Terveisiä Kroatiasta

JYLHÄ HANNU 15.06.2012 18:35

Lähdimme Suomesta Via Baltikaa ensinmäistä kertaa ja empiöille voimme todeta reitin olevan ihan Ok. Ainakin Tallinna-Varsova-Krakova-Katovice Itäpuolelta-Wien. Pahin röykytys löytyi Tsekin betoniselta moottoritieltä. Kroatiassa olemme Trogirin liepeillä Camping Vranjika Beldeveressä ja meillä on paikka eturivistä merenrannalta. Meillä on todella hienot näkymät Adrianmerelle. Kiitos kaikille, jotka antoivat vinkkejä. Poika hoitaa kotona kissoja ja meidän kanssamme matkustaa sakemanni (koira). Koiran kanssa on ollut helppo olla, lenkkireitit rantaa myötäillen lähtee ihan kämppärin reunalta. Vielä viikko täällä ja sitten olemmikin Pulassa :).

Terveisin erittäin rentoutuneet Virpi, Hannu ja Särmä

KONTTINEN ANTTI 15.06.2012 19:04

Hei,me ollaan myös lähdössä Eurooppaan Via Baltikaa pitkin ekaa kertaa koirien kanssa ensi viikolla:)Ajoitteko suoraan Tallinnasta Varsovaan vai yövyittekö välillä?Meillä on suunnitelmissa ajaa Kaunasiin ekaksi yöksi, onko teillä hyviä ehdotuksia pysähdyspaikoista Via Baltikan varrella, lähinnä ruokailu/koirien ulkoilutus?Meillä on mukana kultaisen noutajan pentu ja rotweiler;)Kiitos jo etukäteen:))

JYLHÄ HANNU 15.06.2012 19:34

Mentiin Eckeröllä yli, eli oltiin 11.00 Talinnassa. Siitä jatkettiin Paijesmeniai Camping Place nimiseen paikkaan Liettuaan ekaksi yöksi. Paikka oli ihan hyvä maalaistalon piha ja koiralle riitti tienvartta. Palvelu erittäin ystävällistä puhuvan englantia ainoa negatiivinen asia oli, että suihkun vesi haisi kummalliselta. Seuraava yö oltiin Camping 140:ssä Puolan Suchedniowssa. Kämppäri ok ja koiralle löytyi lenkkipaikka, Kävi vain paikallinen valuutta, puhuivat heikosti englantia, mutta pärjättiin. Siitä täräytettiin wieniin klosternauburgiin, joka oli tosi hyvä kämppäri, tosin saimme viimeisen vapaan paikan. Soitto etukateen varmistaa rauhallisen yön ainakin jos on liikkeellä viikonloppuna kuten me.

Aiemmin olemme kulkeneet Ruotsin ja tanskan läpi, mutta jatkossa voimme yhtä hyvin käyttää Via Baltikaa jos se muuten sopii reittisunnitelmiin. Rekkaohitukset ovat huimia, mutta niistä selviää antamalla tietä ja löysäämällä tarvittaessa kaasua.

Hyvää ja turvallista matkaa Jylhät

SILMUNEN HANNU 15.06.2012 20:08

Kiitos terveisistä!

Mielenkiinnolla seuraan keskustelua kun ollaan koiran kanssa elämämme ekaa kertaa lähdössä ensin Norjaan ja loppukesästä (valitetavasti olosuhteiden pakosta näin päin) jonnekin Eurooppaan.

Eli kolmessa päivässä Tallinnasta Wieniin, googlemapsin mukaan suorin reittu 1667km? Useinko pyäsähdytte ulkoiluttamaan koiraa matkan aikana, miten se matkusti laivalla?

Sitten ehkä tyhmä kysymys; miten voi järjestää sen, ettei pentu pissaa leirintäalueelle, auton lähelle, kun kotona se saa olla aidatulla isolla pihalla vapaana ja tehdä sinne tarpeensa....kakat nyt on helpo kerätä pois mutta pissat....

Mitä ikinä vinkkejä teillä tulee mieleen, otamme kiitollisina ne vastaan, siis koiran kanssa matkustamisesta!

t.Kaarina, suomenlapinkoira Hillan tuore emäntä

JYLHÄ HANNU 15.06.2012 20:19

Todellakin ajoimme tukka putkella etelään. Aamuisin käytimme reippaan lenkin ja yksi pissatus välillä ja määränpäässä reilu lenkki. Koira on jo aikuinen ja etsii itsekin mielellään syrjäisen paikan, joten autosta ulos erittäin lyhyessä hihnassa ja määrätietoisesti kohti sallittua pusikkoa niin no problems. Laivassa särmä oli autossa, matka kesti vain kolme tuntia. Puruluun voi jättää lohdutukseksi, niin säilyy välit hyvänä. Meidän koira on tottunut olemaan myös yksin, eikä ole siitä moksiskaan. Hyvin se sujuu koirankin kanssa, koira tottuu helposti karavaanarielämään.

