Asuntovaunulla Tallinnassa

PAAVOLA RAUNO 12.06.2012 21:22

Olisin halukas käymään Tallinnassa omalla vaunulla. Millaisia camping-alueita sieltä löytyy? Olen nähnyt Piritaan menevän tien varressa merkin jostakin alueesta, mutten ole sitä käynyt katsomassa. Onko se hyvä paikka, voiko paikkaa varata ja minkä tasoinen? Olisin kiitollinen tiedoista. Olen yrittänyt netistä Viron sivuilta jotain löytää, mutten ole onnistunut.

HAAPANEN TIMO 12.06.2012 21:59

Mun mielestäni vierasvenesatama Piritalla on kiva paikka. Kartassa näkyvät paikat aivan satama-altaan vieressä: http://goo.gl/maps/EkLJ

Kyltti ohjaa jahtiklubille kun ajat Piritaan päin rantatietä. Suihkut olümpiakeskuksen toisessa kerroksessa, samoin ravintola.

@timppa

MELÉN BJÖRN 12.06.2012 22:20

Tuosta camping estonia löytyy alueita:

http://www.camping-estonia.ee/?keel=fin

Ja sitten kannattaa tutustua Estonian Hanbook jossa myös linkkejä leirintäalueisiin ja muuta hyödyllistä tietoa

http://handbook.infoatlas.ee/?ttype=1307

13188

RAINETSALO KARI 12.06.2012 23:17

Olen käynyt kaluston kanssa Virossa alkaen vuodesta 1995 joka vuosi. Aikaa etelänaapurissamme olemme keskimäärin viettäneet kaksi viikoa / vuosi. Kun laskee 17 kertaa kaksi viikkoa niin tulos on 34 viikkoa. Olemme asuneet vaunussa Virossa varmastikin yli kuusi kuukautta. Tallinna ei minusta ole se kaupunki johon tullaan asumaan matkailuajoneuvossa. Jos et lähde kauemmaksi, matka maksaa paljon enemmän kuin hotelliyöpymiset. Olen toki itsekin syylistynyt yöpymiseen Tallinnassa vaunussa. Citycamping ei mieltä ylennä. Missä me olemme Tallinnassa yöpyneet? Paikka on Valge Villan pihapiiri.Kristinen kaupunginosassa. Valge Villan piha on ahdas ja en ole varma ottavatko he enää "vieraita suomalaisia"vastaan. Sekä Motelli Peoleo. Laagrissa noin 14 kilometriä Pärnun suuntaan kaupungista.Paikan nimi on nykyään Hotel vai Motel Salsburg? Tallinna ei ole Viro. Pääkaupungin hotellitarjonta on hyvä . Hinnat eivät huimaa päätä. Siksi suosittelen: Jos tulet Tallinnaan.majoitu hotelliin!. Viro ei lopu Tallinnaan. Maa on vain suomalaisen maakunnan kokoinen ,mutta tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Jos Viro ei ole sinulle tuttu. Jatka matkaasi Pärnuun tai Haapsaluun tai Saarenmaalle Tai...........

LAHTI JUKKA-PEKKA 13.06.2012 21:53

Tultiin juuri Viron maalta. Viikon reissussa Pärnu - Saarenmaa Kuressaari - Haapsalu - Tallinna. Muualla paitsi Tallinnassa hinnat edullisia. Kannattaa mennä ohi Tallinnan (eläminen Tallinnassa on yli Suomen hintojen - kaupat). Tallinnassa olimme yötä Piritassa 13€ /yö sis sähkön, suihku maksoi 3€/hlö t: jpl ps: Palatiin takaisn kotia ja tänään sähköt pois yli 7h eli pakkaset vaihtoon mitkä ei mahtanuneet autoon / tutuille .

KNAAPI JUHA 18.06.2012 21:07

Paavolan Raunolle vastaan:

Lähdetään Narva Maanteetä ulos kaupungista ja parin kilometrin päässä eroaa vasempaan Piritaan johtava tie.

Piritan tien varrella kaupungista muutama (ehkä 4) kilometriä on oikealla puolella Tallinn City Camping ja vielä muutama kilometri eteenpäin löytyy Piritan vierassataman camping. Kumpikaan ei taida oikein soveltua pidempään oleskeluun tai lomanviettoon. Kaupungin katselun ajan pariin yöpymiseen kylläkin hyvinkin. Molemmat on merkitty tauluilla tien varressa.

Huomata kannattaa, että yli 65 -vuotiaat matkustavat busseissa ilmaiseksi. Systeemin soisi käyttöön otettavaksi täälläkin.

Piritan tienristeyksaessä on iso Selver niminen marketti. Tuollaista City Market kokoa ja tasoa. Hinnoista sen verran, että Rimi, Selver ja Maksim ovat valtakunnallisia toimijoita ja hinnat ovat samat koko maassa. Ei siis kannata pelätä mitään Tallinnan korotettuja "turistihintoja". Alkoholia myydään mutta mitään ranskalaisia konjakkeja tai vuosikertaviskejä ei kylläkään kannata ostella. Enpä kylläkään tiedä, mistä niitä kannattaisi ostella. Oluet, lonkerot, tavallisemmat viinit ja viinat sen sijaan samoissa hinnoissa kuin laivasatamassa.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.6.2012 klo 21:14:59 Hinnoista vielä sen verran, että esim Coca Cola O,5 litraa maksaa Suomessa 1,90 euroa ja Tallinan Selverissä puolet siitä. Montaa lajia syötavää saa kaupasta myös edullisesti. Keskikaupungin ravintolat ovat tottakai varsin kallita.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.