Turkkiin!

UOLA LEENA 04.03.2012 12:01

Olemme lähdössä maaliskuussa asuntoautolla tutustumaan Turkkiin . Onko jotain vinkkejä matkaa varten? Onko joku toinenkin menossa sinne - olisi mukava treffata jossain käänteessä?

VIRTANEN JUKKA 07.03.2012 16:26

Viime kesänä kierrettin asuntoautolla Marmara-meri myötäpäivään. Istanbulissa on vartioitu autoparkki Kennedy cd:n varrella ihan sinisen moskeijan eteläpuolella. Mitään mukavuuksia ei ole (paitsi tosi likainen vessa, johon voi kemsan tyhjentää), mutta vain parisataa metriä vanhaan kaupunkiin. Kyllä siinä pari päivää viettää. Istanbul on tosi mukava ja hieno kaupunki, eikä liikennekään ole mitenkään kaaosmaista. Turkissa moottoriteille hankitaan etukäteen maksettava kortti, mihin ladataan rahaa. Porteilla korttia heilautetaan sähköisen lukijan edessä ja se vähentää summaa sekä ilmoittaa jäljellä olevan määrän. Porteilla ei ole henkilökuntaa. Oppaiden mukaan kortin voi ostaa pienistä kojuista tien alkupäässä. Me emme sellaista kuitenkaan löytäneet, kun tulimme Bulgarian puolelta. Paikallisia haastattelemalla selvisi, että kortin saa myös Shellin asemilta. Otimme korttiin 50 Turkin liiraa (noin 25 euroa), josta reilun viikon aikana kului puolet. Takaisin Euroopan puolelle tulimme Canakkalen salmen yli. Tomppa sekoili siellä pahemman kerran ennenkuin satama löytyi. Lauttoja menee kuitenkin jatkuvasti, joten pitkään ei tarvitse odottaa, eikä ollut kovin kallistakaan. Turkin tullissa, siis maahan tultaessa, on vähän eri meininki kuin muulla (paitsi Venäjällä). Matkustajat menevät kaikki sisälle, ensin passeja pariin paikkaan, sitten eri paikkaan tekemään autopapereita. Ja loppuleiman saa sitten vielä lähtöportilta. Ja jos siellä ei ole ketään, niin sitten etsitään pitkin hallia oikeaa henkilöä. Ihmiset ovat hyvin ystävällisiä ja kohteliaita. Kirkonkellot vaihtuvat minareettien kutsuihin. Toisilla naisilla on huntu päässä, muuten ollaan kuin missä tahansa Euroopassa.

SILMUNEN HANNU 07.03.2012 17:06

Hyvä tietää vastaisen varalta tuo vartioitu parkki Istanbulissa. Itse teimme niin, että jätimme asuntoauton istanbulin lentokentän vartioidulle p-paikalle pariksi vuorokaudeksi, heitimme pikkureput selkään ja ajoimme metrolla keskustaan ja asuimme vanhassa kaupungissa kivassa pikku-hotellissa sen ajan.

Parvekkeelta näkyi Bosborin salmi ja Sininen Moskeija, ja aamiasipöytä oli taivaallinen, ja hotellin pitäjä antoi roppakaupalla hyviä vinkkejä. Todella hyvä kokemus!

Seuraavaksi syvälle kauas Turkkiin, eka kerta oli vain pistäytyminen kaiken muun päälle, kun Albaniassa käytiin pienellä työleirillä. Eli en valitettvasti osaa neuvoa sen enmpää. Muuta kuin tetä kengät pois ja paljain jaloin moskeijoihin (mihin pääsee) pehemietä kokolattiamattoja tallaamaan ja eksoottista tunnelmaa haistelemaan.

t.Kaarina

BERG LEIF 08.03.2012 12:40

Mekin suunnittelemme matkaa Turkkiin asuntoautolla. Lähinna Istanbulin aluelle. Olen viettänyt muutama kuukautta yhteensä Istanbulissa (ilman asuntoauto) ja me tulemme etsimään parkkipaikkaa rauhalliselta Aasianpuolelta Bosporin länsipäässä. Hyvät ja halvat yhtetydet keskustaan. Kukaan ei pysty Istanbulia kuvaamaan, Istanbul pitää kokea. Jos maailma olisi yksi maa, Istanbul olisi sen pääkaupunki sanoi Napoleon.

HIETAVUORI JUHA 11.03.2012 09:15

Jos Napoleon olisi matkustellut vähän syvemmälle Turkkiin niin ,olisi voinut mieli muuttua. Kyllä se oikea Turkki alkaa vasta siellä Ankaran jälkeen. Ei tule yhtään ikävä niitä työ reissuja sille suunnalle.

SALOMAA MAUNO 11.03.2012 10:42

Jos joku on kiinnostunut Turkin alueen muinaishistoriasta, niin suosittelen käyntiä Nemrutvuorella, Göbekli Tepessä sekä Kappadokiassa. Googlelta löytyy ajo-ohjeet. Itse en siellä ole matkailuautoillut, mutta vuokratulla henkilöautolla kylläki. kaverin kanssa nukuttiin autossa missä milloinkin.

maukka -

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.