Uusi aloitteleva karavaanari.

RUIS MERVI 30.06.2012 12:35

Lueskelimme näitä kirjoituksia aikamme kuluksi pikkaisen ilkikurisina. Ensinnäkin nuo autoihin kohdistuneet murrot. Matkailukokemuksia euroopasta runsaasti, ei mitään murtoja. En ole kuullut kellään tutullakaan olleen mitään salamamurtoja parkkipaikoillakaan. Mikäli jonnekin romanileirin viereen sen ökyhymerinsä niin jokaisen oma asia. Lisäksi oli koira-asiaakin. Yksi oli oikein laivalla sänkyynsäkin nostanut elukat ajattelematta asiaa loppuun. Tietysti hytti on erikseen aina eikä se ole allergikoille edes tarkoitettu mutta pitääkö ne nostaa sänkyyn. Meilläkin on koira ja toisinaan koiria. Aina koirat olleet osa elämäämme. Jostain kumman syystä olemme tajunneet seuraavat asiat silti. Koira on eläin ja eläin tulee aina ihmisen jälkeen. Eläimellä ei ole ravintolassa ja ruoka kaupassa kuin yksi paikka. Ravintolassa lautasella ja kaupassa pakattuna.

Think that....

LIIMATAINEN HANNU 30.06.2012 13:10

Kah, Mervillähän toimii se ruisleipäjärki, hyvä, hienoo! Vaikka karavaanariksi on sortunutkin. :-)

ARO PERTTI 30.06.2012 13:28

Kaikkein turvallisin paikka on leiriintyä romanien viereen koska he saavat aina syyt päälleen ja niin ollen heillä on suuri syy huolehtia siitä ettei kuukaan murtaudu autoosi. Tästä minulaa on paljon hyviä kokemuksia.

Toinen hyvä paikka on hautausmaat,varkaat ei juurikaan liiku siellä ja niillä on yleensä vessat se mahdollisuus tankata vettä.

Kolmas mahdollisuus on Tanskassa ja Saksassa Kaj N. käyttämät Autohof:it jatka ovat tarkoitettuja raskaalle liikenteelle ja joissa on tosi hyvät huolto,ravintola sekä muut palvelut.

Ei ole meillekään tullut murtoja tai varkaita eteen 45 karavaanimatkailun aikana Euroopassa.Olisikohan hyvää tuuria tai että todella valitaan aina tarkaan yöpymis paikat eikä jäädä mihinkään missä varkauksista varoitetaan.Hiukan vain pitää ennakoida yöpymisiä..

JANHONEN MATTI 30.06.2012 13:47

Noihin koirojuuttuhin en sotkeennu tikullakaan. Minusta jokainen saa tykönään ratkaista kenet ihmisen paikalle asettaa.

Mutta mitä noihin murtoihin tulee niin ei ne mitään legendaa ole. Itse en noihin kaasutusjuttuihin usko mutta paljon enemmän noita tavallisia rosmouksia sattuu kun mitä täällä kerrotaan. Pienellä reissumäärällä omalle kohdalle on sattunut kaksi rosmousta toinen päivällä Espanjassa ja toinen yöllä Rhonen varrella Ranskassa. Eikä muuten ole johtunut alkoholin liiallisesta annostuksesta tai sen puutteesta. Menetykset v-mäinen tunne "kotimurron" jäljiltä ja 720 euroa rahaa.

ANTTILA MARKKU 30.06.2012 16:23

Kyllä noita rosvoja maailmalla tulee vastaan kun tarpeeksi liikkuu.Italia,Espanja,Ranska etu rivissä.Kunnon rosvo vie auton lasteineen,mikä usein on onnellisin ratkaisu.Vaihtoehtona on sen verran rikottu kulkuneuvo ettei omavastuu ylity.Silloin jää raiskattu kulkuväline ja kotivakuutuksesta tapeltavat telkkari ja jotain muuta nopeasti vietävää.Lompakko varkaudet kuitenkin taitavat olla ikävimpiä kun maksuvälineet katoaa.Mitä kauempana kotoa sen ikävämpää.Toisaalta pitäkää ovet kotona lukittuna ja ketjut ovissa,kun ei tiedä milloin naapurin humalainen työtä vieroksuva yrittää kylään.

VIRTANEN JUKKA 04.07.2012 16:31

Ei näihin juttuihin varmaan kannattaisi tarttua, mutta koirien kanssa paljon matkustaneena ihmetyttää suomalaisten negatiivinen asenne niin moniin muualla maailmassa normaaliin elämään kuuluviin asioihin. Jos ihmisellä on elämässä asiat edes suurin piirtein kunnossa, niin ei kai tällaisia "think that"-juttuja tarvitsisi kirjoitetella. Vihaterapiaa?

