Heinä-elokuun vaihde?

SILMUNEN HANNU 13.06.2012 15:35

Hei!

Pohdituttaa asia, että missä kolkassa manner-eurooppaa mahtaisi olla väljintä heinä-elokuun vaihteessa.

Yleensä olemme sitä ajankohtaa välttäneet kuin ruttoa, mutta nyt on "pakko" mennä tuolloin a)koska olen sattunut syntymään elokuun alussa ja b)se on ainoa ajnkohta kesästä, kun saamme kaikki lapset viikoksi kanssamme synttäreitäni viettämään.

Emme ole menossa rannalla viikoksi löhöömään, vaan tarkoitus tehdä jänniä retki'ä ja nähdä erikoisia paikkoja, Keski/Lounais-Ranskaa alkuun ajattelin, mutta on alkanut pökerryttää ajatus kaikista ranskalaisista säntäämässä lomalle juuri tuolloin. Näköjään monet hotellitkin on jo tuolloin täyteen buukattu (emme mahdu kaikki asuntoautoon, joten tuo yhteisviikko on yhdistelmä luksusta (hotelleja) ja leirintämatkailua...

Itse olemme ekalla automatkallamme 24v sitten kiertäneet Ranskan heinäkuussa, ja loppuajasta on mieleen jäänyt se, miten leirintäalueille jonotettiin, ja pois lähtiessä vahti kävi tarkistamassa, että olit oikeasti paikkasi tyhjentänyt, ja uutta porukkaa vyöryi sisään tasaiseen tahtiin. Sekä se, miten Pariisin leirintäalueelle ei mahtunut, ja poliisi ohjasi kaikki ei mahtuvat johonkin parkkipaikalla puiston laidalle yöksi, ja sitten aamulla parin tunnin jonotus leirintäalueelle, jossa meidän vaellusteltan kiilat piti panna naapurin auton alle, kun paikkamme oli niin pieni...

Toinen kerta parin vuoden takaa matkalla Albaniasta ja Istanbulista kotiin näytti sen, että koko Turlli näytti olevan liikekannalla halki Serbian ja Unkarin, mutta teiden ulkopuolella ei näyttänyt olevan kovin ruuhkaista. Paitsi Tsekin korkeimman vuoren alla olevalla parkkipaikalla, minkä takanurkkaan olimme yöllä itsemme parkkeranneet...onneksi emme halunneet aamulla sieltä pois sillä emme olisi mahtuneet....

Eli kysymys kuuluu, onko porukoilla kokemusta heinä-alokuun vaihteesta, minkälaista missäkin on ollut, onko jokin seutu/maa/alue osoittautunet olevan muita rauhallisempi ja väljempi???

t.Kaarina

LINDBLOM ALF 14.06.2012 11:42

Taitaa olla aika täyttä. Mutta entisen itäsaksan puolen keskimaan leirintäalueet ovat ilmeisesti vähemmän suosittuja, sieltä aika hyvin läytyy tilaa, onhan siinä Brandenburgin järvi- ja suoaluekin. Itämeren rannikkoalue toivoton.

VENHO MARKKU 14.06.2012 22:26

Me olemme samassa tilanteessa ja reissussa tuohon ruuhka-aikaan. Olemme pohtineet tuota Itä-Saksaa, mutta myös Sveitsiä. Olisikohan siellä rauhallisempaa, kun sitä pidetään ko. alueen kalleimpana maana. Ainakin saksalaiset tuntuvat välttelevän sitä. Tämä on siis vain arvuuttelua tuon Sveitsin suhteen - onkohan kenelläkään siitä tietoa?

T. Sari

KATEISTO EERO 16.06.2012 10:27

Ehdottaisin joko Rügeniä tai pohjois-Puolaa. Paljon väkeä, mutta mukaan mahtuu.Etenkin tuo Rügen mainioine pyöräilymahdollisuuksineen viehättää. Vaikka olemme olleet sillä kahdesti silti löytyy aina uusia paikkoja ja elämyksiä.

TERVO JARI 18.06.2012 22:24

Norjaan ? Paikat jo tiedättekin, , ,

Lääniä piisaa, rauhaa samoin . . .

