Budapestin ja auschwitzin campingalueet

RUOTSALAINEN JUKKA 12.04.2012 19:40

Hei konkarit,

Kirjoituspöytäsuunnitelmissa reissu Euroopan puolelle. Kaksi pääkohdetta: Budapest ja auschwitz. Jos joku on vieraillut näissä painossa, niin löytyykö:

Budapestin keskusta capingaluetta auschwitzin vierestä, läheltä, pyörämatkan päästä kämppäriä.

Jälleen kerran: itse olen jo tsekannut ja mielestäni jotain löytänytkin, mutta käytäntö on osoittanut, että paikan päällä käyneiden de facto tiedot/kokemukset ovat arvokkaita.

Kertokaa kokemuksista, please.

Jukka

Ps, joku vääräleuka voi sanoa, että auschwitzihän on camping. Näin on, mutta nyt etsimme aluetta, jossa suihkusta tulee vettä :)

Raskasta huumoria- ei saa suuttua!

RAINETSALO KARI 12.04.2012 21:32

Olemme ajaneet pari kertaa Oświęcimin ohi. Toki siellä lukee myös Auschwiz. Olen nähnyt riittävästi dokumenttejä Aatun kämppäristä.... En jarruttanut. (Kevyttä? huumoria) Budabestissä sen sijaan olen jarruttanu. Jopa käyttänyt käsijarrua.. Hyvien yhteyksien päässä. keskustassa on ainakin "Orava kämping" ZUGLIGETI NICHE KEMPING. Alue on vanha raitiovaunujen päätepysäkkialue kahden kukkulan välissä. Naapurissa on USA;n suurlähetystö sekä köysiradan lähtöpiste Budan vuorille. Bussiyhteys keskustaan on myös toimiva. Ainoa ? vika tiedoissani on ,että ne eivät ole viimekesältä. Joku osannee kertoa onko Zugligetissä jokin asia oleellisesti muuttunut.
http://www.campingniche.hu/camping_fi/etusivu . Kai tuolla sentään on joku muukin suomalainen käynyt, kuin minä.Ainakin sivut ovat selvää Suomea.

RUOTSALAINEN JUKKA 12.04.2012 21:49

Hei, kiitos tästä vinkistä. Vaikuttaa hyvältä. Bongasin vielä Arena campingin ja Haller campingin. Esittämäsi camping vaikutti rauhalliselta ja hyvä yhteys keskustaan on plussaa.

PASANEN MIKKO 12.04.2012 22:36

Terve. Muutama vuosi sitten leiriydyimme tuohon Bialsko-Bialan campingille. http://www.camping.org.pl/ Voi olla, että on lähempänäkin, silloin ei ainakaan ihan helposti löytynyt. Tämä kuitenkin kelpo paikka. En tiedä, miten tällä hetkellä, mutta silloin olisi voinut yöpyä siellä Auschwitzin parkki paikalla, jopa sähköpaikan olisi saanut. Suihku mahdollisuudesta en tiedä. Eikös autossa tai vaunussa "hätätilassa" kuitenkin pysty suihkuttelemaan .....vedellä!

Ps. Niin, se parkkialue on aidattu, yöksi pistävät portit kiinni.

YLINIEMI SEPPO 13.04.2012 05:38

Auschwitzin parkkipaikka on näin kuin kerroit ja ilman suihkutiloja

Siinä noin puolenkilometrin päässä on jonkinlainen matkaparkin tapainen jossa on suihku systeemit.

Melkein vastapuolella aatun systeemiä.

HIETAVUORI JUHA 13.04.2012 08:35

Haller Camping kävelymatkan päässä esim. kauppahallista.

Sieltä sai vielä suomen kieliset esitteet kaupungista . Kauppoja aivan lähellä.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.4.2012 klo 08:37:48 Ennenkuin joku ehtii korjaamaan , niin ne esitteet tietenkin leirintä alueelta .