JORVA OLLI 15.06.2012 20:51

Eikös vaan olekin kiva paikka tuo Vranjica Belvedere, olimme siellä viikon verran viime syyskuussa ja nautimme suunnattomasti maisemista ja lämpimästä Adrian merestä.

VALO MIKKO 15.06.2012 23:15

Kaarinalle. Meillä mukana 15viikkoa vanha pentu. Ei kukaan oo sanonu mitään, jos se on pienet tarpeet tehny auton edessä olevaan aitaukseen. Saksa,Puola,Unkari ollut kohdemaita. Kaikki vaan hymyillyt ja jutustellut pennulle.

SILMUNEN HANNU 15.06.2012 23:18

Kiitos Mikko lohdutuksesta! Ja muut neuvoista!

Tunti sitten meidän vauvasta tulikin "iso"; sillä alkoi eka juoksu, pienellä 6kk ikäisellä, iik.

Mutta miten olette saaneet noin pinen koiran ulkomaille kun eihän sen olisi itenkään pitänyt voida saada vielä passia?

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 16.06.2012 08:13

Hannun kertoma Liettuan paikka on tämä: http://camperplace-ltu.page.tl/Suomeksi-in-Finnish.htm Daiva ja Kees siellä pihakämppäriä pitävät.

Kartassa yöpaikkoja Puolaan asti: http://goo.gl/maps/GIP6

Klikkaa auki Kaunas ja sieltä mun Picasa linkki, koirille hyvin tilaa ja uimapaikat myös.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 16.6.2012 klo 08:17:00 Tämä tarkoitettu Antille

VALO MIKKO 17.06.2012 10:11

Kaarinalle

Rokotukset kunnossa vuodeksi eteenpäin, koira tuli Norjasta passi kainalossa Suomeen 9vko:n iässä. Enkä ole löytänyt maata, johon maahantuontimääräykset poikkeaisi jotenkin. Paitsi Norja ja Suomi. Oppipahan reissaamaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 17.6.2012 klo 10:14:21 Rotukoiraa ei saa enää myydä ilman sirua ja passia, kennelliitosta selviää nää jutut.

SILMUNEN HANNU 17.06.2012 11:52

Ai. Eikö suomenlapinkoira sitten ole rotukoira?

Kun ostimme sen kahdeksan viikon ikäisenä, oli se toki sirutettu.

Mutta kyllä meille ovat sanoneet kasvattaja ja eläinlääkäri, että passin saa vasta sen jälkimmäisen penturokotuksen jälkeen, n 4kk iässä, eikä sitä ennen saa viedä ulkomaille.

Tämä vuonna siis.

t.Kaarina

AHOLA JARI 17.06.2012 12:40

Kyllä Kaarina taitaa olla oikeassa..

Suomessa kolmosrokote (annetaan 12vko iässä); tarttuvaa maksatulehdusta, penikkatautia ja parvovirusta vastaan.

Ensimmäinen penikkatautirokotus annetaan pennulle 12 viikon iässä ja tehosterokotus 4 viikon päästä. Ensimmäinen tehosterokotus on voimassa yhden vuoden ja tämän jälkeen annetut tehosteet ovat voimassa kolme vuotta.

Ensimmäinen raivotautirokotus annetaan aikaisintaan 4 kk ikäiselle pennulle. Raivotautirokotus on voimassa kaksi vuotta.

Ulkomaille vientiä ajatellen vaikuttaa, että Mikon koiralla rokotukset eivät ole kunnossa - toivotaan, että mitään ikävää ei satu. Tarkista eläinpassin 4. sivu, siinä on raivotautirokote leimattuna ja voimassaolo..

Ps. älkää menkö Kroatiaan, koska rajalla koiran passi, kuten ihmistenkin, tarkastetaan. Mitkä ovatkaan seuraukset..

VALO MIKKO 17.06.2012 15:58

Meillä on rabies ja penikkatautirokotteet ym ( joku miksaus) voimassa 05/2013 asti. Eipä kai muuta tarvitakkaan.. Toimittu ammattilaisten ohjeilla.

KETTULA MIKKO 17.06.2012 18:02

JYLHÄ HANNU olitteko kenties kappelsärin leirintäalueella ja laivanne lähti 15.6 suomeen klo 01:00 jotain

JYLHÄ HANNU 17.06.2012 18:26

Oltiin sillä alueella 2009 heinakuussa. Tällä reissulla kuljetaan molempiin suuntiin via baltikan kautta ja läähätämme kuumassa Kroatiassa 33 asteen helteessä ja kärsimme häilyvästä nettiyhteydestä

Jylhät

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.