NYYSSÖNEN KAJ 04.07.2012 16:37

jos pärjää Suomessa rosvojen kanssa niin riski tuolla länsieuroopassa on paljon Suomea parempi. Suomi on EU-maiden häntäpäässä.

KOISTINEN TOIVO 04.07.2012 16:45

Maailmaahan tämä vaan on kymmenen tuhannen vuuen päästä lienekkö näillä minunkaan kirjotuksilla kovinkaan suurta merkitystä. Mutta jos täsä räpistelisi aikansa, sano Toivopoika

KASTARINEN HANNU 04.07.2012 16:54

Tällä hetkellä ollaan Slovakiassa. Viime yö vietettiin Presovin lähellä olevassa kylässä, missä näytti noita Slovakian romaaneja olevan. Etuovet oli ketjulla kiinni varmuuden vuoksi. Ei mitään uhkatekijöitä heidän puoleltaan. Aamulla ainoa uhkatekijä oli slovakialainen kärpänen, mikä herätti jo hyvissä ajoin. Ei aina voi olla huono tuuri, vaikka hyvähän on aina varautua. T. Hannu K

KORPPI SEPPO 04.07.2012 17:13

Yksi ryöstötapaus, mutta kaksi kertaa:

http://karavaanari.info/index.php?topic=4650.0

YLISUUTARI JOUNI 04.07.2012 22:59

Eläimiinhän voi toki jokainen suhtautua sillä parhaaksi kokemallaan tavalla, mutta kun tuolla maailmalla liikkuu hieman enemmän, niin saattaa huomata, että tämä meidän suomalaisten hysteerinen eläinkammo ei olekaan niin yleistä monissa muissa maissa kuin täällä sarvikuonojen luvatussa takahikiässä luullaan.

Monissa maissa esimerkiksi koirat ovat tervetulleita omistajiensa seurassa ravintolaan tai ainakin terassille ja olenpa kokenut useampaan kertaan senkin, että kuumana päivänä koiralle tuodaan ilman erikseen pyytämistä jopa oma juoma-astia. Onneksi vastikään muuttunut laki mahdollistaa jo tänään myös Suomessa koirien tuomisen ravintolaan, jos ravintoloitsija siihen luvan antaa, joten hitaasti alkavat asenteet muuttumaan myös meilläkin, halusimme sitä tai emme. Ihan mielenkiinnolla olen muuten odotellut sellaisia ruokaravintoloita, joihin ei sallittaisi alle 12-vuotiaita lapsia sisälle lainkaan, sillä jos jokin asia joskus on ruokailurauhaa päässyt häiritsemään, niin ne ovat olleet nimenomaan metelöivät ja huonosti käyttäytyvät lapset eivätkä suinkaan lattialla kaikessa rauhassa makoilevat koirat :)

Mitä tulee noihin murtoihin ja muihin karavaanareihin kohdistuviin turvallisuusuhkiin, niin noihinkin asioihin on koirilla kovasti ennaltaehkäisevä vaikutus. Ainakin oman "ökybürstnerin" etupenkiltä tuijottelevat kaksi noin 40 kg painavaa palveluskoirarotuista karvaturria ovat tähän saakka ehkäisseet tehokkaasti innokkaimpien ei-toivottujen vieraiden visiitit auton sisätiloihin. Monenlaista kiinnostunutta on toisinaan auton ympärillä pyörinyt, mutta kukaan ei ole ollut vielä tähän saakka valmis tikkauttamaan kehoaan vapaaehtoisesti Hoffien hampaissa.

Perheenjäseniähän nuo koirat ovat. Toki nokkimisjärjestyksessä ihmisten jäljessä, mutta yhtäkaikki tärkeitä reissukavereita niin arjessa kuin lomalla. Meidän perällä ei muuten saa kaupasta koiraa edes paketissa. Jostain Aasiasta saisi ehkä. Hevosta ja poroa löytyy täältäkin kyllä ja ne molemmat ovat kyllä ehdottoman herkullista esim. perunarieskan päällä!

TOIVO MIKA 05.07.2012 10:06

Hieno kirjoitus Jouni,pakko peesata

SUUMÄKI HEIKKI 05.07.2012 10:14

Niin on

JANHONEN MATTI 05.07.2012 10:35

Meinaatteko, että vaikkapa eläinallergiaa sairastavan oikeudet jää ravintolassa koirojen jalkoihin?