LÄHTEENMÄKI KARI 13.04.2012 18:11

Viime kesänä Auschwitzissä käyneenä voin todeta että ainakin tällä Auschwitzin pääportin edessä tien toisella puolella olevalla maksullisella parkkipaikalla pääsee suihkuun. Suihku (maksullinen) on kuvassa keskellä näkyvän rakennuksen vasemmassa päässä. Tosin suihku ei ollut auki kovin myöhäiseen illalla. Muistaakseni meni kiinni jo klo 18:00. Suihkusta tuli vettä ja paikka oli muutenkin siisti. Parkkipaikan takareunassa pensaiden vierestä sai myös sähköä autoon. Kuvassa olevien matkailuautojen vieressä ei ollut sähköä. Nukuimme rauhallisen yön alueella. T, Kari

ARO PERTTI 14.04.2012 10:23

Hei Jukka ja Co.Täällä me ollaan aikaamme vietetty Budabestissä hyvät yleiset kulkuyhteydet kaupunkiin laivalla, junalla tai bussilla.

http://www.romaicamping.hu/

RUOTSALAINEN JUKKA 14.04.2012 11:47

Kiitos Pepe, aika hyvältä näytti tämä. Yllättävän hyvin on leirintäalueista nettitietoa- myös eri kielillä. Nyt kasassa on 3-5 hyvän oloista campingia. Jälleen ilman vinkkejä tietoni olisivat olleet paljon laihempia. Kiitos kaikille vinkkien antajille.

Jukka

Ps. Pepe täällä 3 astetta ja kosteaa, pilvistä.

IPATTI VEIKKO 14.04.2012 15:58

EU-maiden leirintäalueet sijainnit kaksin koordinaatein löydät www.koti.mbnet.fi/fredrei ja saat ne kerralla Autorouten näytölle

RAINETSALO KARI 14.04.2012 17:58

Romai Camping on tosi vanha alue. Se oli sosialismin aikana valtio-omisteinen ja aivan liian suuri laitos. Unkarin sosialismi salli jo niinä aikoina myös yksityisiä perheomisteisia leirintäalueita. Yritteliäät koulutetut Unkarilaiset tekivät johtopäätöksiä. Camping Zuglicetin isäntä jätti huonostipalkatun yliopistouransa ja perusti leirintäalueen, Romaicampingin nykytoiminnasta ja kosta en tiedä mitään. Se kuitenkin sijaitsee hyvin lähellä Zuglicettiä.

HYTTILÄ ESKO 14.04.2012 18:07

Siellä oltiin jo 1990 ja suomalaisia oli vaunuilla varmaan 25 vaunukuntaa. Muutama vuosisitten viimeksi. Pääsee hyvin junalla tms keskustaan ja uimala on ihan vieressä.

ARO PERTTI 16.04.2012 06:10

Hei Jukka jq Ritva ! Romailla oli ennen kansaivälisen tunnelman lisäksi hyvä Ravintola ja tosi hieno fiilis.Kuva minun tällä hetkellä käyttämästä Ravintolasta.T Pepe

KEIPILÄ PAULI 16.04.2012 10:17

Olimme viime kesänä Auschwitzissä. Olimme majoittuneen muutaman sadan metrin päässä olevan hotellin pihamaalla. Pihassa oli nurmmikkoalue johon sai majoittua ja sieltä löytyi WC, tiskausmahdollisuus, suihku, WLAN yms. Hinta oli edullinen paikan nimeä en muista muista. Kyseessä oli siisti, vaaleanruskea isorakennus ja muistaakseni oli myös Camping-kylttikin. Katselin kartasta niin osoite voisi olla Maksymiliana Kolbego 1 32-600 Oświęcim.

HAAPANEN TIMO 16.04.2012 16:21

Se on tuo paikka: http://cdim.pl/en/oferta/camping

@timppa

RUOTSALAINEN JUKKA 16.04.2012 21:52

Hei, kiitos kaikille näistä tiedoista. Erityinen kiitos Timpalle hyvästä linkistä. Paikka näyttä olevan kävelymatkan päässä Auschwitzista. Jospa siellä olisi tilaa, niin siinä olisi hyvä pitää majapaikkaa ja kävellen käydä k-leirissä. En varmaan olisi mitenkään löytänyt itse tuota linkkiä.

Kiitos!

YLINIEMI SEPPO 17.04.2012 11:15

Kävelymatkan päässä kyseisestä campparista kumpikin Auschwitz ja Birkkenau.

HAAPANEN TIMO 17.04.2012 17:11

Kiitos, mutta Paulille kiitos kuuluu.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.