Mikä olisi hyvä reitti asuntoautolla Oulu-haaparanta-tukholma-tanska-turku.

RAUTIAINEN SAMI 11.06.2012 09:01

Neuvoja olisi tarve saada kun olisi tarkoitus ensimmäinen ulkomaan reissu heittää asuntoautolla. Olisi tarkoitus heinäkuun alussa lähteä kahden pienen lapsen kanssa loma reissuun Legolandiaan ja Knuthenborgiin asuntoautolla. Ei haluttaisi ajaa kuin päivässä maksimissaan 250km. Mitkä ovat hyviä ja rauhallisia leirintäalueita matkalla ja ajettaessa olisi myös jotain kivaa nähtävää. Pitääkö ennakkoon varata paikkoja ja pitääkö olla jotain kansainvälisiä leirintäalue kortteja hankittuna? Miten Navigaattorit pelaa ja pitääkö paikkansa kartat jos Garminin euroopan kartat valmiina koneessa? Miten tuo laivalla meno kun on auto yli 7 metrinen kun näyttää hinnasto olevan seitsemään metriin asti, eli onko tietoa kuinka kallista on viedä auto ja neli henkinen perhe yli turkuun?

ASIKAINEN MATTI 11.06.2012 15:07

Luleån tasalla kannattaa poiketa Älvsbystä parikymmentä kilometriä länteen katsomaan Storforsenin koskea (löytyy Ruotsin maantiekartasta). On tosi mahtava kesäaikaankin ja mikä parasta myös pyörätuoli/lastenvaunukelpoiset kulkutiet kosken partaalla. Leirintäaluekin on vieressä. Mikäli aikoo leiriytyä muualla, kannattaa ajaa leirintäalueen ohi kosken yläparkkipaikalle, jossa ei kuitenkaan saa yöpyä. Pysäköinti ja pääsy ilmainen. Halvin paluuyhteys lienee Kapelskär - Naantali päivälaiva (8-9 tuntia). Hintaan sisältyy ruokailut, mutta lapsille ei ole tarjolla viihdykettä. Alle 8-metriset autot matkustajineen selvinnevät alle 200 €:n. Aamulaivalle voi mennä sataman odotusjonoon yöpymään jo edellisenä iltana ainakin Naantalin päässä. Kapelskärissä on kyllä myös leirintäalue.

HAAPANEN TIMO 11.06.2012 15:22

Liki neljääsataa tulee heinäkuussa Naantalin reitillä yövuorolla: http://www.finnlines.com/laivamatkat/reitit_hinnat/naantali_kapellskaer/matkustaja_ja_hyttihinnat

https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasenyys/jasenedut/autolautat/

Navin kanssa ei tule ongelmia.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 11.6.2012 klo 15:25:15 Varberg-Grenå on yksi vaihtoehto sinne Legolandin suuntaan. http://www.aferry.fi/timetable/varberggrenaastenalinefi.htm

KUPIAS PETRI 11.06.2012 15:39

Tanskaan pääsee halvimmalla tilaamalla siltapassin alla olevasta linkistä, tulee n.viikossa. takaisin kannattaa tulla Kapelskär-Naantali päivälautalla mikäli tilaa. Camping Card Europe olisi paikallaan , saa tilaamalla autoliitosta (16€), ilmankin kyllä pärjää.

http://uk.oresundsbron.com/page/976

LAHTI ANTTI 11.06.2012 15:47

Knuthenborgin lähellä on mukava leirintäalue Maribossa.

http://www.maribo-camping.dk/Eng_Default.shtml

Käyttäjän lisäys viestiin 11.6.2012 klo 15:51:39

Myös täällä kannattaa käydä. Upeat kalkkikivikalliot.

http://www.campingmoensklint.dk/?site=1&side=10&id=266

HAAPANEN TIMO 11.06.2012 19:51

Onko kellään kokemuksia ProPassin irtisanomisesta? Sehän pitää tehdä kirjallisesti, onko homma käynyt kivuttomasti? Passin vuosimaksua ajattelen, tuleeko joka vuosi ajettua orjallisen samaa reittiä.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.