Espania ja Portugali

ALAKULJU AULI 17.04.2012 13:16

Olemme paljon reissanneet Euroopassa mutta Espania ja Portugali on käymättömiä paikkoja ja tuo asia pitäisi äkkiä korjata. :) Mielellään kuulisin kaikkea noihin maihin liittyvää karavaanarin näkökulmasta. Mitä alueita ja teitä suosittelette? Entäs turvallisuus asiat, ei taida olla sen kummempaa kuin muvallakaan kun pitää normaalin maalaisjärjen mukana? Kiitos jo etukätee jos haluatte vastailla ja kertoa, tiedän että teitä Espaniassa matkailevia on paljon. :)

ANTTILA MARKKU 17.04.2012 14:10

Kun menet listaa aiheista kymmenkunta otsikkoa alaspäin ensimmäinen keskustelu asiasta on luettavissa 366vastausta joista osassa hyviä valaisevia linkityksiä.Onnea suunittelulle.

HELLE RAUNO 17.04.2012 14:12

Tuo Epsanja on meillä jäänyt vähän läpikulkumaan asemaa, Tuttujen kertomuksista tiedän, että varsinkin siellä, kannatta pitää tavaroitaan silmällä. Erityisen pahoja ovat marketit parkkipaikkoineen. Portugalista kannattaa huomioida, että siellä on tullut lisää maksuteitä, ja ne toimivat etälukuperiaatteella. Maassa on niin paljon mielenkiintoisia paikkoja, etten niitä ryhdy luettelemaan. Olemme viettäneet talviaikaan maassa melko pitkiä rupeamia. Minulla on ollut tapana pitää päiväkirjan tapaista näistä reissuista. Jos olet niistä kiinnostunut, laita sähköpostiosoitteesi, niin laitan tulemaan. Huomaa myös että Ranskassa navigaattorin nopeusvalvontakamerat toiminto on kielletty.

rauno.helle@gmail.com

ALAKULJU AULI 18.04.2012 16:18

Olen kyllä noita aikaisempia juttuja lukenut ja sieltä kautta päässyt kuviakin katselemaan. Kiitos niistä!

Olemme kyllä karavaanareita jotka ei tarkaan reisujaan suunittele etukäteen, reitti muodostuu sitten matkalla. On kuitenkin mukava jos joku kehuu jotakin paikkaa niin haluaa siellä sitten käydä.

Tiedän nuo Ranskan nopeusvalvontakamera jutut. Eihän niitä saisi täällä Saksassakaan olla mutta mitä olen kuulut niin ei niitä valvota. En tiedä sitten mitä tule jos kiini jää? No, auton kaikissa ovissa on tuplalukot. Luulisi niiden edes vähän hidastavan. Eikä sitä voi pelätä, vaan pitää nauttia elämästä. Varmasti Espaniassa ja Portugalissa on hyvin paljon kaunista ja erinlaista nähtävää.

TURUNEN HARRI 19.04.2012 23:53

Kyllä, elämästä täytyy nauttia.

Olemme ajaneet henkilö-autolla Suomi-Espanja väliä yöllä ja päivällä.

Kyselin aikanaan turvallisuus asioita henkilöiltä joilla oli ennestään kokemusta asioista.Tuli seuraavanlaista infoa:

Poiketessa esim, kahville kannattaa auto ajaa, jos mahdollista siten, että se olisi näkyvällä paikalla baarin / ravintolan / huoltoaseman edessä joka mahdollistaa auton katselun mitä sen ympärillä tapahtuu. Ellei sellaiseen ole mahdollisuutta voi kahvilla käydä vuoronperään.

On ollut tapauksia että on asennettu renkaan eteen / taakse esim, rikottua lasia, löysätty ventiiliä, jne. Matkan jatkuessa renkaaseen tulee ongelma ja "avuliaat" saapuvat paikalle. Tässä tilanteessa on sitten lähtenyt tavaraa, käsilaukkuja, lompakoita jne.

Yöpyessämme olemme etsineet hotellin / hostellin tms, paikan jossa on ollut mahdollista saada auto "lukkojen taakse." Vartioidut alueet, jatkuva kamera valvonta, tms. Nykyisin netistä voi katsella ennakkoon lähes kaiken tarpeellisen yöpymispaikoista.

Maksulliset tiet ovat minun mielestä turvallisia, koska niihin mennään ja pois- tutaan tietullien kautta. Mahdolliset varkaat joutuvat tekemään samoin. Teiden varsilla on tiheään hätäpuhelimia joista voi nopeasti soittaa infoa, jolloin tieto "leviää" tietulliasemille. Jotkut ovat mielipiteestäni erimieltä.

On sanottu että Pohjois-Espanja ja Etelä- Ranska olisivat enemmän varkaiden "paratiisi." Itse en osaa muuta todeta kuin kerran Barcelonan "kulmilla" meitä yritettiin "ahdistaa" rekkaa vasten ruttuisella autolla. Tämä epäonnistui, ja ruttuisesta autosta apumiehen puolen ikkunasta nousi käsi, ikään kuin kiitokseksi.

Ajovaloja en käytä kuin maissa joissa niitä edellytetään, koska se on mahdolli- sille varkaille "hyvä merkki" kohteesta.

