Koiran kanssa mutta minne?

SILMUNEN HANNU 30.05.2012 21:25

Heissan!

Kesää miettiessä havahtuu aina välillä siihen tosiasiaan, että ai niin, meillä on koira.

Eli, että, minne sen kanssa euroopassa pääsee. Tulee mieleen esim gondolihissit ja alppijunat, onko kellään havaintoa niiden ja koiran välisestä suhteesta?

Entä hiekkarannat, Välimerellä tai Atlannin rannoilla, järvillä ja joilla...onko seutuja, missä' koirat kaikkialla kielletty tai joitain, missä ollaan erityisen koiramyönteisiä? Vai onko niin, että ihmisten uimarantojen jossain peränurkka-reunassa on aina vakiona pieni pläntti varattuna koirille?

Talvella tilanne on ilmeiseti toinen, sillä talvisilta matkoiltamme on mieliin piirtynyt kuva rannoilla vapaina juoksevista koirista ja reippailevista ihmisista, Pohjois-Saksan pitkiä rantoja myöten..vaan kesällä???

Entä museot, linnat, kirkot, jne jne...onko mitään suuntaa antavaa nyrkkisääntöä olemassa vai ovatko aivan irrallisiia tapauskohtaisia?

Susikeskuksessa Pohjois-Saksassa ainakin näkyi koirat olevan tervetulleita ja Ranskassa niitä näkyy kulkevan vapaana puistoissa ja kävelyteillä ihmistensä läheisyydessä...

Kaikkia havaintoja ja kokemuksia otetaan mielellään vastaan, niin etelästä kuin pohjoisesta ja kaikkkialta siltä väliltä:)

Ai niin ja vielä semmoinen juttu kuin Pohjois-Norja...sieltä korvestako jostain pitäisi osata ennustaa että minä päivänä tullaan rajan yli ja osata ennakoida se niin, että pääsisi eläinlääkäriin justiinsa silloin??!! Miten ihmeessä se onnistuu, ja kun ei niissä tuleissa edes yleensä kukaan ole, niin todelako joku kyttää niitä koiria ja lääkärin todistuksia madotuksesta??

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 30.5.2012 klo 21:27:42 En trakoita etten madottaisi, mutta se lääkärintodistuksen hankinta....

LINDBLOM ALF 30.05.2012 21:44

Euroopassa yleensä koiran voi ottaa mukaansa miltei kaikkialle, tosin kytkettynä ja hyvin käyttäytyvänä. Uimarannoille yleensä kielletty, mutta monissa paikoin on koirille varattu oma alue. Italiassa rannat pääsääntöisesti kielletyt, mutta kieltotaulut ovat siellä koristeena. Iltaisin rannat täynnä koirien ulkoiluttajia. Joka paikassa jätöksen keräily pakollinen, muovipussit taskuun. Koiranroskiksia on paljon ja niistä saa jätöksenkeräilypusseja. Gondolihisseihin pääsy ei liene ongelma. Meillä tosin on ollut pienempikokoisia mukana kuin mitä teillä on (mäyräkoira ja kääpiömäyräkoira). Niiden kanssa kulkeminen on astetta helpompaa kun voi napata syliin. Kirkkoihin, ruokakauppoihin ja museoihin yleensä kielletty. Leirialueille pääsääntöisesti pääsee, paitsi Italiassa, kannattaa etukäteen tiedustella.

Madoituslääkkeet aina mukana, jolloin sitä voi antaa ilman lääkäriäkin, se lienee pääasia.

Meillä ei koirien kanssa kulkeminen ole ollut ongelma, kunhan käyttää maalaisjärkeä menemisiin.

PASANEN MIKKO 30.05.2012 22:14

Terve. Eipä juuri lisättävää Alfin kertomukseen. Kymmenenä vuotena koiramme on kulkenut mukanamme automatkoilla. Yleinen käsityksemme on, että koiria suvaitaan tuolla 'maailmalla' väljemmin, kuin konsanaan monessa kotimaan erillaisissa kohteissa. Yhden kerran olemme Rikun passin esittämään pyytäessä ja sekin oli eräällä camping alueella Ranskassa. Rajoilla ei kannata mennä tyrkyttämään papereita virkailijoille, jos nyt yleensä jossain niitä olisikin. Norjan rajalla joidenkin tarinoiden mukaan tarkastuksia on kyllä tehty. Meiltä ei kuitenkaan koskaan. Viime kesänä Liettuan ja Puolan rajalla virkailija tivasi onko 'alkohol/tobaco' ? No, perkele ei! vastasin. Halusi kuitenkin tutkia auton sisätiloja WC myöten. Riku piti aikamoisen metelin virkaintoiselle pojalle, hymyssä suin kuitenkin toivotti hyvää matkaa.

KNAAPI JUHA 30.05.2012 23:26

Meidän lapinkoira jää aika usein autoon. Mielellään varjoinen paikka, vesikuppi ja purutikku lohduksi.

