Cevennesit ja Stevenson

SILMUNEN HANNU 07.03.2012 18:07

Heissan! Liekö joku matkustellut Ranskassa Cevenneseiden harvaan asutulla vuoristoseudulla, tavalla tai toisella? Itsensä Louis Stevensonin jalanjäljissä?

Meillä olisi aikomus lähteä sinne nyt huhtikuussa pariksi viikoksi patikoimaan, alkaen Le Puyista ja seuraillen Stevensonin reittiä ainakin Floraciin (7 päivää) ja siitä joko muutaman päivän koukkaus Tarn-joen rotkoon ja siitä takaisin Floraciin mistä St Germainin kautta Alesiin mistä Nimesin ja St Gillesin kautta Välimerelle St Marie de la Meriin. Tämä reitti olisi yhdistelmä Stevensonin 1878 kävelemää reittiä sekä keskiaikaista St Gillesin pyhiinvaellusreittiä.

Taikka sitten sieltä Tarn-joelta lounaaseen, Lozere-vuoren kautta Cirque de Navacallesiin ja St Guilhem le Desertiin, mistä Montpellierin kautta Välimerelle. Tämä reitti taas kiehtoisi , koska kulkee lähes kokonaisuudessa melkein "erämaassa", ja on St Guilhemin umpirotkosta loppuun päin tuttu, ja Navacallesin pitäisi olla myös erittäin hieno umpisola.

Se lienee arvoitus, kuinka talvi vuorilla pääsiäisenä on, eli mukana taitaa täytyä kantaa kesä ja talvivaatteet. Stevensonilla kantamisesta huolehti aasi, mutta muuten mies taisi olla eräs retkeilyn uran uurtajista, retkestä kertovan kirjansa kanssa. Mahtaako olla suomennettu muuten, onko joku lukenut "Travels with a Donkey in the Cevennes"?

Saa keskustella :)

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 7.3.2012 klo 18:33:56 sori, Lozerelle kiivetään joka tapauksessa, Mont Aigoualt on se lounaisen reitin vuori.

ANTIKAINEN ESKO 14.03.2012 09:44

Ajelimme melko tarkkaan nuo Cevennesin pikkutiet 10 vuotta sitten. Emme tosin vaellelleet yhtään, vain autosta katselimme. Suosittelemme aluetta, tässä yksi linkki, joka näyttää, mitä vaeltaja ja autoilijakin voi kohdata: http://www.worldwalks.com/resources/filebrowser/media/documents/tarn_jonte_report.pdf

Muistaaksemme näimme paljon kotkia Meyrueis - Peyreleau puolivälissä, Roc St-Gervais'n kohdalla. Kokonaisuutena jäi alueesta miellyttävä kuva, pikkukyliä/kaupunkeja, aika yksinäisiä paikkoja myös. vähän turisteja, ainakin silloin toukokuussa.

Ajoimme Gorges du Tarn -rotkolaakson päästä päähän. Muistikuvien peusteella seuraavaksi suurin Gorges de l'Ardechen jälkeen.

Ei nyt ihan reitille satu, mutta jos haluatte liittää matkaanne pari hyvin vaikuttavaa kohdetta, niin kovasti suosittelemme: 1) Perpignanin lähellä Fort de Salses, vaikuttava linnoitus, sekä 2) huimin paikka, mihin matkailuautolla olemme ajaneet (emme tienneet tien kapeudesta ja jyrkkyydestä), Chateau de Peyrepertuse, Perpignanista luoteeseen. Googlettamalla lisätietoa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.