Tiet Puolassa

KOSUNEN TUOMO 20.02.2012 00:06

On vierähtänyt vajaa 10v kun viimeksi ajeltiin puolassa ja haluaisin kokemuksia itäreitistä, Warsovan kautta ja Lodz kautta pohjoisesta etelään, missä kunnossa tiet. Ollaan liikkeellä matkailuautolla. Viimeksi ajettiin Warsovan kautta ja tiet oli silloin osin heikossa kunnossa, edellisellä kerralla ajeltiin itäreittiä ja tiestö kohtalainen. Lodzin kautta ajeltiin ensimmäisen kerran vuonna 1992 tiestö oli silloin kohtalainen mutta liikennettäkin vähän.

KASTARINEN HANNU 20.02.2012 14:54

Ajoimme v 2009 reittiä Suwalki-Bialystok-Tarnow-Zakopane, josta jatkoimme matkaa Slovakiaan ja Itävaltaan. Tie oli mielestäni kohtuullisen ajettava, mutta lukuisat kylät hidastavat matkantekoa. Ohitusteitä kun ei juurikaan ole. Kun auton saa taas kelattua matkanopeuteen täytyy taas tiputtaa nopeutta ja kohta taas kiihdytellään. Rekat ajavat melko suruttomasti, mutta ehkä on parempi hiukan nöyrtyä ja antaa mennä ohi mieluummin kuin antaa niiden tulla takapuskuriin kiinni.

HALINEN HARRI 20.02.2012 14:56

Tuota kiihdyttämistä ja jarruttelua se on Ranskassakin kun he ovat laittaneet liikenneympyrät risteyksiin - ja niitä on paljon.

KOSUNEN TUOMO 21.02.2012 21:57

Joo samoja kokemuksia Ranskasta. Kerran oli tarkoitus ajella vain pieniä teitä, kun päivän väänsi ja toisenkin liikenneympyröitä niin välillä moottoritie tuntui varsin hyvältä vaihtoehdolta vaikka vähän maksaakin.

TURUNEN HARRI 24.02.2012 00:07

Suomeen kesäksi 2010 ajelimme Espanjasta Puolan kautta. Lähdimme oikaisemaan noin 200-250 km:ä ennen Warsovaa Torun kautta Kaunasiin. Ei enää ikinä, jos on vaihtoehtoa. (anteeksi) Matkalla oli kaikki repertuaarit tiestöstä. No Kaunaksesta alkaen Via Baltic oli mielestämme ja on edelleen ihan ok.

Paluu heinäkuussa. Via Baltic'ia Kaunakseen ja siitä Warsovaan( E67), josta moottoritietä Saksaan.

Warsovan kautta tiet ihan kohtuulliset. Tosin ajankohdan takia maanteillä traktoreita, leikkuupuimureita ja kaikkea maatalouteen liityvää kalustoa.

Warsovan läpi ajettaessa aikaa meni ruuhkaisuuden takia varmaan 3 tuntia. Maantiet kulkevat pienien kylien/ kaupunkien läpi jotka ottavat oman aikansa.

Liikenne Puolassa vaatii hieman "urheiluhenkeä." Puolassa ajetaan kovaa ja ohitellaan vähän miten sattuu. ( matkan varrella ohitimme 2 veristä kolaripaikkaa, todella rumaa jälkeä)

Kyllä Puolassa pärjää, kun kiinnittää kaiken huomion turvallisuuteen.

Puola on edullinen maa yöpyä. Myös hyvää ruokaa edullisesti. Hotelleissa käy lähes kaikki kortit.Parkkialueet yleensä vartioituja 24/h. Hotellien henkilökunta erittäin ystävällisiä. Rahaa kannattaisi vaihtaa jos käy ruokailemassa/kahvilla ajomatkan aikana.

Meillä on asuntovaunu Suomessa. Olemme ajatelleet viedä sen Espanjaan. Puolassa on ilmeisesti hyviä caravan alueita, näin olen kuullut. Ajattelimme ajaa Puolan kautta takaisin Espanjaan.( todennäköisesti ajamme) Paluu aika heinäkuun loppu/elokuun alku.

Tässä meidän kokemuksia Puolasta.

Hyvää ja turvallista matkailua kaikille!!!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.