Aina kun lähdemme, kuuluu synkkä ja epätoivoinen haukku kunnes katoamme näkyvistä. Sen jälkeen ottaa ilmeisesti rauhaisat päiväunet. Heti kun ovella rapsahtaa, alkaa meteli. Arvelen, että voipi olla hyödyllinen talonvahti. Eihän sitä rosmo välttämättä ymmärrä, että hän on hyvin ystävällismielinen koira.

ALAKULJU AULI 31.05.2012 10:30

Ei ole koiraa mutta sen olen pannut merkille että täällä Saksassa ollaan koiraystävällisiä, mikä on hyvä. Koiria on leirintäalueilla, kauppakeskuksissa ja ravintoloissa. Eikä minusta ole ongelma. Joka paikassa, jopa kylissä, on koiran jätöksille roskiksia missä myös pusseja. Eipä taitaisi moinen onnistua ilkivallalta Suomessa? Joten rohkeastivain karvaisenperheenjäsenen kanssa reissuun. Tässä sivut asiasta. http://www.hundecamping.de/

Olimme viikonloppuna Illasbergsee-järvellä, emme tuonne ole kereneet aijemmin vaikka Füssenissä olemme monet kerrat käyneet. Täällä on niin paljon katseltavaa ja koettavaa. Suosittelen aluetta. http://www.google.com/search?q=Illasbergsee&hl=fi&client=firefox-a&hs=ukK&rls=org.mozilla:fi:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DRDHT-S0OY_Wsga0rdi1Dg&ved=0CFwQsAQ&biw=1137&bih=600

Vaikka olemme Suomessa yli 10 vuotta olleet karavaanareita niin nyt vasta ensimäisen kerran oli pyörät mukana. :) Voi mikä oli elämys pyöräillä näissä Alppi maisemissa. Täällä Saksassa on todella upeasti järjestetty pyöräily- ja ulkoilureitit.Joka paiskasta lähtee merkityt reitit, joista on hyvät kartat. Aina peltoaukeamillakin on ulkoilureitit, jopa asfalttiset pyörätiet, maaseudun pelloilla. Ihmiset myös ulkoilee paljon sunnuntaisin kun kaupat eivät ole auki, viettävät laatu aikaa. Vietimme viikonlopun tällä leirintäaluella, pellon vieressä. Rauhallinen pieni alue maalaismaisemissa ja koiria oli täälläkin. Oli mukava tehdä tuosta eri suuntiin pyöräretkiä. Siinä oli myös muutaman auton stelplatz. http://www.camping-forggensee.de/

Seuraavalla kerralla menemme etelämmäs, tälle aluelle. http://www.sonnenhof-am-forggensee.de/index.php?pg=campingplatz.php

Olen ollut erityisen ihastunut Bodencee-järveen ja sen ympäristöön. On hienoa seutua pikku kaupunkineen. Illasbergsee-järven ympärillä oli rauhaisaa.

VALO MIKKO 31.05.2012 10:57

Tänne lähdetään illansuussa Vuosaaresta. Kohtuullisen koiramyönteinen paikka ;)

http://www.eurocoursing2012.hu/

VIRTANEN JUKKA 31.05.2012 16:36

Me ollaan kahden pienen yorkin kanssa käyty kolmena kesänä 18 Euroopan maassa. Voi hyvin sanoa, ettei missään suhtauduta koiriin niin nihkeästi kuin Suomessa. Jos koira on rauhallinen, niin sen kanssa pääsee melkein minne vaan. Uimarannoilla on usein kieltoja, mutta vähän sivummalla ei kukaan välitä. En muista kuin kaksi tapausta, ettemme päässeet ravintolaan/terassille. Ja me sentään syödään lähes joka päivä ulkona, ja kaljaakin menee jonkun verran.... Ranska on ollut mantereella ainoa maa, missä koirapasseja kysytään, tosin vain leirintäalueilla. Englantiin meno oli sitten toinen juttu, mutta sinnekin päästiin lopulta. Ehkä hankalin asia koirien kannalta ovat kulkukoirat, joita on Itä- ja Etelä-Euroopassa tosi paljon. Useimmiten ne etsivät vain ruokaa, ja pelkäävät ihmisiä. Mutta jos joku narttu on lähellä kiimassa, niin urokset saattavat olla hyvin agressiivisia. Meidän koirat ovat pieniä ja niillä on omat koirarattaat. Rattaiden kanssa on helppo kulkea julkisissa liikennevälineissä ja ihmisvilinässä eivät koirat jää muiden jalkoihin. Ekinokokkoosilääke pitää ottaa nykyisin 1-5 päivää ennen Suomeen paluuta. Siis se ei saa olla 24 tuntia tuoreempi. Meillä on ollut varuilta omat lääkkeet mukana Suomesta. Mutta leima passiin pitää saada. Tompasta löytyy hyvin eläinlääkäreitä. Me ollaan aina saatu tosi hyvää palvelua, vaikka ei ole ollut mitään ajanvarausta, Virossa, Tanskassa ja Saksassa. Eviran sivuilta löytyy hyvät ohjeet muistakin lääkkeistä.

