Le Mont St. Michel tai viinitielle ?

PAANANEN PAULI 30.05.2012 10:27

Monta kertaa ollaan Ranskassa oltu , ja myös Normandiassa. Häpeäkseni pakko tunnustaa, että Ranskan ykkösnähtävyys, Le Mont St Michel, on meiltä vielä kokematta/näkemättä. Pari kertaa ollaan oltu lähellä Avranches, La Rochelle, jne. mutta tuo luostarisaari on jäänyt näkemättä !

Tarkoitus olisi se nyt ajalla 15.6-30.6. toteuttaa. Aikaa on aika vähän. Netissä on todella paljon tietoa ko. kohteesta, mutta kysyisin silti. Onkohan tuo aika on jo täyttä " hulinaa ", oletteko varanneet etukäteen kämppäripaikkaa lähistöltä ? vai mahtuuko yksi matkailu-auto sekaan ilman varausta. Ranska on pyöräilymaa, joten oletteko menneet fillarilla luostarille ? Katselin You Tubesta videoita paikasta ja tungosta näytti olevan.

Ollaan tässä vähän kahden vaiheilla kesän lyhyestä reissusta : Le Mont St. Michel tai sitten paikkausreissulle johonkin viinitielle Ranskassa, tai Saksassa.......

Terveisin : Arja

TOIVONEN MARTTI 30.05.2012 17:37

Hei, oltiin siellä vuonna 2008, syyskuun lopulla eli aika myöhään turismia ajatellen mutta silti paikka oli täynnä kuin nuijalla lyöty. Ravintoloita, turisteja, liput aika kalliit, krääsää kaikkialla. Kiukkuinen lipunmyynnin esinainen vaati aasialaiselta näyttävältä ranskalaista invaliditodistusta vaikka kaikki näki että kampurajalkamiehellä oli tosi suuria vaikeuksia edes päästä ylös lipunmyyntihalliin. Mitään invalidihintoja jos ei kerran korttia!

Ja sitten itse paikka on tietty tosi upea ja luostarin kirkossa oli harras ja tunnelmallinen messu.

Aika paljon näytti matkailuautoja olevan henkilöautoparkkialueen sivulla olevalla kentällä, mahdollisesti yöpyivät siellä.

Me oltiin muutaman kilometrin päässä leirintäalueella, olisko ollut Pommiers, ja sieltä oli oivallinen pyörätie luostariin. Me ei varattu etukäteen eikä kämppäri ollut tuohon aikaan täynnä, kesällä voi olla eri juttu.

Paikallisille pikkuteille oli viitoitettu Myllyjen reitti joka kiersi usean tuulimyllyn kautta muutaman (3-4) kymmenen kilometriä. Se me kierrettiin, Tiet hyviä ja rauhallisia pikkuteitä, viitoitus selkeä. Paljon muitakin pyöräilyreittivaihtoehtoja oli tarjolla.

Viidessä vuodessa on moni asia voinut muuttua, turistit tuskin kuitenkaan vähentyneet. Tuskin rihkamakauppiaatkaan.

HAAPANEN TIMO 30.05.2012 17:51

Kyllä sinne parkkipaikalle auto aina mahtuu ja paljon siellä yövytäänkin.

Paikalla käyneenä valitsisin viinitien, mutta polttelemaanhan se sitten jää:))

@timppa

PASANEN MIKKO 30.05.2012 18:07

Terve. Me olimme tuolla luostarilla 2009 toukokuun puolen välin paikkeilla. Tuolla mantereen puolella on oiva camping alue, (asettuu tuossa kuvassa oikeaan ylä reunaan) tilaa oli vaikka kuinka. Ajankohta oli viikoloppu, kylässä oli maraton kilpailut ja luostarin lähialue oli kilpailun lähtö-ja maalipaikkana. Sen vuoksi väkeä oli turistien lisäksi valtavasti. Tuo pysäköintialueen reuna on varattu 'yönyli' matkailijoille, suosittelen kuitenkin varata aikaa vähintään pari vrk, pelkästään luostariin tutustuminen vie ainakin täyden päivän. Kannattaa uhmata näitä matkailijan kohtaamia vaikeuksia jo senkin takia, kun sitä tasankotietä ajellessa alkaa luostari näkymään..... melkeimpä huimaa! Hyvää matkaa!

Käyttäjän lisäys viestiin 30.5.2012 klo 18:45:01 ......niin piti vielä tuosta pyöräilystä, tosiaan jos ei sada, eikä tuuli pahemmin 'vastusta' on polkupyörä oiva kulkuneuvo tuolla. Laitoimme pyörät vaijerilukolla kiinni pysäköintialueen rautakaiteeseen.

KULMALA JUKKA 30.05.2012 21:37

Heips

Oltiin just tuolla em. Pommiers kämppärillä viime kesäkuun puolivälissä, eikä silloin tarvittu mitään ennakkovarauksia, tosin aika paljon väkeä jo oli liikkeellä. Polkupyörällä oli ihan mukava matka mennä luostarille ja siellä olikin sitten enemmän väkeä ja aikas hulina, mutta käymisen arvoinen paikka varmasti. Viinitie vai le Mont st Michel ? Enpä usko et luostarille enää uusiksi mutta viinitielle varmasti monta kertaa ja France Passion tiloille :)

Jukka & Marianne

STENVIK PETRI 30.05.2012 21:54

2008 kesäkuun puolivälissä olimme Mont St Michelin luostarisaarella. Menimme illalla parkkipaikalle, johon jäimme yöksi, ja kiertelimme saarella pari tuntia suurimman turistiryntäyksen helpotettua. Aamulla heti aikaisin takaisin ja tilaa oli liikkua kapeilla kaduilla hyvin ennen puolta päivää. Suosittelen kohdetta, yksi parhaiten mieleenjäänestä paikoista.

