Kokemuksia Lofooteista

NÄRHI JUHA 15.04.2012 17:51

Hei,

On tarkoitus ajaa Haaparannan ja Kiirunan kautta Lofooteille E10-tietä.

Lofooteilla aikaisemmin käyneet; onko jotain mitä erityisesti pitäisi huomioida; jostakin luin ettei yöpyminen autolla leirintäalueiden ulkopuolella olisi kovin helppoa koska asumusta olisi vähän koko ajan?

E10 ilmeiseti on kaikin puolin asianmukaisessa kunnossa?

Lofooteilta löytynee kohtuudella tankkauspaikkoja?

Olen vinkeistä kiitollinen.

HALINEN HARRI 15.04.2012 18:04

Pari kertaa Lofooteilla käyneenä kauuuuuuuuan sitten, eli tiestöstä ei minulla ole nykytason tietoa. Aiemmin oli tietä joilla ohituspaikkoja. Kauniita maisemia, rauhallista ennenkuin saksalaiset tulevat ilmojen lämmettyä ja loma-aikoinaan hakemaan ilmaisia kaloja merestä . Huoltoasemat olivat bensan/dieselin myyntipaikkoja joilta ei esim. paristoja saanut ostaa. Leirialueet ainakin isommat hyvin varustettuja tosin niitä ei ole kilometrin välein mutta silloin oli myös hienoja "free campingejä".

TERVO JARI 15.04.2012 18:53

Linkkejä, tutustu . . .

https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasensivut/jasenpalvelut/jasenkeskustelu/?x26564=Search&Order=-submit_date&N=100&q=Lofootit&nickMid=Tervo+Jari

https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/?x26399=Search&Order=-submit_date&N=100&q=Lofootit&nickMid=

Noista löytyy ajankohtaista tietoa . . .

KUJANPÄÄ MARKKU 15.04.2012 19:19

Anna nyt Juha anteeks tää mun kommenttini, silti toivon teille oikein hyvää reissua.

Siis kommenttini on se, että minkä ihmeen takia tarvii hakea villatakkipaikkoja suomen pitkästä ja lämpimästä kesästä.

Sitäpaitsi kaikki kuvat mitä lofooteilta oon nähny ei tasan nostata stondista sinne suuntaan.

VIITAMÄKI-PULKKINEN KIRSI 15.04.2012 19:30

Olin toissa kesänä, jotain voin kertoa.

Tiet on melko hyviä, kapeitakin paikkoja on. Jos kestää pääteillä ei ole ongelmia. Sillat ja tunnelit on mielenkiintoisia ajaa, nekin oppii kun on pakko. Tankkaus ja yöpymispaikkoja on riittävästi.

Tiestöön on muuten laitettu öljyrahoja, on sen verran vaikeat paikat mihin on teitä tehty.

Ja jokaisen joka täällä pohjalaisen mutaojan varressa kesäänsä viettää olisi kyllä pakko kerran eläissään käydä katsomassa mahtavia maisemia. Kertakaikkiaan upeita paikkoja.

Mene ja jätä kiire kotiin.

Erkki

PASANEN MIKKO 15.04.2012 19:57

Terve Jarilla on hyviä matka kertomuksia mm. Lofooteilta ja yleensäkkin Norjasta. Mekin olemme parina kesänä, viimeiksi 2010 kierrelty noilla Lofoottien saarilla, tiet aivan kelvollisia...... mutta,mutta on ainakin yksi seikka, jonka perusteella asetun Markun kanssa samalle kannalle. Nimittäin ainakin siellä Andenesin perukoilla kun liikkuu tai ajelee niitä rantateitä, niin koko ajan haisee paska! Varsinkin jos henkäilee mereltä päin. En kehtaa pistää kuvia, joista voisi havaita, että kylistä ja kaupungeista johdetaan jätteet suoraan mereen valtavia putkia myöten!

Taitaa olla yksi syy Norjalle, miksi se ei ole Eu-kelpoinen?

TERVO JARI 15.04.2012 21:19

Mikko, esim. Hennigsvaerissä on on keskitetty viemäröinti, iso viemäriputki tulee kylästä "mantereelle" jossa lienee puhdistamo, joten kehitystä tuolla saralla lienee on ?

Vai olikohan tuo tienvieressä oleva putki viemäriputki, siltä se ainakin näytti . . .

