Mielenkiintoisia kyliä & kaupunkeja

SUOMI SEPPO 11.05.2012 20:07

Yleensä kysellään hyviä kämppäreitä, mutta meillä on sivu asia millainen kämppäri. Etsisimme stellplazeja tai kämppäreitä jotka ovat mahdollisimman lähellä keskustaa, mielummin kävelymatkan päässä siitä. Kyliltä ei tarvitse löytyä Colosseumia tai Eiffeltornia mutta muuten kivalla paikalla oleva jossa voisi ihmetellä ja vaellella jopa pari päivää. Maalla ei ole väliä. @seppo

PENNINKILAMPI JOUKO 12.05.2012 11:29

Muutama paikka, joista on tullut otettua valokuviakin nonstopmatkalla läpi Saksan ja Ranskan.

Heiligenhafen: Taskasta Saksan puolelle tultua. Sähkö- vedet ym.

Göttingen: hyvä stellplazt keskellä kaupunkia uimahallin vieressä. Sähkö- ym. fasiliteetit kolikoilla mittarista.

Fulda: linja-autoaseman vieressä. Viikonloppuisin mittarista saa sähköä kolikolla useaksikin päiväksi. Erittäin suosittu paikka. Vesi ja WC linja-autoaseman yhteydessä.

Rothenburg ob der Tauber: 3 hyvin varusteltua matkaparkkia vanhan kaupungin muurin tuntumassa.

Breisach: Ranskan ja Saksan rajalla Reinin varrella. Vesi, WC, kemsan tyhjennys.

Lamastre: matkalla Tournon sur Rhonesta Le Puy en Velayhin. Vesi ym. jutut.

Carcassonnen: muurin vieressä, WC.

Bergerac: leirintäalue jokivarressa keskusta vieressä.

...ja monia muita - Reise Mobil Internationalin Board Atlas luettelossa, jossa noin 2500 Stellplätzia.

kartturi Eila

NYYSSÖNEN KAJ 12.05.2012 11:52

Portugal, Silves kunnallisessa (Piscina Muncipal) Uimahallin parkkipaikka. Uimahallissa on Suomalainen sauna Harvialan kiukaalla jossa on myös Suomalaiset kivet joka antoi makoisat löylyt.

37 11' 5" N 8 26' 35" W

ALASMAA MATTI 12.05.2012 12:20

Tsekki Rapotin, camping Losinka. 50°01'06.19" 17°01'36.39"

Käyttäjän lisäys viestiin 12.5.2012 klo 12:31:38 Kävelymatkan päässä monenmoista: http://www.velke-losiny.cz/

TUOMINEN PEKKA 12.05.2012 13:16

Viime Juhannus vietettiin Tangermunden kaupungissa itäisen Saksan puolella. Berliinistä länteen ehkä 100 km. Stellplatz keskellä 1000- vuotiasta pikkukaupunkia. Sähköpaikka 5.-/ vrk tai 9,-/ 2 vrk, vesi ja kemssan tyhjennys maksuton. Viihdyimme neljä yötä sillä katsottavaa riitti, niin kävellen kuin pyöräillenkin. Ja sitäpaitsi, paikallisesta autokorjaamosta "löytyi" myös ympäristötarra hintaan 5,- Muisteli: BT.

LEPPIKANGAS MARKKU 12.05.2012 21:52

Viime kesän FICC kiertoajelulta jäi mieleen Cesky Krumlov kaupunkina johon on palattava ajan kanssa. Sijaitsee lähellä Itävallan rajaa etelässä.

HAAPANEN TIMO 13.05.2012 10:17

Tämä on erinomainen avaus, ja kirjoitettukin täsmälleen mun suullani. Tuollakin voi päivän ihmetellä: http://www.waren-mueritz.de/ Kämppärin platzi kilometrin päässä keskustasta.

Tämä viime kesältä: https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/DruskininkaiLiettua#

@timppa

KUPIAS PETRI 13.05.2012 17:49

onko täysin kiellettyä stellplatzeilla yöpyä asuntovaunussa?

