Nähtävän arvoista Marokkoa

KOSKINEN MATTI 27.01.2012 11:43

Ajoimme eilen Marrakechístä Ait-Benhabbouíin. Matka 197 km ja meidän ajoaika pysähdyksineen seitsemän tuntia. Ylitimme Korkea Atlaksen Tizi-n-Tichka´n kohdalta ja suurin korkeus 2260 m. Voin vakuuttaa, että näköaloja oli. Nyt olemme täällä Marokon "hollywood'issa" Ait-Benhabbou'ssa. Matka jatkuu Ouarzazate'een ja Zagoraan. Suosittelen Matti

HALINEN HARRI 27.01.2012 12:41

Kuvia Matti !?

HALINEN HARRI 30.01.2012 11:49

Kiitos kuvista. Siis ranskallako siellä varmaan pärjää?

VALKAMA MARKKU 30.01.2012 16:20

"Siis ranskallako siellä varmaan pärjää? " kyllä pärjäisi jos sattuisi osaamaan. Montkohan eläkeläistä ranskassa on jäljellä, kun menee täällä minne vaan niin aina on vähintään kaksikymmentä fransmannia autoineen paikalla.

Mutta asiaan. nähtävää riittää aina kun suostuu lähtemään rannikolta sisämaahan. Me lähdimme Casablankan kupeelta Mohammediasta (Camping Blue Ocean) kohti Meknesiä vain todetaksemmen sen ainoan kämppärin olevan suljettu ja jatkoimme siitä Feziin. siellä vinkeä leirintäalue ja seltä vuorten yli välimerelle Martil nimiseen lomahel... paratiisiin. Nyt tarkenee taas ja vuoristoteiden kauhut alkavat pikkuhiljaa haaleta.

M Arkku

KOSKINEN MATTI 30.01.2012 21:28

Tänään jatkettiin matkaa Zagorasta Mhamid'iin. Alueelta löytyy useita kämppäreitä. Sieltä järjestetään maastoautomatkoja Saharaan. Järjestäjiä runsaasti, joten kilpailua on. Kannattaa tinkiä ja käydä! Matti

LAUKKANEN MAURI 30.01.2012 21:55

Missä päin Ruotsalaisten lomanvietto paikka on?,kun tuo Ruotsi on helpompaa kuin Ranska ,niin ajateltiin käydä siellä kieli kylvyssä sitten joskus.

Sattui tulemaan ohjelma TV,stä ,kuinka ne länsi naapurit menevät Marokoon lomailemaan,ne eläkeläiset.

SILMUNEN HANNU 31.01.2012 02:41

Hei Matti, kiitos Marokon terveisistä!

Pääsikö tuonne Ait Benhaddouhun nyt noita joen yli aseteltuja kiviä pitkin?

Kun olimme siellä viisi vuotta sitten, joen yli pääsi vain riisumalla kengät ja kahlaamalla, tai sitten, kuten kai kaikki käytännössä tekivät, maksamalla muutama ropo hevoskyydistä sen yli. Ratsastaminen joen yli oli kiva ja eksoottinen kokemus, vaikka hetken ihmettelimme miksei siihen oltu tehty siltaa.

Vaan kukapa pykäisi sillan jos sen takia monta yritteliästä ihmistä jäisi vaille elantoa...

Kun tarkistin kartasta Zagoran sijainnin, niin kylläpä tuli ikävä noille seuduille. Aiotteko ajaa aivan sinne tien päähän asti?

Meidän piti tehdä silloin valintoja, kun aikaa ei ollut koko talvea, ja päädyimme Zagoran sijaan Merzougaan. Siellä pääsimme yöpymään aivan valtavien hiekkadyynien kupeessa, ja teimme niille pitkiä kävelyretkiä, sekä ratsastimme kameleillakin auringon nousua katsomaan. Sieltä se Algeriasta nousi, satumainen näky..

Tarkoitatko Meknesin leirintäalueella sitä, ainakin silloin aika villisti ruohottunutta puistomaista cämppäriä jossain kununkaallisten vesialtaiden takana, tosin kaupunginmuurin toisella puolen?! Kimurantti sinne oli silloin löytää, mutta ei tainnut muita olla...Oliko se kokonaan suljettu, lopetettu siis, vaiko remonttia ? Kaupunkina Meknes oli tosi kiinnostava, jäittekö tutustumaan edes päiväseltään?

Fesissä olimme jossain ehkä 10km kaupungin ulkopuolella olevalla alueella, mistä menimme taksilla sitten kaupunkiin. Leirintäalueen pitäjä sai meidät ottamaan oman oppaan lähes kahdeksi päiväksi Fesissä, ja se oli ehdottoman hyvä ratkaisu. Hän puhui hyvää englantia ja oli avarakatseinen mies, hänen ansioistaan oikeastaan ihastuimme koko maahan, kun aloimme ymmärtää sitä.

Kauanko vielä siellä olette ja minkälaisia suunnitelmia teille lie?

Oikein antoisaa aikaa teille sinne kiehtovaan Marokkoon!

t.Kaarina

ps.Kyl määkin viel joskus uudestaan...:)

KOSKINEN MATTI 31.01.2012 22:41

Ruotsalaisia ei ole näkynyt yhtään ja suomalaisia on nähty yksi pariskunta yli neljän viikon aikana.
Ait-Benhabbou'ssa on silta ja joen ylitykseen on kahdessa kohtaa laitettu hiekkasäkeistä askelmat. Olemme käyneet Mhamid'ssa. Tästä eteenpäin tiet ovat matka-autolla ajokelvottomia. Loppuviikosta jatkamme Foum-Zguid - Akka - Tiznit - Agadir. Matti

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.