AMAIAK BOIAKHTCHAN 03.06.2012 17:08

Olemme matkustelleet paljon Euroopassa ja USAssa koiran kanssa. Kaikkialla on pärjätty hienosti, ehkä eniten rajoituksia olemme kohdanneet Italian leirintäalueilla. Ja Floridan uimarannoilla, koirille on ihan omat tietyt rannat.

Kannattaa aina varata ekinokokkoosilääkkeet kotoa mukaan matkalle ja, jos eläinlääkäriä ei jostain syystä löydy, antaa tabletit itse koiralle. Tärkeämpäähän on kuitenkin heisimadon leviämisen ehkäisy Suomen metsiin, kuin leima lemmikin passissa.

Jopa tutussa Euroopassa rakkaita lemmikkejämme vaanivat ikävät sairaudet, joista emme täällä vielä tiedä tarpeeksi. Eläinlääkäriltä kannattaa kysellä sydänmadoista, leptospiroosista, leishmaniaasista. Niitä voidaan ehkäistä, mutta tartunnat ovat vaikeasti hoidettavia ja voivat pahimmillaan johtaa kuolemaan. Espanjassa koiria uhkaavat keväisin myös pinjamadot, jotka ovat vaarallisia myös ihmisille.

SILMUNEN HANNU 03.06.2012 21:27

Kiitos kaikille antoisista vastauksista! On se aika jännää kun saa opetella uusia asioita:)

Laivamatkat nyt vielä pohdituttavat, mikä väli helpoin ja kuinka tarkkaa se oikeasti laivoilla on sen kiellon "koiran kanssa saa olla vain hytissä eikä missään yleisissä tiloissa" kanssa? Muistan kyllä ainakin Vikingillä Turku-Tukholma nähneeni koiria aula ym tiloissa?

Tietääkö joku ulkoa Tallinnan laivojen tilanteita, saako minkään firman paatilla olla koiran kanssa yleisissä tiloissa vai pitääkö kaikilla olla hytti...se, että koiran jättää autoon, arveluttaa hiukan, kun keleistä (myrskyääkö vai ei) ei etukäteen tiedä?

Hilla on kyllä opetettu olemaan autossa yksinään pitempiäkin aikoja, mutta se, ettei sen luona pääse käymään, kurkistamassa, että kaikki on ok, vähän tuntuu häijyltä...

t.Kaarina

VIRTANEN JUKKA 04.06.2012 16:29

Tallinnan laivoilla ainakaan Eckeröllä ja Tallinkilla ei saa olla kansilla kuin läpikulkien. Finnlinesilla yritettiin kerran baarin takaosassa istua koirien kanssa. Jo tuli hetkessä hirveä huuto. Me ollaan aina ostettu hytti, koska koirat pelkäävät autossa. Autokannella on vaikka minkälaista meteliä sekä usein tosi huono ja kuuma ilma. Muutama kymppi ei matkabudjetissa paljon tunnu ja silloin saa itselle rauhan, kun tietää ettei koira kärsi. Suosittelen.

LINDBLOM ALF 06.06.2012 09:03

Ompa sinulla Jukka käynyt pienien korien kanssa ikävästi. Finnlines:in laivalla (Saksaan) meillä oli koira välillä baarissa, sisällä ja ulkokannella. Sai rapsutuksia osakseen ja vesikuppikin tuotiin. Vikingillä (Tallinnaan) koira oli mukana baarissa ja kaupassakin (jälkeenpäin huomattiin kieltotaulua kauppaan, mutta eivät ajaneet pois, tulivat rapsuttamaan koiraa). Ruokabaarissa koiraihmiset hakeutuivat viereen, namupaloja jaettiin. Tosin, pieni kun on, koira pääasiassa sylissä, ettei jää jalkoihin. Isompien kanssa varmaankin ongelmallisempaa. T. Alf

VIRTANEN JUKKA 06.06.2012 18:12

Mukava kuulla. Pitää yrittää uudestaan! Finnlinesin matkoilla koirat joutuvat olemaan kauan hytissä ja kusikansikin on onnettoman epämukava ja tuulinen.

SILMUNEN HANNU 06.06.2012 18:24

Ok, eli asia aina tilannekohtainen ja sattumanvarainen, kanssamatkustajista kiinni, varmaan myös henkilökunnasta...

Mutta uh, kaikkialla korostetaan, etteivät koirat saa hytissä olla sängyn päällä....mutta ei se sitten vissiin kuvasta päätellen ole niin tarkkaa:):)? Hilla ei meillä kotona pääse ainkaan vielä talon niihin osiin missä ovat makuuhuoneet, joten se ei ele tottunut siihen, ettei sänkyyn saa mennä, ja sohvalle se saa tulla...että mitähän siitä tulee, kun en ajatellut, että joku sen kanssa koko aikaa hytissä olisi, on se kuitenkin hyvin tottunut olemaan yksin sekä kotona että autossa eikä hauku yksin ollessaan eikä tee pahojaan....

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.