Koiran kanssa euroopassa

VÄNNI MATTI 29.02.2012 20:01

Tuo ekinokokkilääkitys on tässä eniten mietyttänyt matkaa ajatellessa. Katselin tuossa eviran sivuja ja huomasin mielestäni uuden asian. Olen ymmärtänyt, että koiralle pitää palatessa saksassa antaa heisimatolääkitys eläinlääkärin valvonnassa ennen paluuta lautalla suomeen tai ajoa ruotsiin. Nyt huomasin että on olemassa 28 vrk sääntö, jka antaa mahdollisuuden antaa käsitettely x 3 Suomessa, jolloin Saksassa ei enää tarvitsekaan käydä eläinlääkärin pakeilla. Onko tästä jo jollain käytännön kokemusta? matti http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti_ja_vienti/eu-jasenmaat__norja_ja_sveitsi/koirat__kissat_ja_fretit/

Käyttäjän lisäys viestiin 29.2.2012 klo 20:05:08 Siis tietysti edellytykseellä, että ulkomailta palataan 28 vrk kuluessa edellisestä lääkkeestä

LINDBLOM ALF 01.03.2012 12:06

Tuo ekinikokkilääkitys on koiralle raju lääkitys eikä pidä sitä turhaan antaa. 1 kerta Saksassa on koiralle helpompaa kuin 3 x Suomessa ennen matkaa. Monet eläinlääkärit ovat sitä mieltä, että lääke vaikuttaa 2 - 3 päivää, enintään viikko, jolloin lopputuloksen (loisen leviämisen eston) kannalta on parempi antaa pari päivää ennen lähtömaassa. Loinen on myös vakava loinen ihmiselle, joten lääkitys pitää aina antaa (vaikkei sitä valvottaisikaan). Kun se leviää Suomeen, loppuu raakojen metsämarjojen syönti. Lääkkeet mukaan jo Suomesta, jolloin aina hätätapauksessa voi sen antaa ilman eläinlääkäriäkin. Vaikkei se silloin ole lainvoimainen, niin ainakin on annettu.

MANNINEN ANGELA 01.03.2012 17:38

Olemme olleet lomamatkalla Saksassa koira mukana muutamana kesänä. Koirallamme on tietenkin voimassa oleva rabies, leptospiroosi ja kennelyskä rokotteet. Nämä kaksi jälkimmäistä ei ole pakollisia, mutta kuulin yhdeltä toiselta karavaanarilta että Ranska vaatii leptospiroosi rokotteen koiralle joten otin sen jos vaikka Ranskan puolelle jossain vaiheessa lähtee. Ekinokokki tabletin (Drontal comp) olen koirallemme eläinlääkärin valvonnassa itse antanut Saksan puolella 24h ennen Suomeen tuloa. Tosin toistaiseksi ei missään ole kontroloitu onko koiran kaikki vaadittavat rokotukset + heisimatolääkitys ok.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.3.2012 klo 17:44:35 Koiralle kannattaa myös ottaa jokin punkkilääkitys koska punkit "ärhäkkäämpää" sorttia mitä etelämmäksi lähtee.

HAAPANEN TIMO 01.03.2012 18:28

Mun käsittääkseni Ranska ei vaadi ko. rokotusta. http://agriculture.gouv.fr/leptospirose

"La lutte contre la leptospirose chez les animaux n’est pas encadrée par l’Etat. La prévention et le traitement de la maladie relèvenet de la responsabilité des propriétaires avec le conseil de leurs vétérinaires. A titre d’exemple, la vaccination des chiens contre la leptospirose n’est pas obligatoire en France. Elle est toutefois recommandée aux propriétaires pour prévenir les formes aiguës létales de la maladie chez leurs animaux."

"Torjunta leptospiroosia eläimillä ei ole säännelty valtion. Ehkäisy ja hoito sairauksien relèvenet vastuu omistajille neuvoja niiden eläinlääkäreille. Esimerkiksi rokottamalla koirat vastaan ​​leptospiroosia ei ole pakollista Ranskassa. Kuitenkin on suositeltavaa asunnon estää akuutti tappavan tautimuodot niiden eläimillä."

@timppa

LÄHDEMAA ARTO 01.03.2012 20:26

Lääkitys Suomessa ajanvarauksella (pakollinen ) n. 58€. Saksassa 8-9,50€ ilman ajanvarausta, ja kollaavat koiran yleisterveyden samalla. Olen huhtikuussa menossa jälleen ja hauva on mukana. Suosittelen tuttavuutta keskieurooppalaisiin eläinlääkäreihin ja heidän vastaanottoihin. Atte

YLINEN MATTI 01.03.2012 21:42

Espanjassa 2 koiraa 12-18 euroa leimoineen päivineen terv.masa

LÖNNQVIST LEIF 02.03.2012 09:03

Viime kesänä Paidessa (Eestissä) "Esnan" Jaakon suosittelema eläinlääkäri - 3 koiraa 10,00€

AHOLA JARI 02.03.2012 09:49

Tämähän menee huutokaupaksi :)

Puola Suwalki; http://g.co/maps/pt5dw

Ei aikaa varattuna, 3 koiraa (omat lääkeet). Ilmainen ;)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.