, Suomi vaatii sen lääkityksen ja eläinlääkärin merkinnän lääkkeen annosta passiin!

Ja alkukesästä luin Eviran sivuilta, että jos koiran vie Ruotsin kautta Norjaan, täytyy sille antaa lääke myyräekinokokkia vastaan, mutta sitä ei tarvitse tehdä eläinlääkärin valvonnassa, vaan eikä siis passiin tarvita siitä merkintää. Se kuulostaa aika reilulta.

t.Kaarina

ps.Koirahan toki Hilla on, ja koira jos mikä osaa lampaat haistaa :):)

NYYSSÖNEN KAJ 13.08.2012 16:58

Kaikki hyvin! loppu hyvin!

Rekut ovat haukkuneet palstan täydeltä ja melkein kaikki ovat tyytyväisiä..

;-)>

AHONEN KAI 14.08.2012 01:59

Mitä kirjoitinkaan Hannun ennalta-arvattavuudesta ;))

LINDBLOM ALF 14.08.2012 15:23

"Eikö kyseistä tablettia voisi saada esim. Suomen rajalta ja/tai todistaa tarvittaessa vaikka tablettipakkauksella jotta koiranomistaja on asiaan vastuullisesti suhtautuva ja tiedostava."

Lääke pitää antaa ennen rajan ylitystä, koska lääkkeen antamisen jälkeen tulevat kakat pitää jäädä lähtömaahan, muuten siitä ei ole hyötyä (ellei ensimmäiset kakat Suomen puolella kerää ja polttaa).

LÄHDESMÄKI RISTO 15.08.2012 12:23

Kyllä ne asiat Norjassakin sujuvat hyvin. Melkein jokaisesta kaupungista löytyy pieneläinklinikka, ainakin Altassa ja Lakselvassa ne on Suomeen tulevien teiden varressa. Nythän sitä ekinolääkitystä ei enää tarvitse antaa Norjasta Suomeen tullessa.

MOISANDER JOUKO 15.08.2012 22:23

Muistakaa nyt, että Norjasta tultaessa ei enää tarvita lääkitystä...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.