YLISUUTARI JOUNI 05.07.2012 12:03

Kyllä ihmisten allergiat pitää toki huomioida, mutta rajansa silläkin. Ravintoloitsijahan se on lopulta, joka asiakkaansa valitsee. Äärimmäisissä tapauksissa ihminen voi olla liki kaikille asioille ja aineille allerginen, joten pitäisikö tällaiselle henkilölle sitten järjestää oma tyhjä ravintola omine ruokalistoineen, jottei vaan allergiaoireet pääse yllättämään? Ja kieltää muilta sinne pääsy, jottei naapuripöydän kaverin villatakista lennä villahitusia ruokailijan ateriaan tai ettei vierusnaapurin tilaaman kala-aterian tuoksu turvottaisi hyperallergikon henkitorvea tukkoon? Ei taida sellaisen ravintolan pito pidemmän päälle kannattaa?

Minulla on vuosien varrella vain vahvistunut sellainen ajatus, että nämä nykyään niin kovasti yleistyneet eläin- ja muut allergiat ovat ainakin osittain seurausta juuri siitä, että ihmiset ovat pelottelemalla ja pakottamalla eristetty lapsesta lähtien kaikista mahdollisista normaaliin luontoon kuuluvista ärsykkeistä, epäpuhtauksista ja bakteereista. Elimistön puolustusmekanismit menevät ylitehokkaan antibakteerisesti käsitellyssä ympäristössä sekaisin ja yliherkistyvät, jos ne eivät saa varsinkaan lapsuuden aikana tarpeeksi ärsykkeitä, jotta elimistö osaisi sitten kalibroitua kohdilleen ja reagoida todellisiiin uhkiin sopivalla voimalla.

Itsellänikin on aikoinaan todettu allergiatesteissä kissa- ja koira-allergiat, mutta niinpä vain tässä on jo yli 15 vuotta asusteltu samaa kämppää usean koiran kanssa. Elämä ärsytyksen aiheuttajien kanssa onkin ollut parasta siedätyshoitoa ja eipä hengitystä kutita, vaikka nenän koiran turkkiin upottaa ja nuuhkii vaikka kuinka sydämen kyllyydestä. En ole sen koommin allergiatestissä käynyt, mutta eipä ole ollut oireitakaan.

Maailman menoa sumplitaan yleensä enemmistöjen mukaan. Jos ravintoloitsija päättää tarjota koiraihmisille mahdollisuuden ruokailla tai istua tuopillisella ravintolassaan hurttiensa kanssa, täytyy allergikon valita joku toinen paikka, jos koirien läsnäolo aiheuttaa ongelmia. Sen ei pitäisi olla vaikeaa. Tarjontaa ja vaihtoehtoja kyllä löytyy jokaisesta kaupungista joka lähtöön ja makuun. Nyt onneksi kasvavassa määrin myös koirallisille ihmisille.

KUJANPÄÄ MARKKU 05.07.2012 12:35

Koiraihminen on tosiaan koiraihminen, mikäli koiruutensa kanssa edes pyrkivät ruokaravintolaan. Terasseilla sivistyneet koirot vielä menettelee, mutta koiraihmiset, pyrkiessään ruokaravintolaan, itsekkäästi jättävät huomioimatta muut asiakkaat.

Ei se koiraihmisen oma suloinen otus välttämättä näytä muiden silmissä laisingan samanlaiselta.

YLISUUTARI JOUNI 05.07.2012 14:43

Itsekkyys on muuten nykyään kovasti muodissa ja kiljuvat, ruokailuvälineitä heittelevät ja muutenkin huonosti käyttäytyvät kakaransa ruokaravintolaan tuovat vanhemmat syyllistyvät mielestäni myös samantapaiseen itsekkyyteen. Ja taitaapa tässäkin päteä sama ajatus, etteivät ne omat kiljuvat kullannuput sieltä viereisestä pöydästä näytä ollenkaan niin suloisilta ja viehättäviltä? ;)

Ei tulisi muuten mieleenikään viedä omaa koiraa ruokaravintolaan, jos en siihen erikseen ravintolan pitäjältä lupaa kysyisi. Eikä ole kotimaassa tähän saakka koirat pihvipaikoissa käyneetkään. Mutta jos joku ravintola jatkossa erikseen itse ilmoittaa tai mainostaa koirien olevan tervetulleita, niin saattaisimpa moista kokeillakin jopa täällä kotimaassa. Ulkomailla koirien liikkuminen on muutenkin paljon Suomea vapaampaa, mutta meillähän onkin totuttu vielä tähän "se mikä ei ole erikseen sallituksi ilmoitettua, on automaattisesti kiellettyä" ajatukseen. Ja ainahan koiran omistaja loppupeleissä vastaa eläimensä touhuista.

Kehitys kehittyy ja ajat muuttuvat. Meitä on niin moneen junaan. Yhdet vihaa koiria, toiset jotenkuten sietää niitä ja kolmannet elää onnellisina niiden kanssa. Kaikille kyllä löytyy paikkoja syödä, juoda, uida ja nukkua ilman, että niiden toismielisten tarvitsee siitä menettää hermojaan sen enempää. Ja jos tietää, ettei pidä koirista, niin onko se pakko tuppautua juuri siihen viereen tai samaan tilaan? Suomessa riittää vielä tilaa seuraavankin koivun alla...

