Netin käyttö euroopassa

LAXSTRÖM JANI 18.03.2012 10:40

Moi kaikille,

Tuli talvella ostettua ensimmäinen asuntoauto (Adriatik 660Sp Fiatin 2,8jtd maxi alustalla) Reissua suunnitellaan,tai reitti on jo aikalailla valmiina. Tanskan kautta,Saksa,Itävalta,Slovakia ja sitten pari viikkoa Kroatiassa ja takaisin Baltian kautta. Nettiyhteys olisi hyvä olla olemassa reissussa joten onko muilla kokemuksia? Kannattaako käyttää esim DNA:ta nettitikulla? toimiiko edes?

-Jani-

YLISUUTARI JOUNI 18.03.2012 15:14

Suosittelen käyttämään mahdollisimman paljon leirintäalueiden ilmaisia tai kohtuuhintaisia langattomia yhteyksiä (wifi eli wlan). Nettikahviloista ja esim. McDonald'seista löytyy monesti myös langaton netti.

Itsellä on varasysteeminä mokkulassa sim-kortti Abroadbandiltä, josta löytyy lisätietoa esim: https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/?x26399=84510498

tai http://www.abroadband.com/en/GB/home

Ei ihan superhalpaa, mutta kuitenkin huomattavasti edullisempaa, kuin suomalaisen operaattorin yhteyden käyttö ulkomailla.

HAAPANEN TIMO 18.03.2012 16:20

Noin 2,5€/M maksaa verkkovierailu. Pari esimerkkiä., http://www.foreca.fi/Finland Tuon avaamiseen kuluu n.1M Avaamisen jälkeen sitä saa pällistellä ilmaiseksi loppupäivän. Sitten mun tekemä kartta: http://g.co/maps/wy6xp Menee n.1,5M ja paikkojen aukomiseen vielä vähän. Hesarin verkkolehteen kuluu multa yleensä n.4M ilman kuvien autkomista. Tätä sivustoa lukee megalla melkein läpi. Harkiten pitää maailmalla tuohuta.

@timppa

HALINEN HARRI 18.03.2012 18:21

Jos kuitenkin päädyt käyttämään kallista suomalaista mokkulayhteyttä huomioi ettei operaattorisi ole lukinnut ko. korttia siten että se ei toimi ulkomaisilla operaattoreilla. Tämä sen vuoksi ettei signaali Suomen raja-alueilla ohjaudu ulkomaisiin operaattoreihin. Operaattorisi voi avata lukituksen halutessasi.

LEPPIKANGAS MARKKU 19.03.2012 10:24

Jos LOMALLA ei aivan jokapäivä tarvitse suomalaisia tv ohjelmia katsella, niin itse pärjäsimme hyvin 7 viikon retkellä Balttian kautta alas Kroatiaan. Paluu tehtiin lännen kautta ja aivan riittävästi, lähes joka alueella, oli joko ilmainen WiFi tai se maksoi olemattoman summan. Lomalla on hyvä olla pari päivää ilman näitä nykyajan IT-laitteita. Muistan ajan kun 4 viikon lomalla aina kerran loman aikana pysähdyttiin jossakin Itävallan tai Saksan kylässä soittamaan postitoimistosta kotiväelle ja toinen puhelu firmaan. Oli rauhallista lomailla!

-Leppis

HAAPANEN TIMO 19.03.2012 16:31

En minä katso reissussa telkkaria lainkaan. Säätila ja päivän lehti tuntuu mukavalta, niihin tarvitaan netti. @timppa

LAXSTRÖM JANI 20.03.2012 22:42

Kiitokset kaikista vastauksista! meille netti tulisi ihan infon hakuun eri nähtävyyksista ja muuhun matkasuunnitteluun reissun päällä,EI viihdekäyttöön... Mutta aika kalliilta kyllä kuulostaa! Tarttee vaan suunnitella reissu paremmin etukäteen kotona...:)

JANHONEN MATTI 20.03.2012 23:07

Itse olen matkanetin suhteen kun se entinen auton ostaja, joka aina odotti uusinta mallia ja oli nimeltään jalankulkija. Sama on minulla tuon netin suhteen.

Olen käyttänyt camping-alueiden aikaperusteisia koneita asioiden (vähäiseen) hoitoon ja tiedonhankintaan. Lisäksi minulla on mukana Nokian kännykkää jossa wlan haku. Yhteyksiä kyllä löytyy ilman rekisteröitymistäkin eikä maksa paljon jos tyytyy lukemaan kotimaasta vain uutisten otsikot ja katsoo ulkomaan (kohdealueen) säätiedot. Eihän kännykkä tietenkään kannettavaa korvaa mutta eipä tarvitse turata niiden korttien kanssa, ja se on taskussa aina mukana.

