Sveitsi ja Luzern - Interlaken väli

RUOKONEN KRISTIINA 25.04.2012 08:05

Olisi kesän reissulla tarkoitus tulla Italiasta Como-järven suunnasta Sveitsin läpi kotia kohtia ja siinä samalla tehdä pari pysähdystä Sveitsissä, joka on tähän mennessä tullut kaukaa kierrettyä. Onko kokemuksia millainen on tuo väli Luzern - Interlaken jos Interlakenin seudulle koukkaisi Luzernista ? Siinä näyttäisi olevan pieni pätkä ei-motoria joten onko hyvin ajettavissa asuntovaunuyhdistelmällä (reilut 12 m) ? Se näyttäisi ainakin kartalta katsoen olevan ainoa järkevä reitti tuolle seudulle vaunun kanssa. Maisema-ajelut tehdään sitten henkilöautolla erikseen. Kaikki vinkit on tervetulleita.

JYLHÄ HANNU 02.05.2012 14:05

Me ajoimme tuon pätkän 2009 suurinpiirtein samanlaisella yhdistelmällä. En muista, että siinä pätkassä olisi ollut mitään erityisiä ongelmia. Interlaken on kaunis kaupunki siitä on helppo käydä vaikka Bernissa. Ja kannattaa todellakin koukata sinne Luzernin läheltä vaikka siitä italian tien varresta löytyisi oikotiekin, mutta se on yhdistelmiltä kielletty, eikä turhaan.

HJY

KOIVISTO ARI 02.05.2012 21:06

Olen ajanut kyseisen tien henkilöautolla ja muistan että matkalla oli pieni pätkä jossa oli muutama tiukka mutka peräkkäin, mutta ei paha yhdistelmälläkään. Ei mitään erityisen jyrkkiä mäkiä...enemmänkin sellasta pitkää loivaa ylä ja alamäkeä ja kauniita maisemia. Jos aikaa riittää Luzernissa niin kaupunkiin kannattaa ehdottomasti jalkautua ja kävellä joen ylittävillä silloilla. Kivoja maisemia löytyy kun kiertää rantoja myöten Vierwaldsättersee järven jonka rannalla Luzern sijaitsee. Sillä suunnalla sijaitsee myös kiva vuoristotie Sustenpass joka sijaitsee Interlakenista vähän itäänpäin päätyen ihan Gotthardin tunnelin pohjoispään suuaukon lähelle.

Ari

HYTTILÄ ESKO 03.05.2012 08:00

Mikäli ei kaipaa Luzernin Campingille. Niin ennen tunnelia on Altdorf http://www.rentocamp.com/campsite-altdorf.htm

IPATTI VEIKKO 03.05.2012 20:25

Liitteessä Sveitsin kämppärit kaksin koordinaatein, kuva liitteenä ja Autorouteen saat ne www.koti.mbnet.fi/fredrei

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.