VIRTANEN JUKKA 20.06.2012 13:31

Miljoonat turkkilaiset vierastyöläiset lähtevät syntymäseuduilleen samaan aikaan kun lomat alkavat Saksassa eli "mustana viikonloppuna" heinä-elokuun vaihteessa. Ne ajavat tukka putkella ja parin päivän päästä on rauhallista. Muuten on itäpuolella rauhallisempaa kuin lännessä. Uskoisin, että Kreikassa on hiljaista, kun saksalaiset eivät uskalla sinne nyt mennä. Pohjois-Kreikassa on upeita paikkoja, Meteoran luostarit, Thassos-saari, Sithonian niemimaa... Kroatiassakin on aina elokuussa löytynyt tilaa. Siellähän voi tehdä esim. upeita matkoja pitkin rannikkoa pienillä puulaivoilla. Hienoja, vanhoja kaupunkeja maa täynnä. Saksalaiset ja ranskalaiset haluavat lomallaan veden partaalle. Kuivilla seuduilla tilaa löytyy. Itä-Saksan puolella monet paikat ovat vain vieläkin aika huonossa kunnossa.

NYBERG CHRISTINA 14.07.2012 20:36

No eipä se Sveitsi ole matkailumaana yhtään sen kalliimpi kuin Suomikaan

Käyttäjän lisäys viestiin 14.7.2012 klo 20:38:34 Ehdottaisin kuitenkin Unkaria ja Akac-tanyan hevostilaa. Täällä on rauhallista. Löytyy majoitustiloja sekä 15 caravanpaikkaa

SILMUNEN HANNU 19.07.2012 18:20

Kiitoksia kaikille keskusteluun osallistujille, pohdinta täällä päässä on ollut pitkällistä, ja reissun suunnittelu monimutkaista!

Kolmesta viikosta vain yhdeksi lentää paikalle viiden hengen nuoriso-osasto, eikä heidän kotiinlentonsa jälkeen ole aikaa kuin viisi päivää (meidän olla kotona), joten kaukaisimmat kohteet jäivät laskuista pois. Meteorass ollaan käyty, Bulgariaa olsin kiertänyt jos aika olisi sallinut. Norjassa oltiin alkukesästä ja Rygen on niin tuttu, ettei se semmoisenaan, eikä sen järviseudunkaan kanssa iskenyt 50v juhlamatkan pääkohteeksi:) Budapest, Tatra ja itäinen Slovakia oli pitkään ehdolla yhteisviikoksi, mutta suurkaupunki ja uusi elämä koiranomistajina jäi mietityttämään, kuin se, että löysin Tatralta tosi hienon hotellin vuoristojärven rannalta, mutta kävi ilmi, että sen ravintola on niin kallis, ettei 7 hengen ruokailu olisi "kivaa" kukarolle...:)

Lisäksi haaste oli löytää lennot (halvat viidelle) ja saada aikaan yhden maan sisällä aasta beehen pätkä tai ympyrälenkki, sillä vuokra-auton palautus (nuorisoa varten) naapurimaahan maksaa aika paljon. Nyt jo tulee "ala-ikäisestä" eli alle 15v kuskista lisämaksua...ja entäs sitten hotellit...

Lamaa ei havaitse ainakaan Euroopan hotellimarkkinoilla, sillä ne ovat heinä-elokuussa järjestäen fullbooked, täynnä, loppu slut....Ja mikä määrä on euroopassa hotelleja, voi luoja että menee aikaa ja pää pyörälle. Bookingcomin kautta pääsee näkemään ne kartalta ja kun syöttelee erilaisia päivämääriä, kone kertoo varaustilanteen ja hinna....Voisin ryhtyä matkatoimistovirkailijaksi omatoimimatkalaisille, on tätä kokemusta nyt kerääntynyt jonkin verran (no vähän jo aikaisemminkin:))

Summa summarum, mihin vielä vaikuttivat pohjolan viileät ja sateiset kelit,me ajelemme rauhassa itäisen euroopan ja balttian kautta milanoon,(minne lapset lentää) ja sitten yhdessä retkeilemme sveitsin ja italian alpeilla ja nautimme pari päivää luultavimmatummin como-järvellä.

Reitti kulkee venostan laakson (messnerin museo) kautta bormioon (kuumalähdekylpylä ja alppijärvet maastpyöräretkelle), sieltä davosiin (alppipuutarha ja kiipeäminen jollekin huipulle) mistä via malan sola-retki ja juf; euroopan korkein ympäri vuoden asuttu kylä sekä murmelipolku ja sitten jos aika on jo loppunut, comolle pariksi päiväksi...

