Concaricoiracaravaanarit: missä ekinokokkoosi ennen Suomeen paluuta?

JYLHÄ HANNU 29.02.2012 15:33

Nyt putkahtelee koko ajan asioita. Koirahomma on tänään vuorossa ja mielessä.

Missä olette hankkineet ekinokokkoosi (kirjoitettiinkohan noin) matolääkityksen antamisesta todistuksen ennen Suomeen paluuta? Onko vinkata Latviasta tai Virosta paikka, jossa homma hoituisi sutjakasti jo tottumuksen voimalla?

Meillä lähtee koiruus eka kertaa mukaan reissuun ja mennään heti itäisiä reittejä ja tuo madotushan pitää ottaa 1 - 3 päivää ennen Suomeen saapumista eläinlääkärin valvonnassa... Tullaan heinäkuun alussa, joten tietenkin vielä loma-aikaan. Onneksi aikuiset lapset jäävät pitämään huolta kissoista ja talosta. Ei tartte kaikkia ottaa mukaan ja jännätä, onko meitä yhtä monta takaisin tullessa. Kissat kun ovat aika lailla liukkaampia livahtamaan kuin koiruudet.

t. Virpi

KIVIOJA HANNU 29.02.2012 16:07

Ekinokokki tapletit kannattaa ostaa ennen lähtöä Suomesta (saa apteekista ilman reseptiä). Vuosi takaperin näillä palstoilla oli juttua Viron eläinlääkäriasemista, katso jos löydät haulla. Yksi suosittu paikka on lähes matkan varrella Tallinnan keskustassa, joka kylläkin oli kiinni viimevuonna kotiin päin tullessamme. Oli nimittäin torstai ja Viron Juhannupäivä, mutta onneksi apu löytyin Tallinnan matkailuinfosta puhelimella. Eläinlääkäriasema, joka sattui olemaan auki, oli aika eipäillyttävän näköisellä alueela, kieli mitä lähes kaikki puhuivat oli venäjää. Mutta palvelu oli ystävällistä, koira sai taplettinsa ja "lemmikkieläinpassi" leimansa.

Jos taas tulee Ruotsin kautta, pitää kyseinen tapletti ottaa vuorokautta ennen Ruotsiin tuloa, eli käytännössä jo Saksan puolella.

Kannatta myös suojata koira jollain tavoin punkeilta. Toissa vuonna oli heti kotona ongelmia niiden kanssa, mutta viime vuonna, kun olimme hoitaneet suojauksen, ei mitään löytynyt.

LÄHDESMÄKI RISTO 29.02.2012 16:54

Tallinnassa on ainakin yksi eläinklinikka osoitteessa Valdeku 62. Avoinna arkisin 9 - 19 ja lauantaisin 9 - 16, sunnuntaisin suljettu. Jos se ei käy niin klinikoita löytyy hyvin netistä "kuukkelilla" hakemalla, hakusana Loomakliinik.ee niin lisää löytyy. Jos poistulo käy Esnankeitaan kautta niin Paidessa on kanssa hyvä Loomakliinik ja tulee tarvittaessa kyllä käymään Esnassakin, vai mitä Jaakko.

VALORANTA JUHA 29.02.2012 17:05

Eläinlääkärimme suomessa,virolainen kaveri,sanoi että Tallinnassa 32 eläin lääkäriasemaa joten eiköhän joku ole silloinkin auki.Muutenkaan ei koiran kanssa ongelmia euroopassa.Koiramme loukkasi koipensa muutama vuosi sitten Kroatiassa ja lääkärillä käynnin yhteydessä sai vuosi rokotteet jatarkastuksen,kaikki hintaan 25 e.Tulikin mieleen että rokotusten aika lähestyy,tais tulla taas lähtö eurooppaan.

HONKANEN JAAKKO 29.02.2012 18:18

Kyllä asiaa puhut Risto ! Paidessa eläinlääkäri löytyy joka päivä,viime vuonna leiman hinta oli 10 ekua jos oli omat tapletit.Myös paikan päältä saa eikä ne monta ekua ole. Lääkäri puhuu paikallisten kielien lisäksi Suomea ja Englantia joten kieliongelmiakaan ei ole.Esnaan tulo tiesi viimevuonna 14 ekua lisää hintaa,en ole ollu tänävuonna hänen kanssa juttusilla onko taksat noussu ? Jos on, ei korotus kohtuuton ole.

Kesää odotellen Esnan - Jaakko

AHOLA JARI 29.02.2012 23:06

Ekinokokkoosi asia on taas muuttunut mitä se oli viime vuonna;

poistunut on alle 24h sääntö, eli aiemmin noilta pävämatkoilta ei vaadittu madotusta ennen Suomeen tuloa madotus on annettava 1-5 vrk ennen, tai vaihtoehtoisesti voi käyttää 28vrk-madotussääntöä, josta merkintä passissa. Tällöin annetaan Suomessa kaksi kuuria, ja sitten aina 28 vrk välein..

Ruotsin ei enää ole poikkeus.

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti_ja_vienti/eu-jasenmaat__norja_ja_sveitsi/koirat__kissat_ja_fretit/

Me haettiin viime kesäkuussa 3vrk ennen Suomeen paluuta eläinpasseihin merkinnät tältä Puolan Suwalkin klinikalta kolmelle koiralle; http://g.co/maps/xd2fv Eivät olisi ottaneet mitään maksua..

Käyttäjän lisäys viestiin 29.2.2012 klo 23:11:02 Maps'in linkki ei tainnut johtaa minnekään. Korjaus; http://g.co/maps/pt5dw

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.