Eläkeläiskaverusten eka reissu asuntoautolla Espanjaan

VIITANEN PENTTI 09.05.2012 10:25

Syyskuun viimeisenä päivänä viime vuonna lähdin yhdessä vanhan koulukaverini Markun kanssa Naantalista Ruotsiin ja sieltä edelleen mutkien kautta kohti Espanjaa.Emännät jäivät kotiin, joten olimme kahdestaan liikenteessä.

Kyse oli ensimmäisestä ajostamme asuntoautolla ulkomailla. Tästä syystä varmaankin kamerat olivat ahkerassa käytössä, joten kuvia kertyi todella jonkin verran;! Kuvista ja videonpätkistä olen koonnut Picasaan kuva-albumin matkastamme. Kuvien lisäksi verkkoalbumissa on tarkkaan esitetty Länsi-Euroopan ( yht. seitsemän maan ) kautta ajamamme reitti sekä koordinaatteineen kämppärit, joilla yövyimme. Reissu oli todella mahtava kokemus ja niinpä siitä seurasi paha tartunta; ensi syksynä pitää lähteä taas, jos suinkin mahdollista! Emännän kanssa tehtävää kesälomamatkaa suunnitellessa tuli mieleen, että joku voisi ehkä hyötyä verkkoalbumin tiedoista, joten laitoin sen tuttavapiirin lisäksi yleisesti katsottavaksi. Jos sinua kiinnostaa, albumi löytyy seuraavasta osoitteesta: https://picasaweb.google.com/115409679260148421953

JK. Kun perillä tein kuntokävelyretken kiiveten Peniscolan vanhaan linnaan, niin linnan alatasanteelta kuvatussa videossa kuuluu paikkaan hienosti sopiva taustamusiikki. Lippukioskilla eivät osanneet siitä kertoa, koska taustamusiikista huolehtii kaupungilla oleva joku toimisto. Olisin kiitollinen, jos joku kertoisi tietoja sävelmästä ja mahdollisesti jopa laulajastakin!

HIETAVUORI JUHA 11.05.2012 07:38

Hienot kuvat !! Aiheuttavat vain matkakuumetta . Näkyi siellä Penisculassa tuttujakin olevan edelliseltä reissulta sinne.

NYYSSÖNEN KAJ 11.05.2012 11:03

Kuvat tuli katsottua. Paljon olette saanneet mahtumaan noin lyhytkestoiseen matkaan. Se on varmaankin syy siihen että "joka" päivälle on jotain uutta.

Jos veraan meidän ensimmäistä matkaa sen jälkeen tehtyihin matkoihin niin juuri noin siinä meni. Ekalla matkalla piti koluta kaikki mahottomatkin paikat josta seurauksena tuli peruutettua matkan aikana useamman kymmentä kilometriä yhteensä.

kaj

KUITUNEN TIMO 29.05.2012 10:54

Kiitos hienoista kuvista ja videoista! Meitä on myös kaksi pappaa lähdössä ensimmäiselle matkailuautoreissulle. Lennämme Islantiin ja kierrämme saaren maisemia ja luontoa ihmetellen. Tämän teidän reissunne seuraaminen lisäsi sopivasti matkakuumetta!

Se linnan tasanteella soinut musiikki on barkaroli: Belle nuit, o nuit d'amour Jacques Offenbachin oopperasta Hoffmannin kertomukset. Sen on varmaan levyttänyt lähes kaikki merkittävät laulajat. Usein esitetään duettona, esim. Anna Netrebkon ja Elina Garancan esitys saa sukat pyörimään jalassa.

Hyvää alkanutta kesää! Timo

NIEMELÄ TAISTO 29.05.2012 11:10

Kylläpä oli mukava katsella tuttuja kuvia.Olimme talvella helmikuussa viikon Peniscolassa kotimatkalla .Tuli kauniit muistot elävästi mieleen.Peniscola on hyvä paikka jopa koko talven viettoon.Terveisiä vaan sinulle. Toivottavasti joskus tapaamme paikanpäällä.TN

VIITANEN PENTTI 31.05.2012 19:04

Kiitos kommenteista! Timolle vielä suuri kiitos kysymäni sävellyksen selvittämisestä! Katsoin heti YouTubesta k.o. laulajattarien esityksen ja kun vielä kuuntelin sen kunnon kajareiden kautta, niin kyllä minullakin sukat pyörivät!!

HÄNNINEN JUKKA 31.05.2012 22:01

Ja linkki siihen youtube-esitykseen, pliis.

Vasta joku viikko sitten meilläkin alkoi mokkulan kautta toimia 3G yhteys. Nyt näkee youtubet kerralla, onsse mahtavaa. Vaan en oo perehtynyt miten tuonkin löytäis ilman isompia tihrausteluja ja persauksenpuudusteluja. Täytyy sekin alkaa ryhtyä opettelemaan, se hakeminen.

LAHTI ANTTI 31.05.2012 22:34

Ole hyvä Jukka.

http://www.youtube.com/watch?v=X-Oj_VRz_ig&feature=related

Käyttäjän lisäys viestiin 31.5.2012 klo 22:37:00 Ja toinen versio.

http://www.youtube.com/watch?v=Jm2Y9pgaQbE

PASANEN MIKKO 31.05.2012 22:49

Terve Belle nuit o nuit d'amour...... no jos olisi sukat jalassa, hm... ei taitaisi pyöriä? http://www.youtube.com/watch?v=wd3_8AfOFFg

Jouni Ylisuutarin 'Karavaanarikantri' enämpi makuuni.:-) Hänninen, kun avaat youtuubin, onhan sivun ylärenassa hakusarake. Siihen kirjoittaa jotain tiedon 'murusia' aiheesta....johan alkaa löytymään!

HÄNNINEN JUKKA 01.06.2012 00:47

Kiitos Antti ja Mikko. Johan taas aukeni ulettuvuuksia.

Minä kans tykkäsin Jounin kantrikaravaanibiisistä.

Tuo barkarolli (Venetsialainen venelaulu) oli kovasti kiva kuulla livenä Kulttuuritalossa Helsingissä joskus -70 luvulla. Mireille Mathieu kävi monta kertaa Suomessa, kuten myös Nana Mouskouri, joiden molempien lauleloita mieluusti kuuntelen vieläkin reissuilla. Konserteissaan kävin jokaisessa.

http://www.youtube.com/watch?v=Bt2HtG014Tc

Olihan kaveruksilla muikea ekareissu !

HANNUS ARI 01.06.2012 16:58

Kiitos Pentti mukavasta kuvaraportista. Olemme ensi talven aikana suunnittelemassa jotain samantyyppistä. Paitsi, että en ole vielä eläkkeellä ja matkakumppanikaan ei tule olemaan vaari. Taisimpa tutustua sinuun kun et vielä ollut vapaaherran hommissa...

HUTTUNEN SAULI 02.06.2012 13:53

Suuret kiitokset Pentille ja Markulle hienoista kuvista. Tuo käyttämänne kuvaohjelma kiinnostaa.. mistä siitä sais lisätietoja. Onko kenelläkään tietoa miten tuon suurenmoisen kuvakokemuksen sais näkymään television suuremmalta näytöltä. TV on kytketty nettiin ja siellä on Picasa Web Albums.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.