Ranska ja Välimeren rannan kämppärit?

JYLHÄ HANNU 29.01.2012 11:45

Talven selkä alkaa taas taittua, matkakuume on ruvennut nostamaan päätään. Ranskan matkailu kiinnostaisi (eikä vähiten tuon vastakäydyn keskusteluketjun ansiosta..). Ja siellä eritoten Nizzan seutu tai ainakin sieltä päin rannikolta. Olemme tässä kahlailleett kämppäreiden nettisivuja, mutta tuntuu, ettei haaviin tarttunut vielä sitä THE kämppäriä. Onkos jakaa mieluisia kokemuksia jostain hyvästä paikasta, jossa olette viihtyneet? Tarkoitus olisi reissuta ennen heinäkuuta ja mukana matkassa kulkee saksanpaimenkoira. Matkaamme auto / vaunuyhdistelmällä. Ja etsimme siis Camping Cheque tai ACSI-alueita, joilta saisi huojennusta majoitushintoihin.

Meille tärkeitä hetkiä lomilla ovat olleet illat, jolloin olemme kantaneet leirituolimme rannalle ja istuskelleet siellä ihailemassa maisemia ja auringonlaskua. Eli rantsun pitäisi olla kohtuu lähellä. Esimerkiksi Italiassa oli aivan loistavalla paikalla Cecinan liepeillä kämppäri nimeltä Mare blu. Jotain sellaista havittelisimme.

Tottakai sitten ne tyypilliset seikat eli siisteys ja kohtuulliset palvelut ovat myös tärkeitä.

Ja vielä tässä on kyllä avoinna mahdollisuus mennä Kroatiaan, jossa emme ole koskaan vierailleet, tai tuttuun Italiaan... Ihana on jo kuitenkin haaveilla tulevasta kesästä ja reissusta.

t. Hannun "parempi puolisko" (?) Virpi

JANHONEN MATTI 29.01.2012 12:26

Joku on joskus täällä kirjoittanut Nizzan lähellä olevasta camping-alueesta joka heidän mielestään oli sekä laadultaan että sijainniltaan hyvä. Löytyy varmaan haulla. Tässä ihan googlettamalla löytyvät camping-alueet http://maps.google.com/maps?hl=fi&cp=13&gs_id=1k&xhr=t&gs_upl=&biw=1680&bih=914&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&wrapid=tlif132783107472910&um=1&ie=UTF-8&q=Nizza+camping&fb=1&hq=camping&hnear=0x12cdd0106a852d31:0x40819a5fd979a70,Nizza,+Ranska&ei=IhglT7qzMqaP4gTjv7z7DA&sa=X&oi=local_group&ct=image&sqi=2&ved=0CAUQtgM&iwloc=cids:18214912296428807260

Mitä Kroatiaan tulee niin suosittelen.

IPATTI VEIKKO 29.01.2012 14:03

Liitteessä on kaikki EU-alueen Asci ja Check ale kämppärit. Pitäisköhän vielä alkaa kirjata nettiosoite kunkin kohdalle.

PAJARI JUKKA M 29.01.2012 16:08

Olemme olleet Nizzan lähistöllä kahdella CC-alueella.

Toinen on Domaine de la Bergerie, joka on hyvän matkaa sisämaahan päin eli rantaloimailuun sopimaton.

Viime kesänä olimme Antibesin laidalla Antipolis nimisessä paikasa. Sielläkin ranta on parin vilkasliikenteisen tien takana, mutta alue on muuten hieno. Kullakin paikalla on oma WC- ja suihkutila. Lisäksi alueella on hieno uima-allasalue. Matkaa Nizzaan on 15 km, Cannes on 10 km päässä ja ihan alueen vieressä on Marineland vesipuisto.

Hyvää matkaa! t. Jukka

GUSTAVSON PETER 08.02.2012 19:49

Moi, olemme reissanneet Ranskaan vaihtelevalla vahvuudella, nykyään kahdestaan vaimon kanssa, vuodesta 1985 ja sitä ennen asuen 6 vuotta Ranskassa, myös Välimeren rannoilla. Nizzan lähistöllä näyttäisi olevan kolme 16n euron campingia, jotka ovat omasta mielestään lähellä rantaa, ei ehkä kuitenkaa ihan niin lähellä kuin te haluaisitte. Antibesissa on Le Rossignol, aika lähellä kuitenkin: http://www.campingrossignol.com/content/fr/accueil/1/ Cagnes-sur-Merissä on kaksi: Le Colombier, parin kilometrin päässä rannasta ja suhteellisen korkealla, fillarilla toki pääsee rantaan: http://www.campinglecolombier.com/fr/situation.htm Toinen Cagnesin camping on jo neljän kilometrin päässä ja aikamoisten mäkien takana Le Val Fleuri http://www.campingvalfleuri.fr/accueil.html Itse olemme jo monta vuotta käyttäneet Parc des Maurettes-nimistä campingia Villeneuve-Loubet Plagessa http://www.parcdesmaurettes.com/. Se ei ole halvimmasta päästä eikä ACSI-paikka, mutta todella viihtyisä. Koiriakin siellä yleensä kyllä on näkynyt. Sieltä on varattu täksikin kesäksi 10 päivää. Sieltä kävelee rantaan 10 minuutissa myös leirituolit kainalossa, kauppa on lähellä, Nizzaan pääsee sekä pienellä paikallisbussilla kerran tunnissa ihan campingin portilta, ns. pikabussilla (joka ei aina ole niin pikainen, tie kun on aika ruuhkainen) vähän matkan päästä neljä kertaa tunnissa isolta tieltä ja junalla pikabussin viereiseltä asemalta. Bussi maksaa euron (1 €) ja sillä hinnalla voi matkustaa vaikka Monacoon asti, juna 3,40 €. Olemme kulkeneet Jopoillamme pari kertaa Nizzaan, jonne on pyörätie koko matkan. Kilometrejä tulee aika tarkkaan 15. Pyörällä on myös kiva kulkea naapurikaupunkien rannoille, jos kyllästyy oman kylän rantaan... Suosittelen! :) Peter

SALMINEN TUOMAS 13.02.2012 16:12

Jaahas, muitakin mahdollisia menijöitä Etelä-Ranskaan. Meitä on lähdössä kaksi aikuista, kaksi lasta ja yksi labbis vaunuretkelle Etelä-Ranskan rannikolle. Kovasti on jo suunnittelut käynnissä. Kalliiksi tulee tuo Finnlines Saksan maalle mutta ei kait sille mitään voi. Viime kesänä mentiin emännän kanssa kaksistaan tuolipaikoilla, niin ei maksanu paljon mittään verrattuna ens kesän reissuun. Kesäkuun alussa tarkotus lähteä ja heinäkuun alussa takasin. Kovaa ajoa perille niin ehtii nauttia rauhassa. Ei ilmeisesti ongelmaa löytää leirintäalueita tuolta rannikolta, taitaa olla joka kylässä? Toki pitää etsiä lapsiystävällisä paikkoja ja rantakohteet muutenkin haussa.

BERG LEIF 13.02.2012 17:55

Camping Hippodrome, Villeneuve Loubet Plage, 5 km Nizzan lentokentältä. Siellä me viihdymme hyvin, ja monet tuttavatkin.

http://www.camping-hippodrome.com/

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.