Kun matka keskeytyy sairauden takia

HÄNNINEN JUKKA 15.04.2012 00:29

Niin sitten vaan teknisissä ongelmissa apua Autoliiton AL-turvasta. Jos taasen aivoissa tapahtuu verenpurkauma (veritulpaksikin kutsuttu) niin ambulanssia paikalle ja sairas lasarettiin. Ite on jäätävä auton luo vahdikoiran hommiin. Entäs sitten ? No sinne sairaalaan kyselemään kaverin vointia. Mutta eihän sitä löydy mistään. Sinnikäs yrittäminen auttaa ja käy selville, että potilas on kyörätty keskussairaalaan. Ja kun ei kieltä osata (Portugalissa) paitsi pari sanaa ranskaa ja tietty sitä portugalia, niin aika duuni on tahkota noin sadalle ystävälliselle tolvanalle, että ottakaa siihen ambulanssiin yhteys, niin selviää minne uhri on viety. Taksillahan sinne olis pitänyt mennä; taksi edellä ja minä hyymerillä perässä, 70 km matka Vila Realiin. No tämä ystävällisyys ja omakin aktiivisuus sitten taas kukki, ja kun ambulanssilla oli asiata sinne Vila Realiin hospitaaliin, niin sain sitten ajella sen perässä. Nyt on siten Leenun kuuppaa skannailtu, magneetti- ja kerroskuvattu senkin ja toisenkin kerran. Kohtelu ja ihmisen huuomiointi ovat huippua, joku jopa puhuu englantiakin. Jatkosta ei vielä mitään kunnon käsitystä. Lorvin kämppärillä ja käyn pari kertaa päivässä visiitillä lasaretissa. Tänään sitten älysin soittaa SOS-international palveluun. Sielläkin oltiin asiallisia, puhuttiin selvää suomea ja pyydettiin sairaalan puhelin- ja faksinumeroa ja e-mailosoitetta. Suomalaisen matkavakuutusyhtiön lääkäri sitten perehtyy asiaan ja päättää jatkosta. Koska Leenu voi jatkaa kotimatkaa, lentokoneella tai ehkä hyymerillä. Saas nähdä. Jos päättävät pitää Leenun siellä viikkotolkulla, niin entäs minä ? Voisin ajella yksin Suomeen, tahikka jäädä tänne odottelemaan ja ihmettelemään koska Leenu saa matkustaa ja millä tavalla. Näissä kuvioissa odottavan aika on pitkä. Onneksi on tämä netti ja kirjoja matkassa. Huomenna katson formulakisat, maanantaina hoitelen pusinessjuttuja. Välillä tietty käyn sairaalassa. Näistä ikävänpuoleisistakin asioista on hyväksi keskustella. Vai mitä ?

SKARP TARJA 15.04.2012 02:20

Toivomme että asiat menee parhain päin. Tilanne kuulostaa hankalalle, lisäksi tämä kielimuuri kun vaikeuttaa noiden asioiden hoitoa. Tuo SOS-International palvelu on mielestäni juuri se oikea väylä hoidella tälläisiä asioita.Toivotamme jaksamista täältä Castro Verdestä.

YLISUUTARI JOUNI 15.04.2012 07:10

Toivottavasti asiat järjestyvät parhain päin ja potilas saadaan asianmukaisen hoidon avulla kotimaahan turvallisesti. Ja tietysti muu autokunta.

Matkavakuutus on kyllä itsestään selvä turva tämän kaltaisissa tapauksissa. EU-alueella tai Sveitsissä liikuttaessa pientä lisäturvaa saattaa tuoda myös ilmainen eurooppalainen sairaanhoitokortti EHIC, jolla saa kaikkialla EU- ja Eta-maissa sairaanhoitopalveluita samaan hintaan kuin näissä maissa asuvat kansalaiset.

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/040504143116MH

Kunnollista matkavakuutusta sairauskuluturvineen tuo ei toki korvaa.

Vahinko tai sairastuminen tulee harvemmin kello kaulassa, joten pieni varautuminen kyllä kannattaa, koska joskus se saattaa osua omallekin kohdalle. Onneksi teillä kuulostaa olevan vakuutukset kunnossa.

Voimia Jukalle ja toipumisia Leenulle!

YLINIEMI SEPPO 15.04.2012 09:07

Jukalle ja Lenuulle toivon jaksamista .

Tiiän Jukka miltä tuntuu vuosi sitten puoliskolla samanlainen tapaus kylläkin kotomaassa.