SAARIOINEN LEO 21.03.2012 07:43

Moikka. Tuosta netin Euroopassa käytöstä vielä. Ympäri Eurooppaa kiertäneenä oon todennu täysin riittäväksi noi ilmaiset wifi yhteydet mm. kauppakeskuksissa, Mäkkäreissä ja esim. turistikohteiden lähellä olevat kahvilat pitävät avointa nettiä houkuttimena. Saksassa Mäkkärillä on tunnin aikarajoitus, mut esim. Marche ruoka- ja huoltamoketju toimii hyvin. Useat leirintäalueet pitävät jopa ilmaista wifi yhteyttä, joka toimii yleensä toimiston lähellä. Mulla on myös kännykässä wifi ja sillä on helppo katsoo onko vapaita verkkoja saatavissa, sit vaan läppäri tarvittaessa esiin ja tutkimaan vaikka alueen nähtävyyksiä ym. (Sim kortin kanssa joutuu pelkäämään pop-up ikkunoiden aukeamista taustalla...nekin maksaa). t. Lexa

ANTIKAINEN ESKO 21.03.2012 15:30

Onko tuttu asia, että on olemassa hakukoneita, joilla löytää kaupungin ja katuosoitteen tarkuudella, missä on WiFi-paikkoja? Ellei ole, voin lähettää linkkejä.

ALASMAA MATTI 21.03.2012 16:53

Täältä niitä vapaita WLAN verkkoja löytyy: http://www.free-hotspot.com/index.php?lang=en

HAAPANEN TIMO 21.03.2012 17:31

Mun kokemusten mukaan verkkoa ei juuri silloin ole kun sitä tarvitsisi. Ja etsimistäkin on kokeiltu, ei kovin mielekästä. Just tälläisiin tilanteisiin Abroadband on kuin nenä päässä, kannattava hankinta varakäyttöön.

Kyllä minä sillä raaskin aamusella paikallislehteni verkkoversion lukea ellei muuta keinoa ole. Mitä olen katellut niin muutamat ostaa iltiksen joka päivä täällä kotona eikä kirvele yhtään.

@timppa

SAARELA LEIF 24.03.2012 17:55

Osta aina paikallinen prepaid-kortti niistä maista, missä vierailet. Esimerkiksi Saksassa kannattaa käyttää Fonic-korttia rajattomalla Tagesflat-palvelulla. Em. kortti maksaa 9,95 euroa ja siihen voi kioskeista ostaa lisää virtaa. Prepaid-internet-kortteja voi ostaa yleensä kioskeista, huoltoasemilta tai kodintekniikkakaupoista.

ANTIKAINEN ESKO 25.03.2012 11:12

Onko kellään tietoa mistään tikusta, joka kävisi Ranskassa? Vaikka Carrefour onkin ranskalainen, se tikku, jota Espanjan kävijät suosittelivat, ei käy Ranskassa.

ANTTILA MARKKU 25.03.2012 15:17

Eikö se sim kortin vaihtaminen tikkuun onnistu?Mulla on tommoset Huawelin tikku ja mokkula kumpaankin voi kortin vaihtaa?

HALINEN HARRI 25.03.2012 17:41

Minulla on sellainen käsitys että kun mokkulat tulivat markkinoille ja mokkulan sai veloituksetta kun teki määräaikaisen sopimuksen että mokkula oli paritettu tehtyyn korttiin/operaattoriin. Tein pari vuotta sitten sopimuksen ja sain mokkulan veloituksetta. Kokeilin siihen mokkulaan nyt toisen operaattorin korttia ja hyvin toimi. Eli kun ostat mokkulaa ei olisi pahitteeksi varmistaa että se operaattorivapaa.

En tiedä paritetaanko niitä nykyään kuten TV puolella esim. Canal Digital ja muut parittavat satelliittivirittimiensä kortteja toimimaan vain omissa laitteissaan. Connova myymä TV Finland -kortti ei voi olla paritettu koska he eivät sido asiakkaitaan virittimiin. Canal Digital ilmoittaa että he voivat parittaa korttinsa muihinkin virittimiin MUTTA koetin selvittää asiaa niin vuosi sitten siinä yrityksessä ei osattu vastata mihin merkkeihin/malleihin niitä parituksia saa eikä tiedetty henkilöa joka osaisi asian kertoa. (Ei pelkästään yhden henkilön ilmoitus, vaan keskustelin useamman kanssa). Ongelma miksi tarvitsisin monipuolisemman virittimen kuin CD:n omat on se että niihin saa vain muutaman (2-3?) satelliittia kun haluaisin 5-6 satelliittiä ja moottoriperäohjauksen.

HAAPANEN TIMO 25.03.2012 18:21

Bouyguestelecomilla Ranskassa on prepaid liittymä -varmaan monella muullakin- mutta tuo näyttäisi sopivalta. Hinnoista en saanut tolkkua, hinnasto on 88 sivuinen. Luultavasti hinnat ovat meikäläistä tasoa.

http://www.espaceclient2.bouyguestelecom.fr/assistance/cle-3g-sans-engagement

Myymälöitä on ympäri Ranskan. http://magasins.bouyguestelecom.fr/

Käsittäisin että luottokortilla ladataan saldoa ja EU- passi riittää hankintaan. Toimii vain Ranskassa.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 25.3.2012 klo 19:20:18 Tuossa lisäinfoa Leifin Fonic-simmistä Saksassa. http://prepaid-wireless-internet-access.wetpaint.com/page/Germany+-+Fonic

Siinäkin on maksuvaihtoehtoja. Joko 0,24€/MB tai 2,5€/päivä sillä dayflatilla. Tekstiviestillä voi vaihtaa maksutapaa. Joku osoite pitää antaa, vai mitä Leif?