HAAPANEN TIMO 13.05.2012 19:10

Läheskään kaikille platzeille ei vaunulla saa mennä, jo tilankin vuoksi. Bord Atlaksessa on vaununvetäjille ladattavissa ne platzit joihin voi mennä http://www.bordatlas.de/overlays.php Vaunuilija lataa tiedoston "nur Caravan Stellplätze" sieltä ne löytyvät.

Katselin tiedostokokoja, Garminiin ladattava autoilijan platziluettelo on kooltaan 226kt ja vaunuilijan 110kt. Tästä äkkiseltään päättelen vaunuilijoille olevan noin puolet paikoista.

Tuossa enemmän Bord Atlaksesta: https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/?E26399M=11&x26399=86092944

@timppa

JANHONEN MATTI 13.05.2012 19:23

Sama tuolla ADAC:n Stellplatz Führerin puolella. ADAC:n kirjassa on vaunun kuvalla merkitty ne paikat joihin vaunulla voi mennä. Kyseessä on käsittääkseni puhtaasti tilakysymys. Eli jos on tilaa voi aina kysyä onko mahdollista yöpyä myös vaunun kanssa. Tosin monasti stellplatzit toimii puhtaasti parkkiautomaatin varassa ja sen kanssa neuvottelu on vähän hankalaa. Sen havainnon olen ollut tekevinäni, että stellplatzien suosio on kasvussa.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.5.2012 klo 19:36:33 Tässä pari paikkaa jotka sijaitsee lähellä kaupunkien historiallista keskustaa.

Aachen: http://www.aachen-camping.de/index-gb.html

Avignon: http://www.ecc-campingfuehrer.de/frankreich/camping-international-bagatelle/en

Käyttäjän lisäys viestiin 13.5.2012 klo 20:06:26 Tuossa männäviikoilla poikkesin aivan Saksan ja Itävallan rajalla sijaitsevassa Füssenissa josta löytyy mm. tällainen stellplatz http://www.wohnmobilplatz-fuessen.de/ Jos tämä paikka on täynnä niin vieressä on pari muuta stellplatzia. Myös varsinaisia camping-alueita on alueella useita. Paikka on kuuluisa lähellä sijaitsevasta Neuschwansteinin satulinnasta mutta sopii hyvin poikkeamiskohteeksi matkalla Saksasta Fehrpass´n kautta Innsbruckiin tai toisinpäin. Hyvä paikka täydentää muona- ja juomavarastoja eikä maisemissakaan mitään vikaa ole. Löytyy mm. ALDI ja LIDL jotka on aivan stelplatzin portinpielessä

PENNINKILAMPI JOUKO 14.05.2012 15:11

Muutama paikka Virosta:

Tûrissa ei ole leirintäaluetta, mutta Veski-Silla motellin nurmikolla on hyvä paikka useammallekin autolle (viime kevään kukkamarkkinoiden aikana oli 6 vaunukuntaa).

Motellin terassiravintolan yhteydessä on WC:et ja motellista saa sopien muut palvelut; suihku, sauna, aamupala ym.

Viikonloppuna on vilkkaampaa. Ympäristössä reittejä mm. melontaa Pärnujoella ym.

Setumaahan voi tutustua Värskasta käsin. Leirintä kylän keskellä: Hirvimae puhekyla. Siistit sosiaalitilat.

Otepään kylpylä. Sähköä parkkialueen reunalla. Palvelut kylpylärakennuksessa. Mm. pyörä- ym. vaellusreittikartat ja opasteen jopa Riikasta pohjois-Viroon.

kartturi Eila

Viljandin lähellä Sammuli.

