Siltä varalta jos

JANHONEN MATTI 04.02.2012 12:41

sairastuu ulkomaanmatkalla.
Alla linkki mistä pääse käsiksi Kelan tuottamaan tietopakettiin jossa jopa maittain selvitetään miten pitää tehdä ja toimia. Kannattaa tutustua jos harrastaa ulkomaanmatkailua ja eihän tuo pahaa tee muillekaan.

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/161008152812HL?OpenDocument

Käyttäjän lisäys viestiin 4.2.2012 klo 13:05:54 Joskus kaikesta huolimatta joskus matkanteossa käy niin, että tarvitaan SOS Internationalin apua, jonka pääpaikka on Kööpenhaminassa. Tässä linkki sen sivuille. http://www.sos.dk/en/Corporate/index.html

Palvelu toimii 24/7 365 myös suomen kielellä.

Nettisivujen kielet on Tanska, Norja, Ruotsi ja Englanti. Google kääntäjä näyttää selviytyvän tekstistä varsin hyvin.

Ensisijaisesti auttavat tietenkin ihmistä pulassa mutta ei auto tai vaunukaan huomiotta jää. Kannattaa lukea mm. Travel Assistance/Services.

HONKANEN JAAKKO 04.02.2012 14:01

Kiitti linkistä, ton linkin pitäis jokaisen ulkomailla matkustavan tulostaa,itte olen joutunu käyttämään maailmalla noitakin palveluja,kerran hölmöyttäni näytin vanhaa eu-korttia itte jouduin maksaa mutta sain Suomessa rahat takaisin kun Kela syynäs ensin niitä 6 kuukautta kait pitivät kesälomankin siinä välissä.Väliäkös sillä kun rahat tuli. Samalla täytyy kehua tota Viron terveydenhuolto palvelua,ei kiirettä lääkäreillä joutavat jutustelee potilaan kanssa kuin meillä 60- luvulla jolloin pääsi lääkäriin 5 mummon markalla ihan jonottamalla vastaanottohuoneessa, voi niitä aikoja jotka ei palaa.

MÄKELÄ EERO 04.02.2012 14:45

Kiitos Janhosen Matille. Meille kertoi syksyllä Vakuutusyhtiö Pohjolan edustaja, että jos olemme yli ½ vuotta pois Suomesta kolmena vuotena peräkkäin niin KELA ei enää korvaa terveydenhoitoamme. Annoit hyvää ja ajankohtaista tietoa meille Matti.

Kertoi myös, että Pohjola irtisanoo matkavakuutuksemme edellämainitussa tilanteessa.

pikkueero

HALINEN HARRI 04.02.2012 15:04

Ei kai kolmena vuonna yli 6 kk eli yli 2 kk/vuosi vaan per vuosi yli 6 kk? Korjatkaa miten on.

MÄKELÄ EERO 04.02.2012 16:34

Juuri näin Harri, että per vuosi yli 6 kk

HALINEN HARRI 04.02.2012 19:21

Eero tuo alkuperäinen olisi hyvä säästökohde hallitukselle. Sairaat maksamaan omat kulunsa. No Espanjasta asunto ja eläkeläisen ilmaiset lääkkeet jotka Suomi maksaa. Ei kerrota kuitenkaan eteenpäin.

MÄKELÄ EERO 04.02.2012 20:12

Jess Harri ei kerrota ei. Residenssi Espanjaan niin siinä se. (Älkää sotkeko presidenttiin näin vaalien aikana)

Miksi muuten tällaisina aikoina aina puhutaan vaaleista, ei koskaan tummista??? Rasismia sanon minä!

pikkueero

VALORANTA JUHA 04.02.2012 20:14

Itsellä if.n kotivakuutukseen kuuluva matkavakuutus joka tuli tarpeeseen muutama vuosi sitten.Putosin Dubrovnikissa rotkoon ja polvilumpio kahtia.ambulassilla sairaalaan,sillä lumpio kursittiin kasaan,viikon verran sairaalassa josta soitin seuraavana aamuna sos natikkaan,sain selvitettyä asiani suomen kielellä.Hoidon jälkeen ambulanssilla kentälle josta herraskaisesti koneeseen ja vaihto Vienissä ja odotus aika omassa sviitissä. Hesaan päästyä ambulanssilla Töölön sairaalaan jossa hoito jatarkistukset.Vaimo nimettiin matkan ajaksi hoitajaksi ja myös ilmaiseksi kotiin.Kaikki tämä matkavakuutukseen.Olen edelleen tyytyväinen sos natikan toimintaan.Jälkeenpäin kun klipsit otettin pois polvesta sairaalabakteeri ja antibiootit meni nekin kaikki vakuutukseen

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.