@timppa

HUHTAMÄKI KEIJO 06.04.2012 13:43

Tervehdys, Viimevuonna olimme Ruotsi-Tanska-Saksa-Slovekia-Kroatia-Italia. Tietokoneessa sissän rakennettu modeemi ja siellä soneran kortti. Laskua pikku selauksista 2000e sähköpostinluvut ja hotellien buukkaukset. kannattaa käyttää paikallisia ilmaisia verkkoja Mc dolans ravintoloita tai hotellien auloja. Oli aika epämielyttävä yllätys kyseinen lasku.Erittelyt vajavaisia ei auttanut kun maksaa.

TOIVONEN MARTTI 08.04.2012 13:14

Nyt täytyy vähän kertoa huonojakin kokemuksia kun olen tuolla aiemmin kehunut Carefourin halpaa korttia.

Menin taas Carrefouriin ostamaan prepaidsimmiä kun edellistä ei ole tullut pidettyä aktiivisena, se vaatii latausta ja käyttöä pienen määrän kuukaudessa. Myivät eioota. Menin sitten Vodafonen kauppaan ja ostin sieltä prepaidin vähän kalliimpaan hintaan. Maksoin 1 gigan siirtomaksua 25 euroa, käytettävä kuukauden aikana. Laitoin simmin tablettiin ja toimihan se, hiukan takkuillen. Se oli koko ajan päällä mutta paljoa en selaillut nettiä, hiukan sähköpostia ja hiukan karttadataa, ei mitään videoita tai muuta sellaista. Kolmantena yönä tuli tablettiin viesti että nyt on data käytetty.

Menin liikkeeseen josta olin sen ostanut ja tiukkasin että kertokaa mihin se data on mennyt mutta eihän siellä tietty mitään kulutustietoja irti saanut. Tyttö vaan että lataa lisää niin toimii. No, maksoin vielä toisen gigan ja ajattelin että käytän oikein visusti, laitan verkkovierailun päälle vain hetkeksi kun katson postit enkä lataa karttoja tms. olleskaan.

No, eri ollut vaaraa liiasta käytöstä kun yhteydet ei toimineet oikein ollenkaan. Sähkköposti joskus livahti mutta nettisivut joita koitin latautui vain puoliksi tai ei olleskaan. Mutta viiden päivän kuluttua tuli viesti että nyt on taas datat käytetty.

Tämä tapahtui Mallorcalla missä yhteydet on muutenkin olleet heikot. Voi olla että kun oli semana santa eli pääsiäisviikko ja tosi paljon turisteja oli myös netin käyttö paljon rankempaa kuin normaalisti. Abroadbandin kortilla oli myös pahasti ongelmia, yhteydet pätki eikä verkkosivut lataantuneet joten kai ongelma oli koko infrasysteemissä.

Mutta kun olin maksanut siirrettävästä datasta tuntui kyllä petokselta koko Vodafonen prepaid, siitä olen satavarma etten saanut kuin korkeintaan muutaman megan niiden kahden gigan hinnalla. Laitan Vodafonelle palautetta ja katsotaan vastaavatko mitenkään.

Mutta siitä nuo prepaidit on hyviä ettei pääse kertymään odottamatonta laskua tuossa edellä olevalla tavalla. Mutta onhan noissa nykyään ulkomaan maksukatto jonka täytyy itse antaa lupa ylittyä joten jonkinlainen suoja pitäisi olla. mot

HAAPANEN TIMO 08.04.2012 13:33

Abroadbandin yhteistyökumppani Espanjassa on Vodafone Espanja. Se ole se sama takkuileva verkko sulla molemmissa.

Ensi kesänä tulee EU:n alueella hintakatto 0,7€/mega. Soneralla arvelivat kesän tarkoittavan 1.7.

@timppa

AHONEN KAI 08.04.2012 13:53

Meillä ollut Vodafonen prepaid koko talven, ladattu 2 gigaa kerrallaan, ei ole takkuillut, oikein hyvä.

AROLA JOUNI 20.04.2012 23:45

Muutama kesä sitten ostin kotomaasta "palautustikun" DNA-liikkeestä, joka oli ns. operaattori vapaa... ostin Saksasta Vodafonen prepaid kortin, ja homma toimi hyvin. Viime kesänä se ei enää toiminutkaan! vodafone oli muuttanut systeemiään niin, että kortin oston jälkeen jouduin ostamaan tikunkin. Erikseen ostettaessa se tuli tosi kalliiksi!

Eli jos ostat Vodafonen prepaid kortin, osta se vodan tikku samalla. Mun kokemusten mukaan se ei muuten toimi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.