Puola

HEIKKILÄ ISMO 31.05.2012 07:04

Mitä kautta kannattaa ajaa Puolan läpi jos määränpää on Itävalta? Onko tiet millaisessa kunnossa? Onko kokemuksia campingalueista - mitä suosittelette? Kertokaa myös muita kokemuksia Puolasta.

REINI SEPPO 01.06.2012 14:22

Kirjoittamalla "viestihakuun: Puolan läpi" löytyy runsaasti kirjoittelua.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.6.2012 klo 14:23:52 "AIHELISTAAN" tietty

KIVIOJA HANNU 02.06.2012 14:17

Varsovan eteläpuolella matkalla Katowiceen on yli 60 km:n matakalla uutta sementti moottoritietä, joista toinen kaista on osittain valmis (jota pitkin ajaa myös vastaantukijat), nopeusrajoitus vaihtelee 50 - 70 km/h. Ohitusmahdollisuuksia ei olr kuin muutama koko matkalla. Meillä meni matka suht' hyvin kun menimme kyseisen välin viime sunnuntaina, jolloin ei ollut kuin muutama rekka liikenteessä. Loppuosuus Katowiceen on hyvää moottoritietä. Augustowista Varsovaan tulimme Bialystokin kautta, jossa tie oli hyvinkin vaihtelevaa. Katowicesta Wieniin menimme Slovakian kautta, jossa tiet olivat loistavia (Puolan puolella välttävia).

SUOMI SEPPO 02.06.2012 20:05

Puolassa nuo rekkajonot ovat todella hermoihin käyviä, koska jonot ovat meidän auton takana. @seppo

HJELM ARTO-VEIKKO 02.06.2012 20:57

Vuosia sitten otin yhden rekan tienputsaajaksi ja peesasin sitä Puolassa. Rautatien tasoristeys teki sellaisen shikaaanin ja vastaan tuli toinen hyvä tapainen Kohtaaminen oli sellaista sentti peliä,katsoin parhaaksi tulla toimeen omillani. Kyllä siellä uskaltaa liikkua, ehkä hieman tarkkaavaisempana. Kyllä täällä Suomessakin on ollut mielenkiintoisia tilanteita,syyllinen on joskus löytynyt peilistä . Aina ei kannata olla oikeassa,mutta fiksu kannattaa olla.

t Jelmi

HAARAKANGAS ALLAN 03.06.2012 06:50

Tuo Jelmin maininta rautatien tasoristeyksestä toi mieleen tapauksen joka sattui vuosia sitten. Lähestyessämme tasoristeystä kopissa oleva vahtimies läppäsi edessämme rautatien toisella puolella olevan puomin alas. Olimme jo kiskojen päällä joten oli pakko alkaa peruutella. Sillä seurauksella, että takanamme oleva puomi alkoi laskeutua......! Olimme puomien välissä. Tilanteen pelasti rautatien suuntaisesti kulkeva maataloon johtava kärrytie. Suuntasimme sinne ja siellä pihalla sitten saimme yhdistelmän käännettyä. Odottelimme junan tuloa. Tuli se. Vasta noin kymmenen minuutin kuluttua....

Junan mentyä ja puomien noustua ylös pysähdyimme tarkkailemaan puomivahdin koppia. Tyypin naamaa ei enään näkynyt. Olisko ollut kaksinkerroin lattialla nauramassa pientä keppostaan..... Kyllä tapaus huvitti meitäkin. Sitten myöhemmin. Tulipahan verisuonet koeponnistettua polakkien kiskoilla.....

Allu vaari

HJELM ARTO-VEIKKO 03.06.2012 18:01

Allulla taisi ole herkkä hetki,Sumessa kun puomit laskeutuu niin ei junaa tarvitse odottaa. Hyvä suoritus vekslata yhdistelmä selville vesille siinä junaa odotellessa.

t Jelmi

HAAPANEN TIMO 03.06.2012 19:17

Vanhassa Itä-Saksassa ooteltiin joskus puolikin tuntia, kerkisi jo komea Trabanttijono siihen.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.