Lofootit heinäkuussa

LASSILA JUHA-PEKKA 04.03.2012 10:34

Terve, ajatus on lähteä asuntoautolla heinäkuussa Norjaan Lofooteille. Täältä on löytynyt hyviä vinkkejä matkaa ajatellen, mutta kaipaisin kokemuksia lauttojen käytöstä mantereelta saariin ja päinvastoin. Yhtenä vaihtoehtona on välttää samojen teiden ajoa edestakaisin ja mennä esim. lautalla mantereelta Skutvik – Svolvaer. Sieltä pistäytyminen Å: ssa jonka jälkeen nokka kohti pohjoista. Seuraava lautta Fiskebol – Melbu, josta matka jatkuu Andoyan saarelle ja sieltä lauttayhteys mantereelle Andenes – Gryllefjord, josta suunta Kilpisjärvelle. Lauttojen käyttö tulee hieman arvokkaammaksi, kuin pelkkä ajaminen teitä pitkin, mutta toisaalta tulisihan nähtyä saaristoa mereltä päinkin. Aikaa koko reissuuun etälä-Suomesta Lofooteille ja takaisin n. 3 viikkoa, eiköhän siinä ehdi nauttia mukavasti Lofooteista ilman suurempaa kiirettä.......

JiiPee

Käyttäjän lisäys viestiin 6.3.2012 klo 17:24:12 Kyllä, olen selannut ahkerasti täältä löytyvät viestiketjut (kiitos niistä vinkeistä) ja Googlanut nettisivuja, kuten aikatauluja, matkakertomuksia jne... Onko kellään kokemuksia viimekesän heinäkuulta lauttamatkasta Andenes – Gryllefjord (oliko ruuhkaa jne) Ensimmäisen Lofootien matkan idea olisi lähinnä ajella rauhassa katsella ympärille ja suunnitella seuraavaa mahdollista matkaa, jossa keskitytään tiettyihin mukavilta näyttäviin paikkoihin. Siksi ajatus hyödyntää myös lauttoja....

JANHONEN MATTI 04.03.2012 11:33

Lofooteista on täällä viimeisen vuoden aikana kirjoitettu varsin paljon ja ihan asiaa. Kun kirjoittelu on noinkin nuorta niin se muutokset kohdealueella on varsin vähäisiä. Pistä haku päälle tässä ulkomaanosiossa nimellä Lofootit niin saat tietää haluamasi. Lisäksi teksteihin sisältyy linkkejä melkoinen määrä mm, lauttoihin liittyen.

TERVO JARI 04.03.2012 12:59

No vot, lukasehan tuosta:

https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasensivut/jasenpalvelut/jasenkeskustelu/?x26564=80966042

Mistä päin olet ajatellut Norjaan mennä ? Haaparannasta Ruottinpuolelle ja Arvidsjaur Sorsele ja Moi Rana Vai ylempääFauske Bodö ?

Alemman reitin jos valitsee voi käydä Norjalaiten Napapiirillä....

Mutta jos aikaa kolme viikkoo, ajaisin suoraan Kiirunan kautta E 10 tietä Å:n asti tunneleiden kautta. Ja käyttäisin ajan siellä Lofooteilla ja Vesteroolenilla hitaasti edeten ja nauttien.

Keskinopeus kun Norjan tiestöllä on tuskin 60 km/h, joten aikaa tuhraantuu matkanteossa . . .

Mutta jokainen tavallaan, niin määki . . . .

Käyttäjän lisäys viestiin 4.3.2012 klo 13:06:25

Mitä tulee Norjan tiestöön, sama tie palatessa on "eritie", on vaan maisemat niin erinäköiset kun kulkusuunta vaihtuu . . .

Ei tarvi ensimmäisellä eikä toisellakaan reissulla vielä pelätä että tie tulisi liian tutuksi . . .

PÖNTINEN PEKKA 04.03.2012 14:48

Tuo 60 km/h on hyvinkin realistinen. Heinäkuussa saattaa vilkkaan turistiliikenteen takia jäädä siitäkin alle. Itse olimme liikkeellä kesäkuun alkuviikoilla. Ei ollut tungosta mutta eipä olleet palvelutkaan auki kaikkialla. Esim. Åssa olivat kioskit ja ravintola viellä kiinni. Säestän vielä Jaria sen verran, että sinne ei kannata tosiaan lähteä kiiren kanssa vaan nautiskellen vähän päivässä ajaen. Mukavaa reissua teille!

VARONEN ESA 06.03.2012 20:48

Me kävimme Lofooteilla 7/2008. Ajoimme pohjoisesta Å:n. Takaisin mantereelle tulimme Svolvaerista. Lauttayhteyksiä ovat harventaneet ko. reitillä sen jälkeen kun uusi tie valmistui pohjoisesta päin. Rambergissa on muuten ihanat hiekkarannat, vain palmut puuttuu. Viikossa kerkiää tehdä pintaraapaisun alueesta, ainakin jos pysähtyy välillä nauttimaan luonnosta muutenkin kuin tuulilasin läpi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.