YLINEN MATTI 14.05.2012 22:36

Olisi kiva jos hyvien kuvien lisäksi laittaisitte kordinaatit kiitos toivoo masa

SILMUNEN HANNU 17.05.2012 02:37

Äkkiseltään mieleen nousee edellä mainittujen lisäksi muutamia mainioita matkaparkkeja mielenkiintoisista paikoista:

Saksa

Egestorf, Barfussparkin (paljainjaloin-polku) ja luonnonlähde-uimalan p-paikka lehtometsässä,söpön kylän ja Lyneburgin mahtavien nummien kupeessa. Sähköt ja vesi- sekä vessahuolto. Hampurin etelään n.40km 7-tietä (E45) ja ylös liittymästä 41. Perille opastus. Tänne ehtii yöksi kun on aamulla lähtenyt Kapellskäristä (n1000km) tai Tukholmasta (n900km). Rahastaja kiertää aamuisin autot läpi, jos haluat nukkua pitempään, teippaa auton oveen kuori minne laitat 6e. Olemme monesti tehneet:) Sähkö maksetaan infotaulun lähellä olevaan pömpeliin mihin painellaan oman sähkökopin numero.

Bad Pyrmont, n.70km Hannoverista lounaaseen, pienen, hauskan kylpyläkaupungin etelä-laidalla, lammen rannalla, matkailuinfon ja uimalan naapurissa, aivan kaupungin sydämessä mutta rauhallisella paikalla. Sähköt ja vesi- sekä vessahuolto. Myös kaupungin pohjoisreunalla, reilun kilometrin päässä itse kylpylän pihalla on myös mahdollisuus yöpyä mutta palveluja emme havainneet.

Pottenstein, n.70km Nyrnbergistä koilliseen, mahtavien kalkkikivikallioden välisessä laaksossa olevan pikkukaupungin/kylän yläpuolella,ruokakaupan ja pieteollisuuden vieressä,kuitenkin maaseudun rauhassa n kilometrin päässä kylästä. Its ekylä on erityisen viehättävä, ja sitä ympäröivillä kukkuloilla on kymmeniä kilometrejä kävelyreittejä ja aivan vieressä linna ja tippukiviluola. Sähköt ja vesi ja vessahuolto, Sesonkina ilmeisesti myös suihkut ja sisävessa.

Hann. Mûnden, vajaa 30km Nûrnbergistä koilliseen, kauniin, keskiaikaisen, kolmen joen risteyksessä sijaitsevan ristikkotalokaupungin pohjoispuolella, joen mutkassa, aivan vanhaan keskustaan vievän katetun puusillan tuntumassa. Sähköt ja vesi-ja vessahuolto.

Rothenburg ob der Tauber, n 60km Wûrstburgista lähes etelään, viehättävn keskiaiksen muurikaupungin etelälaidalla. Kaupunki on tunnettu myös joulukaupunkina sen joulumuseon ja Käthe Wolfratin joulukaupan (kaiketi euroopan suurin ympärivuoden avoinna oleva) vuoksi. Sähköt ja vesi- sekä vessahuolto.

Scharbeutz, n.25km Lûbeckistä pohjoiseen, kilometrien mittaisen hiekkarantakylän pohjoispäässä, kivenheiton päässä rannasta, rantakävelytiestä, rantakahvilasta ja leipäkaupasta. Sähköt ja vesi sekä vessahuolto. Tosi kätevä ja helppo paikka kun ollaan tulossa tai menossa Ruotsin kautta kotiin.

Garmisch-Partenkirchen, n 90km Mûnchenistä kaakkoon, Alppien keskellä, olympia-näyttämönäkin olleen pikkukaupungin pohjoisreunalla, Wank.vuorelle lähtevän kesähissi-aseman p-paikan yhteydessä. Itse kaupungin lisäksi mielettömät patikointimahdollisuudet heti auton/vaunun ovelta käsin, olympia-stadion, Partnachklammin upea rotko, "apina-rata" yms yms. Sähköt, vesi sekä vessahuolto ja suihkut sekä sisävessat ynnä aamiaisleipäpalvelu, mutta viimeiset saadakseen pitää saapua hissiaseman aukiollessa, muistaakseni kahdeksaan mennessä (jotta saa ovikoodin ja voi tilata sämpylät)

