Deutsche Alpentrasse

SAVOLAINEN TOIVO 24.03.2012 11:11

Tervehdys ystävät!

Rupesi kiinnostamaan tuo yllämainittu Alppitie,kun tulemme Knroatiasta. On 450 km pitkä ja varmasti mutkainen, kun kulkee tuolla Alpeilla ja korkealla. Kuka on ajanut ja miltä tuntui.Onko liian haastava jo 80 käyvän haasteeksi. Siis kysymys koskee asuntoautolla ajoa.Vaunulla se onkin useimmista paikoista kielletty. Olisi kiva kuulla kokemuksia.Voisi kuvitella,että aika kaunista on.

JANHONEN MATTI 24.03.2012 11:49

Tässä kuvia ja karttoja tuolta Alpentrasselta. Hienoja on maisemat. http://www.google.com/search?q=deutsche+alpenstrasse&hl=fi&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=h5dtT9GsLOKJ4gS5wLW_Ag&ved=0CEMQsAQ&biw=1680&bih=891

Käyttäjän lisäys viestiin 24.3.2012 klo 11:55:07 Tien profiili avautuu polkuvenekuvan alla olevasta taulukkokuvasta, joka on aktiivinen ja sen takaa löytyy paljon tietoa.

LEPPIKANGAS MARKKU 24.03.2012 11:58

Kyllä siellä varttuneempikin kuski pärjää. Tie ei nimestään huolimatta kulje Alppien huipuilla vaan pohjoisreunalla itä-länsi suuntaan. Korkein kohta on 1200 m, muuten tie kiertelee kauniita kyliä ja kaupunkeja linnoineen sekä kirkkoineen. Matkalle osuu useita järviä ja jos ilma vielä suosii, niin kiirettä ei kannata pitää vaan pysähtyä kyliin ja kaupunkeihin. Tie johdattaa läpi Bayernin ja Allgäun vauraan maaseudun. Näkemistä varmasti riittää.

-Leppis

LILJEROOS JOUKO 24.03.2012 14:05

Tuossa linkin kuvassa mennään kyllä lännestä itään. Haittaaks se:)

Onko tietoa minkälaiset sääolot ovat toukokuussa näillä korkeuksilla?

KUJANPÄÄ MARKKU 24.03.2012 14:28

Ei Saksassa tämä, mutta liki kuiteski ja aivan upea jos tykkää kiemurrella serpentiineissä.

http://www.grossglockner.at/en/

LEPPIKANGAS MARKKU 24.03.2012 16:26

Liitteenä viime vuoden 2011 toukokuun lämpötilat!

Ja jos serpentiinejä ja korkeita näkymiä hakee, niin mielestäni Grossglockneria hienompaa löytyy Col du Calibieriltä!

LILJEROOS JOUKO 24.03.2012 18:52

Col du Galibier on kaunista seutua, mutta sola on suljettuna liikenteeltä Wikipedian mukaan loka-kesäkuussa.

SAVOLAINEN TOIVO 25.03.2012 10:08

Kiitokset ystävät edellä mainituista kommenteista,mutta olennainen jäi vielä uupumaan. Kuka on ajanut fyysisesti tuon tien 450km ja mihin vuodenaikaan. Ja onko eroja kumminpäin ajaa.Ja asuntoautolla,ei henkilöautolla. Tiedän,että siellä on kaunista ja paljon nähtävää,sillä olen "AJANUT" tuon tien tietokoneella niinkuin moni muukin. Mutta ihan fyysisesti,siitä oli kysymys.

LEPPIKANGAS MARKKU 25.03.2012 18:21

Viime kesänä viimeksi ajettiin pätkä tuota reittä. En koskaan päästä päähän kerralla, sillä siihen menee pari viikkoa. Tie itsessään on hyvää asfalttitietä mutta ne maisemat ja etenkin kylät ja kaupungit ovat se suola tuolle tielle. Pysähdyksiä tulee tiheään ja omasta kiinnostuksesta on kiinni missä haluaa viettää aikaa enemmän ja missä vähemmän. -Leppis

ALAKULJU AULI 17.04.2012 12:54

Tervehdys täältä etelä-Saksasta ja läheltä Alpentrassea. :) Täältä katsottuna tie ei ole viellä Alpeilla vaan Alppien alun tuntumassa, eikä ole vaativa tie. Emme mekään tietä ole kokonaisuudessaan ajaneet. Tammikuun alussa kun mäkiviikon kilpailuun menimme Bischofshofeniin niin ajoimme tuon puoleisen pään sinne päin ja maaliskuun alussa kun kävimme Itävallassa (oli Itavallassa lunta ja lähes 20 lämmintä) ajoimme tuon loppu osaa Lindauhun asti. Muuloin sitten pätkiä tiestä. Maisemat ovat kauniita, viehättäviä kyliä on tiheään, nähtävää ja koettavaa paljon. Joten tie on sen johdosta hidas ajaa. :) Tiet täällä ovat hyväkuntoisia. Jos olette Kroatiasta tulossa niin oliskohan silloin hyvä ajaa idästä länteen. Itse täältä käsin ehkäpä haluaisin tien kokonaisuudessa ajaa lännestä itään, koska vänkärin paikalta näkee ja kokee oikealle puolella olevat Alpit hyvemmin. :) Mukavaa matkaa teille ja kevättä kaikille, tämän filmin myötä!