Nyt suuntaamme viikonloppuna Sveitsiin ja pohjois-Italiaan. Matkakuume nousee...

Pia

PAANANEN PAULI 31.05.2012 09:51

Sanoin eilen illalla isännälle, että toivottavasti joku vastaisi ja kertoisi omakohtaisia kokemuksia Le Mont St. Michelistä.

Nimittäin en muista, koska viimeksi olisimme jo etukäteen kotona tehneet ajosuunnitelmaa, nyt on vähän pakko, kun tuota aikaa on niin vähän. Viime kesänä oli aikaa saman verran ja lähdimme vanhalla tyylillä ilman suunitelmaa menemään. Ajelimme meidän suosikki " mestoille " eli Kroatiaan, ja ajamiseksihan se meni. Silloin päätimme, että vastaisuudesa ja varsinkin lyhyellä reissulla, reittisuunnitelma ja matkan pääkohde on hyvä olla selvillä.

Kiitos kaikille vastanneille, kuva oli hieno, eli tuli " pakko nähdä -fiilikset " ! Travemundesta kohti Ranskaa ja Le Mont St. Micheliä !

Terveisin : Arja

PASANEN MIKKO 31.05.2012 17:45

......vielä tuosta Saint-Michelin gampingista, tuon linkin takaa löytyy tiedot mainitsemastani paikasta ja jossa itse olemme oleilleet useammankin vrk:n. http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/ranska/basse-normandie/manche/leirint%E4alue-du-mont-saint-michel-100262/

Respa on vieressä olevan hotellin reception. Oman kokemukseni perusteella kannattaa 'luostariseikkailuun' varata aikaa ainakin pari päivää.

VEHNILÄ JUHANI 31.05.2012 18:20

viime elokuussa oltiin vaunulla saarelta noin 10km, saari kyllä näkyy tielle. Mitään varauksia ei ollut, mutta edellytti tuloa alueelle iltapäivällä. Silloin jono alkoi noin 6 km ennen kylää. Parkkialueella oli satoja autoja yöparkissa eikä tila näyttänyt loppuvan. Paikalle oli rakenteilla valtava pysäköinti alue ja tulevaisuudessa saarelle mennään yhteiskuljetuksena, aikovat tehdä siitä taas saaren kun lietettä kertyy nyt vääriin paikkoihin. kannattaa myös katsoa kyltit ettei nousuvesi nouse sille alueelle johon pysäköitte ja heti aamusta liikkeelle.

PENNINKILAMPI JOUKO 01.06.2012 14:14

Le Mont St. Michel on meidänkin mielestä vierailun väärti. Lähikylästä kannattaa ostaa paikallista omensiideriä sekä luostarista Calvadosta.

Jos aika sallii, kannattaa vierailla myös St Malossa, missä on mahtava vuorovesi. Vuosia sitten yövyimme vanhassa linnoituksesa sijainneella leirintäalueella, josta oli hieno näköala satamaan ja merelle.

Vuorolaivalla teimme myös päiväretken pyörien kera Jerseyn saarelle. Mäkistä maastoa!

kartturi Eila

HAARAKANGAS ALLAN 01.06.2012 19:02

Pari kertaa on tullut käytyä "Mikkelin saarella." Sen verran kiinnostava paikka oli , että uusinta piti tehdä muutaman vuoden kuluttua.. Viinitarhat ja -tiet eivät jää sillä lailla mieleen kuin tuo omituinen kukkulakaupunki meressä....

Allu vaari

JÄRVINEN OLLI-PEKKA 03.06.2012 21:03

Viimevuonna mekin vasta päästiin saarelle asti ja heti se vei koko sielun mennessään! Oli se vaan ihana paikka. Olimme varmaan joskus kesäkuun loppupuolella ja tilaa oli ainakin kylän cambingillä ja autoparkissa joka oli tien toisella puolella, maksut hoidettiin samasta hotellin respasta 12€yö.Saaren autopaikoitus maksoi 10€ mutta siellä emme yöpyneet. luostariin mikä oli maksullinen oli kyllä pitkät jonot muuten kulku oli aika leppoista jos huomoi kujien leveyden.Matkamuistoja myydään yleensä vastaavissa paikoissa, mutta on ostajan ongelma erottaa laatu rihkamasta, oli siellä paljon myös paikallista käsityötä ja Hotellin viereisessä kaupassa myytiin lehmiä, mitä erilaisin kuvioin joista yksi oli kuin Marimekon unikkokuvio joka siten oli pakko saada. Viiniteiden kulkemisesta yksi on meille ainakin yllitse muiden, Moselin laaakso Luxenburgista - Koblenziin. Upein viinikellari on meistä Aldegundin kauniissa pikkukylässä,aivan tien vieressä jossa on myös autoparkki yöpymiseen. (www.weingutoster.de/ info@weingutoster.de )sieltä saa valita pullon ja juoman oman makunsa mukaan ja myös erilaisia mausteita ym. tarjolla. kaksi viikkoa ja taas pääsee reissun nyt Puolasta-? katsotaan minne nenä näyttää kun maihin päästään. O-P

SAIKKONEN ERKKI 10.06.2012 09:55

Tultiin eilen reissusta, oltiin vaunulla shekkipaikassa Kavan Village Haliotis, pyöräilymatkaa luostariin alle 10 km, joen rantaa, tasaista. Nähtävyyshän se, mutta kun on kummatkin paikat käyty, empä panisi vastakkain, näkemyksen arvoisia kummatkin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.