Ranska

Saintes Maries de la Mer, vajaa 40km Arlesista etelään, Camarguessa, Rhonen suistoaluella olevan pikkukaupungin rantakadun itäpäässä, luonnonsuojelualueen ja rantatörmää seurailevan kävelytien rajamailla. Eturivin paikoista suora näkymä aallonmurtajan yli Välimerelle. Toiselta puolen lähtevät kävely ja pyöräilypolut ainutlaatuiselle suistoaluelle, missä mm.vaaleanpunaisia flamingoja ja haikaroita valtavat määrät sekä härkiä ja hevosia, suolankeruualtaita, pitkiä luonnontilaisia hiekkaravtoja, majakoita, lintujentarkkailukojuja yms, ja toisella puolen kaikki pikkukaupungin palvelut. Kirkko missä Musta Sara, romanien nimikkopyhimys, ratsatusretkiä, veneajeluja jokisuistossa jne. Itse asiassa matkaparkki ilmeisesti joka vuosi laajenee luvallisesti rannoille, aika pitkällekin siitä rantakadun päästä, mutta kaukaa ovat palvelutkin kaukana eli vesipiste (avoinna vain joskus ainakin keväällä) ja vessan tyhjennys ovat heti alueen alussa. Rahastaja kiertää aamuisin ja hänelle maksetaan. Kaupungissa on myös "sisämaassa" toinen matkaparkki, ja kaikkialle mualle matkailukulkineiden pysäköinti on kielletty.

Aigues Mortes (Kuolleet vedet, lausutaan "egemort"), n 50km Arlesista lounaaseen, Camarguen alueen länsireunassa sijaitsevan täydellisen upean ja hyvin mielenkiintoisen muurikaupungin ulkopuolella suolavuorien ja suistomaan tuntumassa, ja toinen kanavan rannalla, mutta palveluista en tiedä. Saintes Maries de la Merista on tänne 34km matkaa, ja se on helppoa pyöräilymaastoa, joten tänne on mahdollista tehdä myöspäivän pyöräretki Saintes Mariesista.

Saint Remy de Provence, vajaa 30km Arlesista koilliseen, tyypillinen eläväinen provencelaiskaupunki, mikä vilkkaan elämän lisäksi pitää sisällään luostarin, missä Van Cogh asui vuoden hoidettavana, ja maalasi 150 taulua, opastetun reitin minä varrella hänen taulujaa, paikoista, missä hän ne maalasi sekä roomalaisen kaupunkin raunioita ja museoita siinä määrin, ettei yksi päivä riitä alkuunkaan ja niinpä kaupungissa onkin kolme leirintäaluetta, kävelymatkan päässä keskustasta.

Arles, pieni kaupunkileirintäalue pääkadun itäpäässä, ehkä puolentoista kilometrin päässä amfiteatterista.

Aix les Bains, matkaparkki rannan tuntumassa kylpyläkaupungin länsireunalla, jatka vaan sitkeästi rannan seuraamista äläkä lannistu kaikista matalista p-paikoista, se oikea on siellä ihan perällä, mutta upean rannan ja kävelyreittien tietämillä.Genevestä 70km kaakkoon, kauniiden vuorten ympäröimä järvi ja kaupunki.

Biarritz/Bayonne, Atlannin rannalla Biskajanlahdella, kolmisenkymmentä kilometriä Espanjan rajalta sijaitsevan mielenkiintoisen kaupuniketjun yhteydessä olevat matkaparkit. Biarritzissa rantaa alaspäin luikertavan Rue de la Madridin eteläpäässä, n 1,5km "keskustan rannasta" on palveluin varustettu matkaparkki, ja Bayonnen puolella kaupungin pohjoispuolella kulkevaa kanavan eteläreunaa seuraten päädytään majakalle ja aallonmurtajalle, missä iso p-alue, jossa ennen myös palvelut, tämän hetkistä tilannetta en tiedä, mutta täältä aukeaa mahtava ranta mitä pitkin voi kävellä muutaman kilometrin alaspäin ja niin päätyy hiekkaranta-alueelle, mitä reunustavat kahvilat ja kaikenhintaiset ruokapaikat, ja edelleen voi jatkaa Biarritzin vanhoille rannoille asti, joskin välillä täytyy nousta ylös törmän päälle, mikä muuttuu pystyjyrkäksi ennen Biarritzia. Mahtavat aallot, korkea taivas, Bayonnen historiallinen vanha keskusta, Biarritzin ellegantti , entinen vauraan väen lomakeskus, baskihenkiset uudemmat asuinalueet, akvaario ja merimuseo, neitsyen patsas kävelysiltaa pitkin saavutettavan niemen kärjessä ja siellä hurjina lyövät tyrskyt, mitä voisi tuijottaa tunnista toiseen jne.

