Paldiski ?

KNAAPI JUHA 05.06.2012 15:46

Vieläköhän kulkee tuo Hangosta Paldiskiin laiva. Nettisivuilla kun ei ole päiväyksiä ja välillä on niin vanhaa tietoa, että huimaa.

Löytyykö Paldislkin historiasta jotain katseltavaa esim. Neuvostoliiton ajan sotasatamasta, sukellusvenetukikohdasta, atomilaitoksista.

Kerran ajettiin pääkatu eestakaisin ja pari korttelia sivuun eikä nähty mitään muuta kuin Stalinin ajan kurjia kerrostaloja. Laivalle oli kylläkin kiire Tallinnaan sillä kertaa. Nyt jos ottaisi paremmalla ajalla.

JANHONEN MATTI 05.06.2012 16:21

Tässä tietoa Hanko-Paldinski laivareitistä

http://navirail.com/aikataulu

HAAPANEN TIMO 05.06.2012 17:30

Ja sitten tänne: http://www.lennusadam.eu/fi/

http://www.tourism.tallinn.ee/fin/fpage/nahtavyydet/museot/newwin-place/print/id-175252

@timppa

KNAAPI JUHA 05.06.2012 20:16

Kiitoksia vinkeistä. Tuo uusi merimuseo Tallinnassa on varmaan ehdoton käyntikohde näin merenkulkijalle. Toivottavasti parkkipaikkakin on turvallinen.

Tämä Hanko - Paldiski väliä kulkeva laiva on mielenkiintoinen. Arkipäivänä varaus vahvistetaan vasta muutamaa tuntia ennen lähtöä, joka on aamuviideltä ! ! ! Mitäs sitten teet, ellet mukaan mahdukaan. Sunnuntain lähdöille otetaan kiinteitä varauksia mutta on sitten hintakin kalliimpi. Arkipäivän hintakin ajaa samoihin Vikin Xprssin kanssa suunnilleen. Koevaraus Vikingillä ( lähtö Helsingistä klo 11,30) antaa edestakaisen matkan kahdelta ikäesteiseltä joutoihmiseltä ja retkeilyautolta 220 euroa. Tämä Navirail haluaa noin satasen suuntaansa ja sunnuntaina korotetut hinnat. Siihen saa sitten kyllä syödä seisovasta pöydästä.

KNAAPI JUHA 05.06.2012 23:16

Tämäpä vekkulia. Aamulähtö, jota halusin, ei käynyt, koska korkeaa autopaikka ei ollut. Mietiskelin asiaa rauhassa. Katselin muita päiviä ja vaihtoehtoisia iltalähtöjä. Nyt iltamyöhällä yhtäkkiä löytyikin autopaikka haluamalleni aamulähdölle mutta kuinkas ollakaan, edestakainen hinta olikin noussut 246 euroon!

HONKANEN JAAKKO 06.06.2012 17:18

Paldiskin nähtävyyksistä. Siitä tulee varmaan Viron kaunein kaupunki kun kerkee,viheralueita jätetty riittävästi.Rautatieasema korjattu tosi hienoon kuntoon,siellä asuu myös kahvila edullista -hyvää kahvia.Korkeat rantatöyräät joilta näkee kauas merelle ja mahtava tuulipuisto tuuligeneraattoreineen minusta ainakin näkemisen arvoinen juttu. Vanhat Neuvostoaikaiset ydinreaktori ja koulutuskeskukset purettu jo aikoja sitten pois. Viron armeijja asuu myös Paldiskissa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.