Rengasrikkoon olen varautunut "vaahtopullojen" (2 kpl) kera, jotka ovat kul- jettajan istuimen alla helposti saatavilla mahdollistaen nopean "ensiavun" ja pääsyn ekalle rengaskorjaamolle. (toivottavasti) Keltaiset liivit on sijoitettu etuistuin nojien taskuihin. Ovat "pakolliset" päällä joissakin maissa jos joutuu pysähtymään tiensivuun jonkun ongelman takia.

Tarkoituksemme olla Suomessa jälleen kesäkuussa. Matkareitti Espanja-Viro. Tallinnasta laivalla yli Suomenlahden.

Hyvää kesää ja turvallista matkailua kaikille lukijoille.

SANDBERG MIRJA 20.04.2012 21:38

Viime vuonna kävimme katsastamassa Portugalin ja Espanjan etelärannikot, eikä tullut mieleenkään, että olisi jotain turvattomuutta olemassa. Yleensä yövyimme rekkojen välissä rekkaparkeissa tai kämppärillä jos sattui kohdalle ja oli auki. Tänä vuonna kävimme Italiassa, meno Puolan, Slovakian, Unkarin ja Slovenian kautta, sekä paluu Monaco, Ranska, Luxemburg, Saksa, Puola ja Via Balticaa Tallinnaan, josta lautalla Helsinkiin. Ei minkäänlaista yritystäkään "rosmoukseen" yms. Saattaaapi olla että on käynyt ns hyvä tuuri. Kaasupullojen täytöstä täytyy Hännisen Jukkaa kiittää, sillä se toimi hyvin, eli täytimme pullon Sloveniassa ja toisen Puolassa ilman ongelmia. Terv Mirja

Käyttäjän lisäys viestiin 20.4.2012 klo 21:46:27 Pääasiassa olemme käyttäneet maksuttomia teitä

HOLMSTRÖM JAANA 20.04.2012 23:40

Mekin käytämme maksullisia teitä koska koemme ne turvallisiksi. Yövymme isoilla, hyvin valaistuilla huoltoasemilla. Isot huoltoasemat Saksassa ja Ranskassa ovat ympäri vuorokauden auki eli joku on aina paikalla, luultavasti apua saa jos on tarvis. Me olemme matkailleet talvella ja valinneet aina leirintäalueen jossa on hyvä sisäuima-allas. Olemme viihtyneet Torreviejan alueella, siellä on suolavesialueita. Hiukan suolainen ilma helpottaa hengitystä, auttaa hengitystiesairaita. Suosikkimme Torreviejan alueella on Marjalin leirintäalue. Siellä on ilmainen spa, ilmainen wiwi, isot parcelat ja saniteettitilat ovat siistit ja hyväkuntoiset. Se on hiukka kalliiimpi kuin suomalaisten suosimat alueet mutta hinta halpenee mitä pitempään viipyy. Kilometrin päässä on iso supermarket ja kiinankauppa josta löytyy kaikkea mahdollista halvalla. Meikä osti bikineitä vitosella. Toivottavasti näistä kokemuksista on jotain apua.

ALAKULJU AULI 23.04.2012 10:07

Kun ajatellaan että kuinka paljon suomalaisia viettää vuodesta kuukausia Espaniassa ja Portugalissa niin kyllä tuo ilkivalta/rosvoukset ovat vain harvinaisia yksittäistapauksia, joita vain joskus voi kohdalle sattua ja on vain huonoa tuuria? Kaksitoista vuotta sitten olimme ekaa reissua Euroopassa asuntoautolla ja lapsilla kova kiire Budapestin huvipuistoon. Auto jätettiin parkkiin tien varteen, huvipuiston portin eteen. Kun sieltä sitte tuntien päästä autolle tulimme oli autossa melkoinen siivo ja sotku, oven lukossa vain pieni painauma. Autosta oli viety ihan tavallista tavaraa vaatteita, kenkiä, hiustenkuivaajaa yms. silloisen markan arvosta noin 5000mk. Asiasta tehtiin paikan päällä rikosilmoitus ja vakuutuksesta saimme korvauksen. Myöhemmin huomasimme etteihän Budapestissa näy asuntoautoja. :) Ei tuo kokemus mitenkän kuitenkaan muuttanut tai vaikuttanut meihin. Oli huonoa tuuria ja se kuinka olimme reissanneet, se oli ensimmäinen ja toistaiseksi ainut kerta. Viime kesännä kun olimme käymässä Suomessa, tippui kännykkämme pankin odotusaulassa penkille eikä sitä enää siinä ollut 15minutin päästä. Sellaista se,.. Monesti täällä Saksassa ajattelen että, onnistuisikko Suomessa,.. kun naapurilla on yön auton ikkuna isosti raollaan, avoautossa parkkipaikalla irtotavaraa tai kun kylissä on hedelmiä, vihanneksia, leipää tai kukkapelto josta voi itse käydä ostamassa kukkia,..hinnat on näkyvillä ja maksu jätetään irralliseen pieneen rahalippaaseen. Baltian-maissa, itä-Euroopan puolella ja etelä-Ruotsissa emme ole jääneet tien varsille koskaan yöksi mutta varmasti monet ovat jääneet ja kaikki on mennyt hyvin. Aina uusia haaveita ja reissusuunitelmia pitää olla ja niitä toteutetaan koko ajan. :) Kiitos, pienistä vinkeistä!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.