Tallinnan eläinlääkärit

KNAAPI JUHA 18.06.2012 13:21

Paluumatkalla Baltian kierrokselta tein mielestäni aivan hyödyllisen löydön. Tallinnasta piti löytyä koiralle eläinlääkäri ekinokokkilääkitystä varten. Sikupilli 5 osoitteessa löytyy, mutta sehän on aivan keskellä kaupunkia. Ruuhkat ja pysäköintivaikeudet ovat ilmeisiä.

Yövyin Piritan yhdistetyllä vierassatama- camping alueella ja siellä neuvottiin, että siellä Piritan hotellia vastapäätä 100 metrein päässä on aläinlääkärin vastaanotto. Obvella oli puhelinnumero ja sinne kun helistin, njiin puolen tunnin kuluttua tyttö tuli ja antoi lääkkeen, kirjoitti todistuksen ja otti kokonaista 10 euroa.

Pitää vain muistaa, että homma on tehtävä vuorokauta ennen laivamatkaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.6.2012 klo 13:23:30 Minulle yllätys oli, että kännykällä soitettaessa ei tarvittu mitään etunumeroita vaan pelkkä numero, joka luki siinä ovessa olevassa lapussa.

LAHTI ANTTI 18.06.2012 15:47

Hienoa, että noin mukavasti homma hoitui. Ettei tarvinnut kaupungin ruuhkiin lähteä ajelemaan.

SILMUNEN HANNU 18.06.2012 21:52

Kiitos Juha tiedosta!

Vaikkakin, jos se on todella tehtävä viim vuorokausi ennen Suomeen tuloa, luulen, että meidän on löydettävä jostain etelämpää eläinlääkäri.

Ruotsista samoin, jostain Helsingörin tienoilta...ei mutta hittolainen, siis pitääkö se antaa todella vuorokausi ennen laivan lähtöä Suomeen, ja siitä maasta, mistä Suomeen tulee??!!!?

Sittenhän Ruotsissa on kuppeleksittava, ja Virossa samoin, paljon omaa tarvetta pitempään!? Siis täytyykä kotimatkaan koiran kanssa haaskata yksi ylimääräinen päivä???!!!

Toivottavasti ei.

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 18.6.2012 klo 21:53:36 tuli vähän semmoista ajatuksenvirtatekstiä....:) Mutta ei kyllä hymyilytä, jos vanhat hyvät kuvioit pitää sotkea ihan uusiks jonkun matolääkkeen takia...

KNAAPI JUHA 18.06.2012 22:28

Kaarinalle:

Iltalaivalla jos lähtee Tallinnasta, voisi ehkä tulla edellisenä iltana Haapsaluun, jossa on Haapsalu Vetapteek osoitteessa Posti 5 Haapsalu 90502. Hinnoittelu oli viime kesänä samaa tasoa.

Eläinlääkäri merkkaa todistukseen jopa kellonajan, jolloin lääke on annettu.

Veikkaan, että Pärnustakin löytäisi hyvän paikan. Konsen campingissä varmaan osaavat neuvoa.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.6.2012 klo 22:29:36 Niin, ja se Tallinnan keskustan osoite piti olla Sikupilli 3 eikä 5, valitan virhettä.

VALO MIKKO 18.06.2012 23:56

Pärnun Konse kämppärin vieressä näky olevan joku eläinklinikka ja tarvikekauppa. Tämä tieto tihrustettuna risteyksen toiselta puolelta.

AHOLA JARI 19.06.2012 07:36

Kyllä sen käsittelyn ekinokokkoosia vastaan (madotuksen) voi hoitaa 1-5 vrk ennen Suomeen saapumista sopivassa e-lekurissa / maassa, vaikka Puolassa, jos Tallinasta tulee.

Erityisesti mainitaan: "Lääkettä ei siis voi antaa enää rajalla juuri ennen rajan ylitystä" - eli samana päivänä. Toinen vaihtoehto on krooninen 28 vrk välein madotus..