Tästä nyt näyttää syntyvän matkaopas, ohoh, mutta aihe on niin mieluisa:) Täytyy mennä nukkumaan välillä ja jatkaa huomenna. Kuviakin taitaa olla lähes kaikista paikoista mutta niiden hakeminen on vähän työlästä, katsotaan...:)

t.Kaarina

ps. Koordinaatteja mulla ei ole eikä tule, sori,kun kuljetaan pelkkien karttojen kanssa, mutta jos näillä ohjiella ei löydä kaupunkeja, niin....

YLINEN MATTI 17.05.2012 17:42

Kiitos Kaarina kyllä niistä sun kertomuksista ja kuvista joita olet laittanut mukaan kaikkea seviää mutta näin kotona läppärin kanssa katsoen on kauhean mukavaa googlettaa ja katsoa paikkoja ja helponpaa kuin levitellä koirien kanssa karttoja??? ystävällisin terveisin masa

SILMUNEN HANNU 17.05.2012 17:47

Mutta Masa, kun laitat goglemapsiin niiden kaupunkien nimet, pääset helpolle reissulle ilman paperikarttoja, ja voit vaikka ottaa sieltä ukkelin ja lähteä paikkoja tarkastelmaan kaikkialta, missä vain googlemapsin kuvausauto on liikkunut!

Et siis siihen tarvitse mitään goordinaatteja, ihan vain paikkakunnan nimen!

t.Kaarina

STENVIK PETRI 17.05.2012 19:03

Olemme käyneet useammassakin Kaarinan mainitsemassa paikassa yöpymässä ja todella voi suositella.

Kölnissä on stellplaz aivan Reinin varrella, pyöräilymatka keskustaan, jos suurkaupunki kiinnostaa. Kirkon torniin kiipeäminen käy aamulenkistä... Sähkö ainakin oli. Bodensee järven rannan tuntumassa Meersburgissa oli rauhallisella paikalla pieni stellplaz n. 2 km keskustasta, sähköt. Meersburgissa vanha viehättävä keskusta ja rantakatu, linna museona. Freiburg im Breisgaussa on stellplaz, jossa sähköt ja ilmainen langaton netti (oli ainakin 2010). Kiva kaupunki, kirkontorniin kiivettin sielläkin, vilkas aamutori ja erikoiset kivetyt avoimet sadevesiviemärit kaduilla (haaste pyöräilijälle).

Aivan Kööpenhaminan keskustassa, n. 1 km Tivolista, on City Camp eli matkailuautoille tarjoitettu P-paikka, Wc ja suihkut parakeissa, sähkö. Ympäristö ei kummoinen, mutta loistava sijainti. Vieressä suuri ostoskeskus. Olemme kahdesti yöpyneet täällä.

Petrin puolesta Pia

YLINEN MATTI 17.05.2012 23:13

Kyullä mulla on aina paperikartat mukana ja niiden kera ollaan ennen aina kuljeskeltu eksyiltykin joka sekin on maininnan arvoista ja kehittävää oikeasti melkein koko matkailun SUOLA,vaan nykyään katselen etukäteen sopivia päivämatkoja ja googlesta tarkastan että on tuoreet leivät tarjolla?? on hyviä paikkoja koirien aamu-ja iltalenkkeihin(tietysti paskat pussiin)muuten LoPaganissa kahdenviikon opetus paikallisille ihmetteliöille sai heidätkin huomaamaan että vaiva on pieni ja tulos hyvä ei koko aikaa tartte jalkoihinsa katsoa kun on kävelyllä.Nyt leikellään nurmikoita lekotellaan kotona ja suunnitellaan tulevaa syys-talvi-kevät koitoksia HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE masa