Eipä olla meillä koskaan ennen tuommoista aikataulua tehty, mutta nyt se on pakko, kun pitää varata hotellit seitsemälle pahimpaan ruuhka-aikaan, se olis ensi yön urakka, nyt tiedän mitä sieltä voi saada (vaikka tilanne muuttuu tietty koko ajan).

Onkohan joku tehnyt tuon kävelyn via malaa-pitkin, onko kuinka rankka?

Ja jos löytyy ideoita tuolle reitille, otan mielellään vastaan!

Meillä vielä pari kohdetta itäisessä saksassa matkan varrella...

Aurinkoisia päiviä kaikille!

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 19.7.2012 klo 18:21:48 ps ravintolaruokailu sveitsissä voi kyllä olla tosi kallista, erehdyin keväällä syömään 30 euron stroganofin...kurssista ei ollut mitään muistikuvaa...mutta hyvää oli...:)

Käyttäjän lisäys viestiin 19.7.2012 klo 20:30:43 Tarkoitan tietenkin alle 25 vuotiaasta vuokra-auton kuskista lisämaksu:)

LAUKKANEN MAURI 19.07.2012 19:59

Mutta olishan se minullekin hienoo,jos pääsis?

Hei, olishan se hienoo käydä jossain, Missä kukaan muu ei koskaan ole käynyt aiemmin... Ja olishan se hienoo tehdä jotain, Mitä kukaan muu ei koskaan ole tehnyt aiemmin... Ja olishan se hienoo kuulla jotain, Mitä kukaan muu ei koskaan ole kuullut aiemmin...

SILMUNEN HANNU 19.07.2012 21:25

Olisko, Mauri!?

Jotenkin sitä on, just ja just tietenkin, nauttinut kyllä paikoista jutuista missä on joku toinekin käynyt. Vaikka eihän sitä tiedä jos pääsisis ennen näkemättömien paikkojen makuun, josko muut ei enää tuntuisi miltään...Mut epäilen...

heko heko.

t.Kaarina

SAIKKONEN ERKKI 21.07.2012 09:30

Miten ois mökki + auto kotimaassa ? Mahtuu varmasti isompikin porukka. Kukaan ei ole hukassa, aikaa ja rahaa säästyy laadukkaampaan yhdessäoloon.

ERKKILÄ TERO 21.07.2012 18:10

Tervehdys Hannu ja perheesi ! Uskon ,että olette missä tahansa teillä mukavaa yhdessä .... Sydämelliset Onnisttelut Sinulle merkkipäiväsijohdosta ! Olet aina ollut mulle bestis ... työmerkeissä ja nautin kertomuksistasi ! Me olemme nyt Balatonilla ja ainakin meille "ollut aina tosi ystävällinen " niin tänäkin vuonna ! Aurinkoa , uintia, hyvää ruokaa ja lepoa ..niin ja mukavia ihmisiä ! Kaikenlisäksi olemme havainneet ..turisteja vähemmän liikkeellä kuin ennen ... siis jonkinlainen lama ...näin me kokeneet ... Kaikkialla ollut tilaa , saanut ihan valita paikkoja ja sama näyttänyt olevan hotelleissa , apartementoissa ...free lappuja joka puolella ! Tiet ollut ainoa pettymys , mutta se jo seuraavan tarinan aihe ! Mukavaa lomaa Silmusen perheelle ja ...hmmm onnea uudelle vuosikymmenelleHannu !!!!!Nauttikaa yhdessäolosta !

Toivottaa se Teron parempi puolisko Hannele

SILMUNEN HANNU 21.07.2012 22:27

Moikka Hannele, Hannu juuri minulle kertoi, että teillä on kuulema pitkäaikainen suhde :):) Hmm..työn merkeissä:)

Mutta se on kyllä minä, Kaarina, jolla on ne synttärit (Hannu tulee puoli vuotta perässä) ja joka niitä juttuja kirjoitan ja joka tänne kirjoittelen :)

Otan kyllä vastaan kaikki onnittelut ja toivotukset terveiset ja Hannu sai osansa :)

Unkarin kautta tulemme, mahdatteko tulla vastaan vai mikä on aikataulunne?

KIva kuullä, ettei balaton petä!

t.Kaarina, se melkein viisikymppinen :)

KOLJONEN JOUNI 21.07.2012 23:53

onkos tämä niitä kp-kerhon juttuja?

SILMUNEN HANNU 22.07.2012 00:05

Mikä on kp-kerho??

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.