Como järveltä Gardalle

KARONEN KIMMO 09.03.2012 17:06

Moro!

Olisi tarkoitus ensi kesänä kurvailla pohjois-Italian kautta Kroatiaan ja Como järvi on näkemättä. Comolta mennään sitten Gardalle. Tähtäin siellä on Torbole, Riva del Gardan naapurikylä. Comolla ilmeisesti oleillaan myös sen pohjoispäässä Domasossa. Kaikkein helpoin reitti noiden kahden paikan välillä on Domasosta etelään Milanon lähelle ja ajaa A4/E70 itään ja ennen Veronaa pohjoiseen. Kuitenkin karttaa tarkoin katsellessani huomasin paikkojen välillä toisenkin reitin. Reitti kulkee Domasosta suoraan itään kohti Gardan pohjoispäätä. Tie numero SS38 ja SS42, joka yhtyy Trenton pohjoispuolella A22:n. Kysymys kuuluukin: Onko joku ajanut ko. reitin ja millainen reitti on? Meillä on noin 13m pitkä yhdistelmä. Vuoria ollaan ylitetty ennenkin, mutta ei ole tarkoitus hakea ylimääräistä adrenaliinia kuitenkaan reittivalinnalla.

Kommentteja pliis.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.03.2012 17:37

Olen tuon ajellu, mutta en muista erityisen tikkusta juttua pätkällä. Sinne vaan.

SILMUNEN HANNU 09.03.2012 17:41

Hei Kimmo, olemme ajaneet tuosta tiestä osan, tosin fillareilla!

Tulimme Berninapassista alas Tiranoon, mistä pätkä ss38, mikä muuttuu ss39 kun kääntyy nousuun Passo di Apricaan. EDolosta lähdimmekin Lago di Iseolle ja sieltä Brescian, Lago di Idron ja Lago di Ledron kautta Gardalla, Rivan ja Torbolen kautta Roveretoon missä nousimme junaan.

Tuo reitti oli upean kuanis!

Tuossa mainitsemallasi reitillä on hyvin jyrkkä ja mutkikas nousu Tiranon laaksosta sinne Aprican solaan, 10km matkalla nousua on yli 700 metriä, ja sittenhän siellä näyttää olevan myöhemmin Tonalen sola, mikä nousee 1800 metriin. Ennen Aprican solaa on vain tasaista laaksoa. Kyselen vielä mieheni muistikuvaa tuosta solasta, ei se tie mikään järin leveä ollut mutta ei mikään aivan kapoinenkaan. Äkkiseltään uskoisin siitä ihan hyvin selviävän vaunulla. Kolme tuntia me Tiranosta ylös solaan poljimme helteessä täyspakkausten kanssa, mutta kaunista sillä tiellä oli, hyvin kaunista.

Eikä ainakaan tämän minun alppikarttani ole laittanut sille tielle vaunuja koskeva kieltoa, niin kuin näköjään on välillä Storo-Riva eli tie 240 sieltä Ledron kautta Rivaan!

Eli en voi suositella sinulle tuota koko käyttämäämme reittiä!

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 09.03.2012 20:04

Säestän Kaarinaa. Itse vain autolla ajanut, enkä kummempia liskoja reitillä tavannut.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.