Tiä vaikka Googlen kuvahaun kuvissa tuo musta putki olisikin . . .

https://www.google.fi/search?q=hennigsv%C3%A6r&hl=fi&client=firefox-a&hs=c7U&rls=org.mozilla:fi:official&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=FBCLT-78L8rh4QSg_PXBCQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CBAQ_AUoAQ&biw=1600&bih=677

OUTINEN JUHA 16.04.2012 09:36

Kyllä siellä päätiet alkaa olla aika hyvässä kunnossa ja niitä parannellaan koko ajan,Kiirunasta norjan rajalle menevä tie oli todella huonossa kunnossa mutta sekin Ruotsalaiset korjasivat muistaakseni viime tai toissa kesänä joten on nykyisin aika hyvässä kunnossa sekin pätkä.

Polttoainetta Lofooteilta ja muiltakin saarilta löytyy melko tiheään mutta on vaikea löytää käteisellä myyviä asemia,harvat myyvät käteisellä vaikka eivät olekaan niinsanottuja kylmiä asemia,mutta visa ja masteri on toimineet kiitettävästi.

Kyllä sieltä puskaparkkejakin löytyy ja joistain isommista kaupungeista löytyy vessantyhjennyspaikkojakin.Å::ssa ainut camping paikka on lopettanut toimintansa mutta siinä E:10 tien päässä on iso parkkipaikka jossa oli rauhallista yöpyä.

Olen itse ajellut Lofooteilla ja muilla saarilla nyt viitenä kesänä ja aina vaan löytyy uutta ja melenkiintoista kateltavaa mahtavista maisemista puhumattakaan. Paras ajankohta on ollut kesäkuu,silloin on vielä vähemmän turisteja liikkeellä,elokuun loppupuolella sitten taas helpottaa.

TERVO JARI 16.04.2012 20:49

Å:n leirintäalue ?

Kopijo:

.Å::ssa ainut camping paikka on lopettanut toimintansa . . .

Oppu

Viimekesänä kyllä oli tuo kyseinen leirintäalue auki:

http://www.geo-reisecommunity.de/tipp/171190/AA-i-Lofoten-Norwegen-Moskenesstraumen-Camping

Todennäköisesti tuo on se johon linkki on, kielitaitoni loppuu "kesken" . . .

Tosin palvelu alueella on "isäntävaltaista", jos on asiakkaita tulossa, omistaja pistää vaunut/as-autot niin vieriviereen kuin suinkin mahdollista mitään piittaamatta turvaväleistä. Jos valitat tuosta turvavälistä, hän sanoo että voit lähteä pois jos ei välit kelpaa sinulle . . . Semmosta, sen takia olemmekin yöpyneet Moskenesissä:

http://www.moskenescamping.no/english/

Tuolla on tilaa, hyvät sosiaalitilat ja palvelu pelaa. Tuota paikkaa suosittelen . . .

AHOLA JARI 16.04.2012 21:03

Kesällä 2010 Camping Moskenes oli vielä hengissä.

Niin, kuin kaima totesi isännän komennosta - 3 m välein komensi meidät "nuotiopiiriin"..

Käyttäjän lisäys viestiin 17.4.2012 klo 12:03:32 Korjaus aiempaan: Kirjoitin siis MOSKENESSTRAUMEN CAMPINGista, joka on Å:ssa En Moskenes Campingista, joka on Sørvågenissa

HALINEN HARRI 17.04.2012 10:43

En tiedä oliko sama isäntä jo 80-luvulla kun olin kioskirespassa ostoksilla ja paikalle saapui ihmeellistä kyllä toinen suomalainen ja kyseli isännältä tarkasti kalastuksen lupia ja viimeinen kysymys missä saa kalastaa? Isäntä näytti vähän väsyneenä jo kysymiksiin merta ja sanoi että tuolta. Oli suomalainen tottunut Suomen määräyksiin.

OUTINEN JUHA 17.04.2012 14:15

Tarkoitin tuota Moskenestraumen campingia joka on Å:ssa,viime vuoden elokuussa jututin paikan omistajaa sanoi lopettaneensa ja tuolloin paikka oli jo kiinni. Moskenes camping joka on sörvågenissa on kyllä auki niin kuin ennenkin.

TERVO JARI 17.04.2012 18:13

No eipä tuossa vahinkoa tule, parempi kun lopettikin, vaarallista "urheilla" turvaväleillä . . .

Tosin epäilen että oli lopettanut siltä kesältä, ensikesänä sesongin alkaessa lienee taas auki . . .

Kyse tuosta Moskenestraumen campingista . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.