http://www.youtube.com/watch?v=hSPOB45-V2A

SAVOLAINEN TOIVO 18.04.2012 11:28

Kiitoksia Auli! Filmi oli hyvä ja kaunis.Ja saksalaiseen tapaan tiet näyttävän olevan hyvät.

Meillä oli todella tarkoitus lähteä ajamaan Idästä Länteen. Katsotaan mitä kartanlukija(vaimo) tuumaa kaikista näistä ennakotiedoista. Minusta tämä tie näyttää tosi hienolta.

2 viikon päästä päästään lähtemään kohti etelää.

Hyvää kevättä ja kesää Sinulle ja kaikille heimoveljille ja siskoille!

KIVIOJA HANNU 18.04.2012 12:47

Tuo filmihän ei ole Saksasta eikä Deutsche Albentrassenilta, vaan Etelä-Itävallasta. Ilmeisesti vastaavanlainen tie kuin tuo Saksanpuolella kulkeva, ehkä nätimpikin, tuo kun menee Alpien keskellä. Samapa se, meille riittää toukokuun viimeisellä viikolla tuo Deutsche Albentrassen ja sitten Bodenseeltä etelään. Kiitos näiden kirjoitusten.

ALAKULJU AULI 18.04.2012 16:03

Ei tuo laittamani filmin pätkä ole Deutsche Alpentrasselta. Laitoin tuon tuomaa vaan iloa ja halua karavaanareiden lähteä reissuun. :) Ei Deutsche Alpentrassella ole noin jylhää. Tuo tie on Itavallasta ja lähtee Bielerhöhesta/Partenen. Bodenseeltä ja Lindausta alle sadan kilometrin päässä. Hyvä ajaa asuntoautolla ja kannataa poiketa tuonne tai ajaa sitä kautta jos on hyvät ilmat. Korkein kohta on 2040m. Lokakuun alussa tuon ajoimme, taivas oli täysin sininen ja lämmintä tuolla ylhälläkin parikymmentä astetta. Kaunista oli kyllä. http://www.silvretta-bielerhoehe.at/sommer.htm

Onko teistä kukaan ajanut ja kannattaako lähteä ajamaan asuntoautolla Stelvio Passille ja 48 mutkalle? Filmeissä kyllä näkyy joku karvannari mutta tie on aika kapea ja nousee 2770 m. http://en.wikipedia.org/wiki/Stelvio_Pass

Täällä onkin viimeiset 2 viikkoa ollut tavallista kylmempää ja nytkin vain reilu 10 vain lämmintä. Kirsikkapuut alkaa olla kaunissa kukassa. Ensiviikolla lämpiää. :)

Reilu vuosi on asuttu uudessa kotimaassamme, enkä ole vielä yhteenkään suomalaiseen karavaanariin täällä törmännyt. Kyllä tulen sitten juttelemaan kun, se tapahtuu. :) Pääsiäisenä ajoi Gardalla saksankilvissä yksi Pösseli jossa oli Suomen lippu, liekkö sitten olleet suomalisia?

Deutsche Alpentrasse on kaunista etelä-Saksaa sekä Bodensee-järvi!

Käyttäjän lisäys viestiin 19.4.2012 klo 10:15:27 Ps. Mielestäni yksi viehättävimmistä keskiaikaisista kaupungeista Bodensee-järvellä on Meersburg. http://fi.wikipedia.org/wiki/Meersburg http://www.meersburg.de/ceasy/modules/cms/main.php5?cPageId=11

Rannan tuntumassa ei ole asuntoauto paikkoja vaan noin kilometrin päässä keskustasta kaksi stellplatsia. On kaupunkiin tullessa liikeinnemerkein merkitty. http://www.xn--stellplatzfhrer-9vb.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=26

Kun stellplatsilta kävelee vanhaan kaupungin keskustaan niin mukava kävelyreitti keskustasta on laskeutua oikealta rinne alas ja käydä kävelemässä rannassa asti. Rannasta taas on hyvät portaan nousta uuden linnan oikealta puolelta ylös takaisin vanhaan kaupunkiin.

Jos on tulossa etelästä tai haluaa kiertää vaikka Bodenseenin niin voi tulla lautalla yli järven vaikka Konstanzista Meersburgiin. Jos oikein muistan niin tuo matka maksoi alle 20e asuntoautosta maaliskuussa ja lauttoja kulkee tiheään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.