Eurooppaan..

ALA-KÖNNI JUKKA 21.02.2012 16:37

Matkaan lähtö lähenee. Maaliskuun eka päivä lähtee lautta. Miten virkaintoisia noi sheriffit on noitten auton painojen kanssa? Auto kun lastataan pitemmälle reissulle niin saattaapi kilot olla aikas tarkalla. Meidän pirssi on rekisteröity 3500kg mutta teknisesti suurin massa on 3850kg eli muutos katsastus olisi helppo mutta nopeus putoo 80km/h ja c-kortilliseksi se menee.

HAARAKANGAS ALLAN 21.02.2012 19:39

Jukka hyvä ei kannata kaikkia epäolennaisia juttuja jännittää. Autoilua on takana puolivuosisataa eikä koskaan ole vaakaa tiellä tullut kohdalle. Rekka-autoja olen nähnyt punnittavan. Vaunu punnittiin katsastushallissa kun ensin oli kohteliaasti kysytty haluanko, että se punnitaan? Mielenkiinnosta se punnittiin ( maksuitta ) ja todettiin, että se painaa lähes tyhjänä 1300 kg. Rekisteriin merkitty omapaino on 980 kg...... Näillä mennään ja morjestellaan!

Allu vaari

SILMUNEN HANNU 21.02.2012 22:14

Meidänpä auto on punnittu, Ruotsissa, matkailukulkineiden punnitusratsiassa, juuri ennen risteystä mistä käännytään Helsinborgiin...eli mistä ajavat myös siltaa pitkin Tanskaan menijät....ja sakkoa tulee...

Toisen kerran jouduimme talvella Itävallan läpikulkureitillä ratsiaan, missä kaikki joutuivat ajamaan punnituspaikan vierestä, mutta vain jotkut punnittiin...meitä sillä kertaa ei....

Saksassa olen ymmärtänyt, että jos moottoritiellä tapahtuu jotain sellaista, minkä takia sinne joutuu pysähtymään (loppuu bensa tai hajoaa rengas), joutuu automaattisesti punitukseen, ja siellä matkaa saa jatkaa vain kun on jättänyt ylimääräisen lastin pois ja huolehtinut sen kuljetuksesta siitä punnituspaikalta pois..ainoastaan raikkaan veden saa laskea maahan...

Että epäolennaista vai ei..sen sitten jokainen itse päättelee...:)

Niitä vaakoja muuten on maailmalla yllättävän paljon, ne havaitsee sen jälkeen, kun kerran on puntariin joutunut!

t.Kaarina

KATAJISTO VESA 22.02.2012 00:17

Olisi tosiaan mielenkiintoista saada tarkempia tietoja seuraamuksista.

Meillä matkailuauton rekisteriotteeseen merkitty kokonaispaino on tällä hetkellä 3850 kg ja molemmilla kuljettajilla on C-kortti.

Automme voisi kuitenkin muutoskatsastaa 3500 kg:n kokonaispainolle.

Kuinkahan tällöin muodolliseen ylipainoon suhtauduttaisiin sellaisessa tapauksessa, jossa ajoneuvo on jo aiemmin ollut suuremmalle kokonaispainolle rekisteröitynä, kuin mahdollisessa punnituksessa todettaisiin, jos punnitustulos olisi yli 3500 kg, mutta enintään 3850 kg (tässä esimerkkitapauksessa); siis teknistä suurinta sallittua kokonaismassaa ei ylitettäisi ja kuljettajalla olisi voimassa oleva C-kortti.

SILMUNEN HANNU 22.02.2012 01:37

Tuolloin teiltä Vesa jäisi ainakin Ruotsissa yhdet sakot saamatta; me nimittäin saimme kahdet....ensiksi ylipainosta (taulukon mukaan porrastus) ja toiseksi siitä, että ajoimme B-kortilla kuormaa, mikä olisi vaatinut C-kortin....

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 22.02.2012 14:05

Suo siellä, vetelä täällä. Itse pitäisin kokonaismassan rekisterikirjan mukaisena. Yli 3, 5 tonnin kokonaismassa tuo Euroopassa muutakin kun etuja. Seurauksena on sekä ajoneuvo että tiekohtaisia nopeusrajoituksia, ohituskiellot >3,5 tonnnisille, tiemaksut, totaalinen ajokielto >3,5 t, C-kortti jne. Lisäksi katsastaja tarkastaa mm. riittääkö sinulla renkaiden kantavuus lähinnä taka-akselipainon osalta.

Omista virheistäni oppineena voin todeta, että älä ota roinaa mukaan kun minimi määrä. Kyllä sieltä tavaraa saa jos tarvitsee. Tee sekkauslista ja katso mitä tarvitset ja tarvitset vähemmän kun luulet. Koeta pitää auto "kuivana" siirtoajojen aikana. Veden kuskaaminen pitkin Europpaa ei ole kannattavaa hommaa myöskään polttoainetalouden kannalta.

Todennäköisyys joutua puntarin "nokkaan" on pieni mutta toki mahdollista kuten esimerkit osoittaa. Lastaa myös autosi niin, että ei perä maata viistä. Sehän on syömään käskisi kun poliisi sellaisen näkeen.

RIKALA SEPPO 22.02.2012 14:57

Kannattaa käydä puntarissa ennen matkaanlähtemistä, ettei käy samoin kuin meille.Rekisteriotteessa oli auton kokonaispaino 3500kg, mutta sehän painoikin tyhjänäkin enenmän kuin rek.otteessa oleva kok.paino ?? -miten autoon voi sitten ottaa mitää mukaan?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.