KUJANPÄÄ MARKKU 05.07.2012 16:18

Koirat on koiria ja omistajilleen perheenjäseniä? Koirilla on koirien luontaiset tavat joihin kuuluu muun muassa ravistelu ittensä/turkkinsa siivoomiseksi. Koirien sukuelimien ja perseiden nuoleminen eivät myöskään tuota viereisessä pöydässä kulinaarisia ruokanautintoja, ihmisille. Jotta silleen itsekkäitä koiraihmiset. Sanoisinko ajattelukyvyltään rajoittuneita, elleivät peräti hieman simppeleitä.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.7.2012 klo 16:33:28 Koiraihminen keksi sitten ottaa vertauksen kakaroihin, eli ihmislapsiin. Sillä tavalla.

YLISUUTARI JOUNI 05.07.2012 16:42

Simppeleitähän me koiraihmiset toki ollaan... :D

Jos nimeäisin kaikki, jotka ovat kanssani asioista eri mieltä ajatuskyvyltään rajoittuneiksi tai yksinkertaisiksi, niin se kyllä kertoisi enemmän oman mieleni köyhyydestä tai rajoittuneisuudesta, kuin muiden ongelmista.

Niinpä en niin tee, vaan annan kaikkien kukkien kukkia ja mielipiteiden rehottaa. Ja jopa koirien nuoleskella peräänsä, jos ne siitä nauttivat... :)

Koirat muuten ravistelevat itseään myös siksi, että niin tekemällä ne unohtavat edellisen, vaikkapa hieman hankalankin tilanteen ja ovat näin tehtyään valmiita uusiin asioihin ja tilanteisiin. Kannattaisiko joidenkin ihmisten myös joskus ravistella hieman olemustaan? :D

KUJANPÄÄ MARKKU 05.07.2012 16:58

Niinpä, jos minäkin nimeäisin.

Koirat ravistelevat, ihmiset onanoivat, tappavatkin toisiaan, mutta kautta rantain puolustelut koirien viemistä ihmisten ruokapaikkoihin ilmentävät vain halua toivottomaan selittelyyn.

Ans kattoo kun seuraavan kerran kohtaan koiron ja koiroihmisen ruokaravintolan lähipöydässä, niin vaadin saada hyvityksen maksamastani ateriasta koiron ravisteluun tai koiron nuolentasessioon vedoten. Ans kattoo sitten kuinka kauan yrittäjä on suosiollinen koirille ja koiraihmisille.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.7.2012 klo 17:13:46 Toi koirien vieminen ruokapaikkoihin on vähän sama kun vaatia ihan kaikkee mitä mieleen tulee. Mä haluan, mä vaadin, mulle kuuluu ja niin edelleen.

YLISUUTARI JOUNI 05.07.2012 17:21

http://www.dogia.fi/dogihaut/dogihaut/

Mm. tuolta voi katsoa listaa kotimaisista ravintoloista, jotka ovat ns. koiraystävällisiä.

Helpoimmalla varmasti pääsee, jos koiravihaajana välttää kokonaan noita paikkoja, mutta kukaanhan ei varmaan estä menemästä syömään noihinkin ravintoloihin ja sitten valittamasta esimerkiksi itseään etovista koiran perännuoleskelusessioista ja niiden täysin pilaamasta ruokailusta. Alennusta tai ilmaista ruokaa en silti uskalla luvata, mutta takuulla leveät hymyt henkilökunnalta ja hyväntahtoista myötähäpeää! :DDD

KUJANPÄÄ MARKKU 05.07.2012 17:30

Menestystä yrittäjille ja heidän akuilleen pitkää ikää.

Ihan pikkusen yritän loiventaa kantaani toteamalla, että sivistyneitä koiria tosin on, mutta se niiden pieni vähemmistö ei oikeuta isompaan yleiseen mielipiteeseen koirottomien taholta.

Koirien, kukkojen, kanojen ja lehmien ominta temmellyskenttää on ihan muut kun ihmisten ruokaravintolat.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.7.2012 klo 17:32:14 Siis elävänä.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.7.2012 klo 17:42:16 Sitäpaitsi en minä koiria vihaa, miksi vihaisin. Yritän ymmärtää niiden luonnollista elämisen olemusta. Ymmärtämystä kyllä vaatii koko vadillisen 'koiraihmisten' suhtautuminen lemmikkeihinsä ikäänkuin inhimillisenä elävänä. Tuossa kohtaa sitten kaikki menee pieleen havainnoitsijan näkökulmasta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.