Warzawa-Thessaloniki

LIIMATTA ARTO 17.02.2012 15:37

Olemme suunnitelleet ensi kesäksi pitkähköä matkaa Balkanille, heti kesäkuun alusta. Varsovasta tutuilta eteenpäin ajettelimme mennä vähän oudompia polkuja (no kaikki nää on meille outoja...eka matkailuautomme Adria Coral S660SL tuli hakittua viime syksynä). Onko jollakulla kokemusta tällaisesta reitistä alaspäin ja Adrianmeren rantaa sitten ylöspäin.

Warzawa (Puola)-Radom-Rzeszow (Slovakia) -Miskolc (Unkari)-Timisoara (Romania)-Belgrad (Serbia)-Nils-Sofia (Bulgaria) -Thessaloniki (Kreikka) -Bitola (Makedonia)-Tirana (albania) -Dubrovnik (Kroatia) -Split-Zagreb-Ljubljana (Slovenia)-Nova Gorina- ja siitä ylös takaisin kotiapäin.

Myös vihjeet Serbian, Makedonian, Albanian ja Bosnia-H. käyttökelpoissita leirintäpaikoista/karavaanarialueista ovat tervetuilleita.

t. Arto Klaukkala

JANHONEN MATTI 17.02.2012 19:06

Pätkittäin on reitti tuttua. Molemmat reitit Tallinna -Lublin (itäinen reitti) ja Tallinna -Varsova-Krakova-Miskolc on tuttuja molemmin päin ajettuna. Molemmista pääsee ja tiet on kohtuunopeudella ihan ok. Huonompia jaksoja on lähinnä Puolassa. Krakova kannattaa bongata matkalla Miskolciin. Kun menet Egean meren puolelle Thessalonikiin asti niin mikset mene yksintein Ateenaan saakka kun noin kauas menet ja siitä taas Korintiin ja Patran kautta Iannoninaan josta pääsee Albaniaan. Poloponnesoksen niemimaan kiertäminen ei sinällän tuo matkaan mitään uutta. Vallankin kun rosvosivat Olympian museon. Albanian Ja Kroatian väliin jää vielä Montenegro. Montenegrosta ylöspäin taas tiet on tuttuja. Moottoritie Zagrebista ulottuu jo lähes Dubrovnikiin mutta suosittelen, että hylkäät moottoritien ja ajat Adrianmerin rantatietä jopa lähelle Rijekaa josta vasta lähdet Zagrebiin menevälle moottoritielle. Tuskin kadut tätä valintaa. Tuo Nova Gorina tarkoittaa ilmeisesti Nova Goricaa. Jos näin on niin kannattaa bongata Ljubljanan jälkeen Postoijan tippukiviluolat. Mutta valinta on sinun.

LIIMATTA ARTO 17.02.2012 21:57

Kiitos Matti,

Krakova on muuten tuttu, sinne emme nyt mene. Sama syy ettei Budapestiin, vaan idempää reirriä. Thessaloniki on ajateltu käännekohta, mutta kiitos vinkistä. Jos nyt Kreikkaan uskaltaa mennä... konkassa se lienee kesään mennessä? Voipi aiheuttaa anarkiaa... ?

t. Arto

RANTALA SEPPO 25.02.2012 18:23

Hei, tässä liitetiedosto, johon keräsin joitain tietoja camping-alueista. Antoisaa matkaa! terveisin Marjo-Riitta

JORVA OLLI 25.02.2012 23:16

Terve Arto, oletko Mikkelistä kotoisin?

VIRTANEN JUKKA 07.03.2012 17:23

Pari kokemusta samoilta kulmilta. Belgradista löytyy Camping Dunav Zemun-kaupunginosasta. Sieltä pääsee pienen kävelymatkan päästä bussilla suoraan keskustaan. Belgrad kannnattaa käydä katsomassa. Sofiakin on hieno kaupunki, mutta kaupungin ainoa leirintäalue on tosi surkea. Mustan meren rannalla Bulgariassa on heti Pomorien kaupungin jälkeen matkalla Burgasiin mahdottoman pieni, mutta viehättävä leirintäalue Diana. Matka Thessalonikista Bitolaan kannattaa tehdä Meteroran luostareiden kautta. Siis Trikalan kautta Kalampakaan, jonka vieressä luostarit ovat. Unohtumaton näky luostarit kalliotolppien päällä! Bitolasta kauniille Ohrid-järvelle ja siitä Albaniaan. Tie Shkoderistä Podgoricaan on ilmeisesti edelleen kehnossa kunnossa. Shkoderin eteläpuolelta, aivan kaupungin rajalta pääsee hyvää, pientä tietä Muriganin kautta Montenegroon. Tie on tosin Montenegron puolella erittäin kapea. Shkoderin eteläpuolella on myös aivan kelpo camping-alue, jota pitävät hollantilaiset isännät. Alue on viitoitettu päätieltä asti. Ljublianan vanha kaupunki on myös upea. Suht hyvä leirintäalue löytyy bussimatkan päässä. Zagrebin leirintäalue on kaukana keskustasta kehätien varressa ja aika onneton. Mutta taksit ovat halpoja. Hyvä reitti on myös ajaa Bosnian läpi Mostarin kautta Sarajevoon, jossa on siedettävä cämppäri raitiovaunumatkan päässä. Ja sieltä sitten vaikka Pohjois-Kroatiaan, Belgradiin tai Unkariin.Tiet ovat Bosniassa ihan hyviä. Huonoimmat tiet ovat olleet Bulgariassa ja yllättäen Unkarissa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.03.2012 18:36

Marjo-Riitalle ja miksi ei muillekkin.

Pistäkää teksitiedostot PDF tai rtf formaatissa jolloin ne saa kaikki avatuksi. Vaikka tuo odt formaatti onkin minulle tuttu, niin kaikilla ei ole OpenOfficea, tai uutta Wordia joilla se aukeaa.

Laitan liitteenä vielä sen Marjo-Riitan tiedoston PDFnä

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.