Vinkkejä Puolaan meneville

RUOTSALAINEN JUKKA 06.07.2012 20:42

Usein täällä kysyn vinkkejä mielenkiintoisista kohteista - aika usein niitä olen myös saanutkin. Vastavuoroisesti tässä muutama.

Auschwitz vierailu: hyvin organisoitu. Pakollinen opastus, joka käsitti noin 2 tunnin opastuksen Auschwitzissä, sitten siirtymisen shuttle bussilla birkenauhin, jossa oli vielä noin 1,5 tunnin opastettu kierros. Auschwitzilssä kaikilla oli sankaluurit päässä, johon oppaan puhe tuli. Näin ollen ei tarvinnut olla oppaan kuuloetäisyydellä. Auschwitzin läheltä löytyy caravan paikka. Vetää hiljaiseks. Oma huomioni: ei ihan nuorimmille.

Krakowasta löytyi camping nimeltä smok. Noin 4 km keskustassa. Siisti ja rauhallinen, aidattu alue. Wifi löytyy. Bussit portila keskustaan (vaihto ratikkaan) puolessa matkaa. Kiinnostuksen kohteita Krakowassa: Schindlerin tehdas (Schindlerin pelasti 1100 juutalaista natsien julmuuksista). Vinkki: katso dvd Schindlerin lista ennen tänne menoa. Tehtaassa nykyisin hyvin korkea tasoinen museo, joka kertoo Saksan miehitysajasta Krakowassa.

Krakowa edelleen: Wavelin linnasta löytyy upea aarrekammio sekä katedraali + paljon muuta. Ghetton aikaista muuria löytyy hivenen keskusta sivuun (muutama kilometri). Vanha kaupunki on myös näkemisen arvoinen kahviloineen.

Krakowan vierestä ( n. 10 km) löytyy Euroopan suuri suolakaivos, jossa käytäviä aina 130 metrin syvyydessä.

Tässä muutama vinkki tuonne suuntaan meneville.

KORPPI SEPPO 07.07.2012 00:00

Keväällä kävimme Auschwitzissä. Opastus ei ollut pakollinen. Sisään pääsi maksutta ilman opastusta. Toki enemmän saa irti oppaan kanssa. Alueiden kirjakaupassa näkyi olevan suomenkielinen(kin) lehtinen museoista. En vaan viitsinyt enää käynnin jälkeen ostaa sitä, niin en voi kommentoida sitä. Birkenaussakin kävimme omatoimisesti kävelemässä.

Wielizckan suolakaivos oli mielenkiintoinen. Opastus pakollinen. Ymmärrettävistä syistä, eksymisvaara. Kävellen alas, ylös onneksi hissillä, jossa oli tunnelmaa.

RAINETSALO KARI 07.07.2012 01:32

Puola on meille suomalaisille useimmiten läpikulkumaa. niin se on ollut aiemmin meillekin.Nyt helteet pysäyttivät rattaamme Mazuriaan Puolan järvialueelle. Maisema on kauniin kumpuilevaa. Järviä kuin keskisuomessa. Alueen suurin kaupunki on Gitysco. Noin kolmen kilometrin etäisyydellä siitä on Camping Borowo. http://borowo.com.pl/ Ihan ok.alue polkupyörämatkan päässä kaupungista. Gityscosta noin 10 kilometrin etäisyydellä,järven eteläpäässä sijaitsee Camping ECHO. Rauhaa! Upeat puhtaat, laatoitetut sosiaalitilat. Lapsiystävällinen hiekkaranta. Omistaja Barbara Nowakowska on avulias ja ystävällinen. Hän puhuu erittäin sujuvaa englantia. Lähikylässä pari kauppaa ja viisi ravintolaa. Palveluun kuuluvat uunituoreet sämpylät aamuseitsämältä. Suberb! TÄNNE TULLAAN UUDELLEEN ! http://mazury.info.pl/echo. (katso kuvat) Noin 30 kilometriä etelämpänä on pieni kaupunki joka on nimetään Mikolaiki, Kaunis paikka kahden järven välissä. Vesibussisatama. Paljon ruokapaikkoja ja putiikkeja. Hyvin lähellä keskustaa on Campin Vagabunda. Suosittelen...

JYLHÄ HANNU 07.07.2012 10:27

Hei! Camping Smokin tiskiltä saa ostaa opastetut kierrokset sekä Auchwitciin, että solakaivokseen. Bussi noutaa ja to suoraan kämppärin portille. On vaivaton tapa tutustua kohteisiin ja leiri saa olla koko ajan pystyssä Smokissa. Puolassa on todellakin paljon nähtävää, mutta joidenkin alueiden taso on Suomalaista 70-luvun tasoa. Senkin kanssa pärjää kunhan on asennoitunut siihen. Smok on erittäin siisti ja mukava paikka. Aamulla saa tuoreet sämpylät kunhan muistaa tilata ne illalla.

Jylhät

RUOTSALAINEN JUKKA 08.07.2012 23:43

Hei,

Lisätietoa näiltä kulmilta. Krakowassa ajoimme Slovakian läpi Budapestiin. Teiden kunto Slovakiassa oli heikko. Henkilöautolla varmasti ajelee mukavaa vauhtia, mutta matkailuautolla vauhti oli pidettävä melko alhaisena, jotta paikat eivät suusta tipu. Budassa mukavasti lämpöä 34 - 35 astetta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.