Aiemmin Ruotsi vaati madotuksen myös, eli euroopasta tullessa esim. Tanskasta piti etsiä e-lekuri ja samalla madotuksella, jos vuorokaudet riitti, pärjäsi Suomeen saakka. Mutta tämän vuoden alusta Ruotsi ei enää madotusta vaadi.

PATJAS HANNU 20.06.2012 12:07

Joo kyllä siinä Konsen vieressä on eläinklinikka. Me ollaan käyty siinä jo vuosia, aina paluumatkalla. Hyvä, nopea ja halpa paikka. Konsessa tulee aina pysähdettyä yöksi kun se on niin sopivan matkan päässä satamasta ja kun koiran lääkitsee silloin sinne mennessä niin täyttyy ne lakipykälät siitä aikarajasta.

SILMUNEN HANNU 20.06.2012 13:18

"7. Palaan koiran kanssa lomamatkalta Keski-Euroopasta. Missä maassa koiralle pitää antaa heisimatolääkitys? Paluumatkalla voitte käydä eläinlääkärin luona antamassa lääkkeen missä tahansa kauttakulkumaassa, kunhan lääkitys on annettu 1 – 5 vrk ennen Suomeen paluuta. Eviran suositus on, että lääkitys annettaisiin viimeisessä maassa ennen rajanylitystä Suomeen."

Ylläoleva lainaus on suoraan Eviran sivuilta. Eli ainakin meidän perheen matkustelu helpottuu tämän tiedon löytymisen myötä; lääkettä ei tarvitsekaan antaa viimeisessä maassa ennen Suomea, se on vain suositus, ei määräys.

Näin ollen voimme edelleen ajaa yötä myöten Ruotsin läpi aamulaivalle Tukholmaan tms ja lääke annetaan jo Saksassa Huh helpotusta!

Ja tuo viisi vuorokautta helpottaa myös paluuta harvaan asutusta Pohjois-Norjasta.

Käsittämättömän järjetön on vain toimintamääräys niissä tapauksissa, missä koiran kanssa tehdään päiväretki Norjaan, Ruotsiin tai Tallinnaan: jos koiraa ei ole mahdollista pitää ulkomailla vähintään 24 tuntia, toimitaan 28vrk säännön mukaan, eli koiralle annetaan kahdesti matolääke Suomessa , 28 vrk välein ennen päiväretkeä ulkomaille ja sitten vielä kolmas kerta matkan jälkeen 28 vrk kuluttua kotiin paluusta!!

Eli päiväretken vuoksi koira tarvitsee 3 matolääkitystä, kun kahden päivän tai kuukauden matkasta selviää yhdellä!!

Kaiken järjen mukaan luulisi päivän ulkomailla olosta selviävän siten, että lääkkeen antaa Suomessa päivä ennen lähtöä, jolloin se on ehtinyt vaikuttaa juuri samoin kuin pitemmältä ulkomaan matkalta tullessa?!?!

Täytyy soittaa ja kysyä asiaa. Jos tuo Suomessa annettava lääkitys ei käy, on kyseessä pelkkää mielivaltaa jolla ei järjen ja tosiasioiden kanssa ole mitään tekemistä.

Kiitos kaikille noista eläinlääkäreiden osoitteista, jja hyvää kesää kera lemmikeiden tai sitten ilman!

t.Kaarina

VAINIO RISTO 20.06.2012 13:26

Totuus kuitenkin on, että kukaan ei ole kysynyt koiran papereita sen jälkeen, kun lemmikkieläinpassi tuli voimaan, olikohan vuosi 2005. Sitä ennen Suomen tulli vahti haukkana, josko koira on autossa. Näin ainakin meillä on käynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana, kun koira on ollut reissussa mukana. Aina on ollut paperit ja rokotukset yms. kunnossa. Nyt tänä kesänä on ensimmäinen kerta, kun koira ei lähde mukaan reissuun, syynä on koiran ikä noin 14v ja se, että menemme lämpöisiin paikkoihin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.