Terveiset Italiasta

AALTONEN JUKKA 26.06.2012 10:26

Kyllästyttiin Englannin ja Ranskan sateisiin ja ajettiin vauhdilla Italian helteisiin SettimoVittoneen ja täältä jatketaan Gardalle.Moottoritie ja tunnelimaksut (Mont Blanc) Hymerillä Calaisista Italiaan n. 150 Ekeä.Kyllä ranskalaiset osaa rokottaa.

JANHONEN MATTI 26.06.2012 10:43

Hyvä valinta.

Rohkenen lähettää pari ehdokasta camping-alueiksi Gardalla. Alueet sijaitsee lähes vierekkäin Gardan ja Bardolinon välissä. Molempiin kaupunkeihin < 2 km. Kaupunkien välillä rannalla on hyvä kävely- ja pyörätie. Jos koira mukana niin aivan vieressä on campïng Continental jossa voi olla koiria.

www.camping-serenella.it http://www.campinglarocca.com/

KORPPI SEPPO 26.06.2012 11:55

Ei paha tämäkään Gardan kaakkoiskulmassa http://www.campingbutterfly.it/

KUJANPÄÄ MARKKU 26.06.2012 18:14

Sama vika rahikaisella. Piti rundata Hollantia ja Belgiaa, mutta päätettiin painaa Italian lämpöön. Toscanan vuoristoa kiemurreltiin ja bongattiin Firenze ja Pisa. Gardan eteläkärjessä on pittoreski kaupunki nimeltään Peschiera Del Garda ja siitä on kämppärille rantapromenaadia pitkin sellanen pari kilometriä.

UUSITALO MARKO 27.06.2012 13:04

Alkukuusta kyllästyimme leirielämään Kroatian Park Umagissa ja lähdimme päiväseltään tutustumaan Italian Gredoon vakaana aikomuksenamme siirtää leirimme niille paikkeille.

Gredosta löytyi muutamia kiinnostavia alueita, mutta parissa ensimmäisessä oli koirakielto. Kolmas kohdalle osunut salli kyllä koirat mutta ei ilmeisesti ihmisiä. Yritimme mennä jalkaisin tutustumaan alueeseen, mutta porttivahti löi portin kiinni nenän edestä. Alueelle ei ole asiaa muilla kuin alueelle leiriytyneillä. Sika tulisi siis ostaa säkissä. Edes alueen ravintolaan ei päästetty ruokailemaan. Ja muut lähiseudun pitseriat olivat luonnollisesti kiinni kello 14.00 iltapäivällä.

Seuraavaksi alkoi sataa kaatamalla. Olosuhteet minkäänlaisen asiakassuhteen syntymiselle italialaisyritysten kanssa alkoivat näyttää sangen epätodennäköisiltä, joten auton nokka kiireesti kohti Umagia missä aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja ruokaa sai ravintoloista myös iltapäivällä.

Italia oli tältä kesältä nähty ja siitä jäi sama vaikutelma mikä Seppo Rädylle taannoin Saksasta.

NYMAN MATTI 27.06.2012 20:32

Mikäs täällä Venetsian lähistöllä ollessa. Lämpötila vielä nyt 25,5 astetta, kohta grillataan ja katsellaan matsi. Huomenna odotettavissa pientä kuhinaa leirintäalueella kun vastakkain ovat Saksa ja Italia.

On ihan hyvä ettei alueille päästetä vieraita ihmisiä "tutustumaan". Voivathan olla vaikkapa rosmoja ja viedä viattomien karavanaareiden tavaroita. Maassa maan tavalla.

JANHONEN MATTI 27.06.2012 22:20

Tätä ennaltatutustumiskäytäntöä on monenlaista. Ei tuo Markon kokema - ota tai jätä - linja ole kuitenkaan vallitsevaa käytäntöä.
Kyllä enempi normaalia käytäntöä Italiassakin on se, että vastaanottovirkailija merkkaa alueen pohjakarttaan vapaat paikat -jos niitä on - ja niistä voi itse käydä valitsemansa mieleisensä, joka ilmoitetaan sisään kirjoittautumisen yhtydessä respan virkailijalle. On toki niitäkin alueita jossa ilmoitetaan paikkanumero mutta kyllä sitäkin saa käydä katsomassa ennen sisäänkirjoittautumista. Ja ellei tarjolla olevat paikat miellytä voi lähteä katselemaan toista camping-aluetta.

Monasti matalan sesongin aikaan vastaanottovirkailijan neuvo on se, että ota sieltä paikka kun paikka ja ilmoita se sitten majoittumisen jälkeen respaan.

NYMAN MATTI 27.06.2012 22:48

Meidän kokemuksen mukaan on pitänyt ilmoitttautua respaan ja jättää passit. Kerran kun alue ei miellyttänyt niin ajettin takaisin portille ja pyydettiin passit pois. Eikä maksanut mitään. Kysymys on siis siitä, että alueelle ei päästetä ketään vierasta ilmoittautumatta. Turvallisuus ennen kaikkea.

AALTONEN JUKKA 03.07.2012 17:13

Oltiin Lazisessa La Quersia ja Torbolessa Maroadi ja nyt Bolzanossa Moosbauerissa joka näistä kolmesta tasokkain.Ei järveä mutta hyvä uima-allas.

JANHONEN MATTI 03.07.2012 17:33

No sitten sen Moosbauerin täytyy olla tosi tasokas jos se La Quersiankin hakkaa. Olin sillä kerran ja se oli minulle jo vähän liian hieno paikka. Tuli vähän selainen tuntu kun olisi ollut kalliiden matkailuautojen näyttelyssä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.