Terveyttä alakaa arvostaa kunnolla sitten kun sitä ei enään ole?

LIIMATAINEN HANNU 15.04.2012 09:17

No voi pahalainen, Jukka! Muuta voi kuin Leenulle vointia ja Sinulle sitkeyttä! Jospa nyt kuitenkin kaikki hyvin menisi!

YLINEN MATTI 16.04.2012 14:50

Ensin Teille molemmille toivotan nopeaa toipumista ja olipa onni että sait yhteyttä SOS lääkäri palveluun(itse olin portugalissa sairaalassa 2 1/2 viikkoa ummikkona englantia tulkkasi maahanmuuttaja siivooja ja lääkäreitä oli 10 ympärillä mutta eivät suostuneet puhumaan SOS lääkäripalvelun kanssa) sairaus on ikävää kotimaassakin saatikka ulkomailla.Pidä silti hyvää huolta ja vaadi myös mahdoolisemman parasta hoitia sitä yleensä saa kun vaatii,vielä kerran nopeaa toipumista ja valoisaa kevättä toivoo masa

ANTTILA MARKKU 16.04.2012 20:03

Toipumista,jos liuotushoito saatiin ajoissa alkuun nyt pitäisi pahin jo olla ohi.Jos potilas on tajuissaan ja puhuu voi olla että siirto jopa omalla autolla on mahdollista lähi päivinä.Toivotaan parasta,minulla 6kk kohtauksesta.

HALTTUNEN TEUVO 17.04.2012 16:12

Kielien kanssa helpottaa tuollainen nettisivu. Lyhyet, yksinkertaiset lauseet kääntäjäkone useimmiten osaa käsitellä. http://translate.google.fi/#

"Yleiseurooppalainen" mokkulanetti pitäisi vain olla aina mukana. Puhelimellakin nettiä voinee selata, mutta kallista se on.

Hyvää jatkoa ja pikaista toipumista.

SÄÄVÄLÄ-RASILA MARJA 17.04.2012 16:23

Terveiset täältä Espanjasta myös. Toivottavasti potilas saa hyvää hoitoa ja toipuu pikaisesti. Jukalta hankittu kaasupullo tankattiin äsken Murciassa.

SALOJÄRVI ENSIO 18.04.2012 11:36

Hei Jukka. Odottavan aika on pitkäveteistä. Varsinkin, kun ei tiedä, kauanko joutuu odottamaan. Onneksi siellä on lämmintä. Me tulimme Suomeen 14.4. ja nyt täällä mökillä on lunta puolisääreen. Voimia sinulle ja Leenulle pikaista tervehtymistä. Vie terveisiä kun käyt katsomassa. Kirjoita, miten Leenu jakselee.

Hilkka ja Ensio

NYYSSÖNEN KAJ 18.04.2012 11:39

Jukka terveiset täältä lumisesta Espoosta.

Mitä Leenulle ja sinulle nyt kuuluu? Huolestuneena odottelen hyvä uutisia.

Pikaista paranemista Leenulle ja hyvää vointia teille molemmille

t. Tupu & Kaj

HÄNNINEN JUKKA 18.04.2012 14:24

Kiitokset kaikille empatiasta ja myötämielestä ! Sepä mieltä lämmittää. Leenu pääsi maanantaina pois, keskiviikkona olisi vielä varmistus siitä, että hän voipi vaaratta matkustaa. Päätimme nostaa kytkintä, sillä vaarojahan on maailma ja Itä-Suomi väärällään.

Huitaisimme samantien läpi Pohjoisespanjan, Burgosin kautta Ranskaan, ja nyt olemme Bordeauxissa. Sää on korni, tuulee lujasti ja sataa tiuhaan. Eikun Poitiersin kautta ylös ohi Pariisin ja siitä Luxembourgiin, Trieriin ja Moselin vartta yhä ylemmäs. Tällä tahdilla ja varsinkin näillä säillä (+10C nyt) olemme kotona ensi viikolla.

Stroukki oli kuitenkin hyvin lievä loppujen lopuksi, eikä siitä mitään havaittavaa jäänyt. Kopautti kuitenkin ja muistutti .. Tupakinpolttokin jäi !

YLINEN MATTI 18.04.2012 17:54

Olipa rankka tapa lopettaa tupakinpoltto mutta pää asia että kaikki on OK.HYvää vointia ja matkaa kotiin toivoo masa

MÄKELÄ EERO 18.04.2012 19:54

Terveyttä ja kaikkea hyvää Jukalle ja Leenulle toivotellen pikkueero ja Tuula

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.