Matkailuvaunulle sopivat leirintäpaikat Norjassa reitillä Lakselv-Karasjok-Giedneguoika-Alta

KOSKELA PAAVO 12.05.2012 12:09

Tarkoituksenani on tehdä elokuun alussa kalastusmatka reitillä Lakselv-Karasjok-Gievdneguoika-Alta. Retki alkaa Lakselvistä,jonne varsinaiset kalastajat tulevat lentämällä,ja päättyy Altaan , josta kalamiehet lentävät takaisin kotiin. Yövymme joka tapauksessa Lakselvissä ja Altassa. Onko jollakulla kokemusta Karasjoen ja Gievdneguoikan lähistöllä olevista matkailiuvaunulle sopivista leiriytymispaikoista ja kalapaikoista? Vastauksista kiittäen ja hyvää alkanutta kesää kaikille toivoen! Matkaa suunnitteleva

Paavo Koskela

HYTÖNEN RAIMO 12.05.2012 14:54

Lakselvista noin 25 km Karasjoen suuntaan sijaitseva Skoganvarre (tien oikealla puolella hieman varuskunnan jälkeen) on itse asiassa keskellä kalastusparatiisia (Lakselva), joten se on siinä. Kalastuslupien hinnoista en tiedä, mutta arvattavasti joen lupa ei arvatenkaan ole halpa, jos edes ylipäätään ulkolaiselle saatavissa (ainakaan helposti). Lisäksi tarvitaan valtion kalastuskortti.

Karas-, ja Iesjokkan varrella on pari vaatimatonta "turistipaikkaa" joita ei oikeastaan voi kutsua leirintäalueiksi. Kysyttäessä voi toki paikka vaunulle tai autolle löytyä, riippuen hieman siitä miten asiansa esittää. Gievdneguoihkan ja Altan väliltä majapaikkaa ja jonkinlaisia palveluitakin saa Masista. Kalastusluvista sama kuin Skoganvarressa.

Edellämainituilla kalastusluvilla tarkoitan lohenkalastusta. Jos tarkoituksesi on kalastaa ns. Finnmarkin luvalla (enintään 5 km maantiestä, ei koske erikseen mainittuja lohivesiä) niin asia on toinen. Luvan saanee entiseen tapaan postitoimistosta samoin kuin valtion kalastuskortinkin. Jossakin vaiheessa nämä ns. Finnmarkin luvat sai vain muistaakseni Vesisaaren maanmyyntitoimistosta, mutta tästä lienee hankalana luovuttu. Tältä osin tietoni ovat hieman vanhentuneita, sillä olen vältellyt Norjaa sen jälkeen kun automme tuli siellä kalastusretkellä ryövätyksi. Asia selvinnee kuitenkin Googlettamalla.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.5.2012 klo 14:58:51 Niin, ja kalastusvälineet on sitten desinfioitava, josta saa todistuksen. Ellei tätä ole, kalastaa voi vain merestä (merikalastukseen ei tarvita lupia, jos et troolaamaan ala).

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.