matkalla viroon ja pidelmämme jos uskaltaa

BACKMAN JUHANI 04.03.2012 20:07

moi ! mitä umpi suomalaisen täytyy tietää kun lähtee tonne ulkomaille missä, uskaltaa yöpyä muualla kuin leirialueilla ja mitä muuta olisi hyvä tietää, onko tie maksuja jos menee alemmas virosta entä muita maksuja kun ei tollo tie mittää kiitos tiedoista kaikille jotka antaa vihjeitä mukana koira ja apukuski jost ei appuu Auttakaa KIITOS?

Käyttäjän lisäys viestiin 4.3.2012 klo 20:12:51 entä kummone netti tikku joka ei maksa paljo

HYTTILÄ ESKO 05.03.2012 08:14

Ei se nettitikku maksa paljon ! Suomalaisen sim-kortin käyttö ulkomailla kylläkin. Kannattaa ostaa paikallinen pre-paid siihen käyttöön. ps Campingeilla paljon wlan-verkkoja myös

Käyttäjän lisäys viestiin 5.3.2012 klo 08:16:16 Tiemaksuista löytyy lukemalla täältä lisää. Tuo puskaparkkisuus ei ole tullut itsellä mieleen ensimmäisenä , ainakaan Baltiassa.

ANTTILA MARKKU 05.03.2012 10:26

Se camping alueen ulkopuolella yöpyminen "puskaparkissa"on asia jota ei voi suositella,paitsi kotimaassa vielä toistaiseksi.Minä olen joskus yöpynyt Rigassa Nesteen huoltoaseman pihassa,samoin( masekiai,olikohan se nimi nyt noin kirjoitettu)siellä on myös hyvä Nesteen asema.Menee vaan enempi sinne Klaipeidan ja Kalingradin suuntaan.Se on sieltä Rigasta kun lähtee Jurmalan suuntaan,siellä on semmonen pieni rajanylityspaikka jossa ei koskaan tuolla 90 luvulla ollut muita kulkijoita.

KUJANPÄÄ MARKKU 05.03.2012 10:51

Tilaa Autoliitosta vaikka toi Autoillen euroopassa-kirja. Sitten tilaat ACSI:n Camp Site Guiden DVD levyllä ja vielä Stellplatz-Fuhrerin, niin noilla pärjää. Tomppa tai vastaava sulla jo on varmaankin, mutta tarkasta siitä onko tarpeeksi kattavat karttapohjat.

HELLE RAUNO 05.03.2012 21:14

Ajoimme syksyllä vähän mutkitellen noissa maisemissa. Palaamme Suomeen muutaman viikon kuluttua vähän eri reittiä. Jos Sinulla on sähköpostiosoite, niin ota yhteys. Laitan tulemaan matkakertomusta.

rauno.helle@gmail.com Portugal

HILTUNEN NIKO 19.04.2012 10:47

Itse juuri katselin Virossa prepaid nettitikkupakettia TELE 2:lta, siltä löytyy erilaisia vaihtoehtoja nettisurffailuun joko muutamaksi päiväksi tai vaikka kuukaudeksi. Kuukaudeksi voi ostaa esim. https://pood.tele2.ee/et/product/2497 Siinä on tikkukin mukana.

Lyhyemmäksi ajaksi voi ostaa pelkän kortin: https://pood.tele2.ee/et/products/84

HILTUNEN NIKO 31.05.2012 23:33

Tarkemmin asioita tutkin ja löysin myös Tele2:n myyntipaikat joista internet starttipakettia tikun kanssa saa sekä saa vissii pelkkiä korttejakin. Eli Prismat, Statoilin huoltoasemat, Tele2-myymälät ja Eesti postin konttorit.

Osta mikä hommeli hyvänsä niin halvempi se on käyttää kuin roaming-hinnoilla kotimainen liittymä (n.3e/mega). Eikä tartte kattella datan määrää.

https://pood.tele2.ee/et/products/84

HYTÖNEN RAIMO 01.06.2012 00:11

Lienee alkuperäisen kysyjän osalta myöhässä, mutta seuraavista lisätiedoista voi olla hyötyä:

Baltian maissa ja Saksassa ei peritä toistaiseksi tiemaksuja, kuten on laita esimerkiksi Itävallassa, Puolassa, Slovakiassa, Tsekissä ja Unkarissa sekä monessa muussakin eteläisemmän Euroopan maassa,

Kaikissa edellämainituissa maissa on Saksaa ja Itävaltaa lukuunottamatta samanlainen ajovalopakko kuin Suomessakin,

Saksassa, Itävallassa, Tsekissä ja Unkarissa tarvitaan tietyillä alueilla ns. ympäristötarra tai -maksu,

Puskaparkin sijaan kannattaa yöpyä karavaanarialueilla tai muilla valvotuilla paikoilla (huoltoasemien tms. pihat) ja

Koiran mukanaolo vaatii tietyt rokotukset ja yleensä myös tunnistemikrosirun.

Jos apukuski ei ymmärrä kartan päälle niin koko Euroopan kartoilla varustettu navigaattori on iso apu.
HAAPANEN TIMO 01.06.2012 16:14

Netin käyttö EU-alueella halpenee 1.7 alkaen, hintaan max. 0,7€/ Mb. Kahden vuoden kuluttua max. 0,2 euroa/mega @timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.