KUJANPÄÄ MARKKU 20.05.2012 14:35

http://www.topcamping.at/the-campsites/Natterer-See

Sijainniltaan hyvässä paikassa ylös-alas mennessä. Fasiliteetit erinomaiset ja lumihuippuiset vuoret törröttävät sieltä sun täältä.

Elikkä täältä terveisiä.

SUOMI SEPPO 19.07.2012 18:51

Jotta saataisiin taas ylös ja tämän kesän paikkoja: Vilna maksullinen parkki, myös matkailuautoille, ilman mitään mukavuuksia paitsi loistava sijainti: 25,294318 54,687181 Hinta muutama vuosi sitten 10€/24h @seppo

SUOMI SEPPO 29.03.2013 15:18

Lomat lähenee ja nostanpa taas tämän ylös.

TENLEN SAULI 29.03.2013 23:05

Hyviä vinkkejä, kiitos. Jatkakaahan kirjoittelua, minä janoan lisää hyviä vinkkejä, koska huhtikuussa ollaan starttaamassa matkalle. Nämä kaikki vinkit ovat hyödyllisiä meille jotka suunnitellaan elää matkaa Euroopan tutuille.

Sape

Käyttäjän lisäys viestiin 29.3.2013 klo 23:07:15 Siis ekaa matkaa tarkoitin :)

NYYSSÖNEN KAJ 30.03.2013 12:28

Empä kerro kämppäreista vaan otsakkeen mukaisesti ensin klästä

Kylä Epinal, Itäranska Moseljoen rannalla laaksoon ahtautunut ja pienelle saarelle myöskin keskellä Moseljokea. Kaupunki on täynnä pieniä ravintoloita joiden miltei kaikkien erikoisuus on hanhen masasta tehdyt ateriat.

Kaupunki (Epinalista pohjoiseen) Nancy, myöskin Mosel joen vaikutuspiirissä vaikkei virtaakaan kaupungin läpi mutta Moselin laivakanava menee kaupungin läpi. Tämän kaupunkgin keskustassa löytyy aivan mahtava hallintokeskus jonka tasoista arkitehtuuria saa hakea. Vieressä hieno palatsi istutuksineen. Täällä löydät Ravintolan jossa voit tarkkailla hallintoalamaisten kävelyä aukiolla syödessäsi, jos rahapussin nyörit antaa sen verran periksi. Linkki Nancy: https://picasaweb.google.com/108494370080971186320/Portugal1011Kevat#5746164598285561218

HAARAKANGAS ALLAN 31.03.2013 09:58

Tässä pari kuvaa eteläisestä Ranskasta. Arlesista lounaaseen Rhone joen suistoalueelta, läheltä Välimeren rannikkoa.

Allu vaari

SUOMI SEPPO 27.05.2013 18:48

Olisiko joku löytänyt jotain uutta ?

SILMUNEN HANNU 27.05.2013 20:48

Moi, olen löytänyt uusia paikkoja, ovat tuossa karttalinkissä, missä myös nuo jo aiemmin kirjoittamani. Kaiiki eivät ole kaupungissa, mutta monet kyllä. Olen kaikki paikat selostanut, joten valitse sieltä kiinnostavat:)

Yritän tuota karttaa päivittää kunhan ehdin.

http://goo.gl/maps/HVlvIhttp://goo.gl/maps/HVlvI

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 27.5.2013 klo 20:50:46 https://maps.google.fi/maps/ms?msid=211490313117864004208.0004d68c922ab7754f200&msa=0&ll=53.592505,22.236328&spn=7.41176,19.753418

Toimiikohan tämä pitkä, lyhennetty ei mulla ainakaan auennut, miksiköhän?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.