Pohjois Italiaan asuntovaunulla?

SAARIMÄKI ARTO 24.12.2011 21:57

Hei,

Olisi kiva kuulla kokemuksia matkoilta pohjois Italiaan esim Garda järven suunnalle asuntovaunu yhdistelmällä. Mitä kautta kannattaisi kulkea? Mitä vähintään ottaa huomioon? Onko kokemuksia leirintäalueista jos esim yöpyisi parisen viikkoa samalla alueella. Onko hinnoista kokemuksia, onko hinta vastannut laatua?

entä ajankohta, onko kokemuksia esim heinä-elokuussa reissuista?

HYTTILÄ ESKO 25.12.2011 12:06

Gardalle nyt taitaa usein tie viedä Munchenin ja Innsbruckin kautta. Brennerin solasta yli ja sitten ollaankin jo oikeilla korkeuksilla. Järven itä-ranta on täynnä erilaisia campingeja. Ihan pohjoispäässä muutamia ,välillä pieniä mihin ei välttämättä vaununkanssa pääse. Eteläpää täynnä isoja , jopa 3000 paikkaisia alueita, vesipuistoa ja "jukujukumaata". Aikoinaan siellä oltu monet kerrat. Nykyään joskus pohjoispäässä. Tuo ajankohta on haasteellinne. Silloin siellä on apljon muitakin. Suosittelen paikkavarausta etukäteen.

KATEISTO EERO 25.12.2011 12:16

Jos menette Gardalle ennen sesonkia, Acsi-kortilla yöpyy edullisimmin. Sesonki alkaa alueella heinäkuun alussa.Pyörät mukaan.

JANHONEN MATTI 25.12.2011 12:52

Jos jätetään Via Baltica pois niin silloin tie Gardalle kulkee Saksan kautta, joko niin että menet laivalla Rostockiin tai laivalla Taravemundeen tai laivalla Ruotsiin ja sieltä Tanskan kautta Saksaan. Näiden kahden viimeksi mainitun reitin yhtymäkohta tai alkupiste Saksan läpiajoa ajatellen on Lyypekissä.

Jos menet Rostockin kautta niin silloin kannattaa ajaa reittiä Berliini (kehä) Leipzig-Nûrnberg-Mûnchen-Innsbruck. Monet on sitä mieltä, että tämän reitin tiet on parempikuntoisia - kiitos Saksan yhdistysmisrahojen - kun läntisen reitin ja rekkaliikenne vähäisempää.

Jos taas valitset läntisen reitin niin siinä on kaksi vaihtoehto eteläpäässä Travemunde-Hampuri-Hannover-Kassel-Ulm-Memmingen-Fussen( Fehrpass)-Innsbruck tai Memmingen-Lindau-Innsbruck. (Muista ostaa Itävallan vignetit vetoautolle).

Innsbrukista Gardalle vie Brennerin solan moottoritie, jossa Itävallan puolella peritään erillinen Brennerin moottoritiemaksu n. 8 e. Maksu peritään tiellä olevalla maksuasemalla. Voi maksaa rahalla tai kortilla. Italian puolella tie on myös maksullinen ja makujen keräys tapahtuu tietulliasemilla. Maksu rahalla tai kortilla. Tietulliasemalla kannattaa ajaa sellaiselle portille joka on miehitetty = manual.

Gardalla on camping-alueita pilvin pimein. Heinä-elokuu on korkeasesonkia - vallankin elokuu - ja hinnoittelu on sen mukainen. Korkeasesongin hinnat voi olla jopa kaksinkertaisia matalan sesongin hintoihin verrattuna ja saatetaan vaatia vähintään viikon oleskeluaikaa. Korkeasesongin aikaan liikuttaessa ennakkovaraus on aina syytä tehdä ennakkoon.

Gardalla on camping-alueita moneen makuun. Itse olen käyttänyt joko vain nyhden yön paikkana tai pidempiaikaiseen oleskeluun Camping Serenellaa, joka sijaitsee järven itärannalla (Affin liittymän kohdalla) Bardolinon ja Gardan kaupunkien puolivälissä (molempiin kaupunkeihin n. 1,5-2 km kävelymatka rantaväylää. Se ei ole liian hieno (fiilis), sijainti on hyvä, alue on siisti ja hinta-laatusuhde on mielestäni kohdallaan. http://www.camping-serenella.it/

RAINETSALO KARI 26.12.2011 23:03

Gardan pohjoispää (Torbole tai Riva del garda) ovat heinä -elokuussa siitä erikoiset,että vaikka ilmasto on välimerellinen,niin vesi saattaa olla varsin viileää. Ollaan Alppien lähellä ja edelleen tänne tulee sulamisvesiä alpeilta .Kunyö saapuu,niin ilta illan jälkeen voit ihailla pohjoisella taivaalla leiskuvia ukkosia.Seutu on maisemiltaan upeaa. Korkeuserot ovat suuria. Kun tulet Brennerin solan suunnasta voi laskuprosentti olla 12 %. Etelä Gardan maisemat ovat tasaisempia vesi lämpimämpää. Varaudu siihen ,että et ole heinä-elokuussa alueella yksin.

IPATTI VEIKKO 02.01.2012 16:15

www.koti.mbnet.fi/fredrei löydät matkasi varrelta ja yleensä EU:n alueelta leirintäalueita - m-autopaikkoja - levähdys paikkoja ym ym koordinaatein jotka saa näytölle Autorouten eri versiohin jopa kaksin koordinaatein, suunnittele reitti ja saat myös ajolistan ja myös esiin paljon tietoa pisteiden ympäriltä. Koordinaatit ovat v-mallia 2011. Näkyy myös Asci ja Check ale alueet sekä pääteiden varrella olevat.

AHONEN KAI 02.01.2012 20:17

Onko paikka nimeltään Kyllä espanjassa sama kuin saksassa Ausfahrt?

Sinä se jaksat tuota soopaa suoltaa ;))

JANHONEN MATTI 02.01.2012 21:18

Kai hei! Eikös se kylä ole Sortie?

Mitä taas noihin camping- ja stellplatz -tietoihin tulee niin itse on suostu etsimään yöpymispaikakaksi paikkaa, josta tiedän vain koordinaatit 53 56 4 N, 11 22 20 E (Hohenkirchen)

Suosittelen ulkomaanmatkoja harrastavia ostamaan leirialueita esittelevän kirjan Europa Camping + Caravaning (n. 5.000 aluetta) ja stellaplatzeja esittelevän kirjan Adac Stellplatz Fûhrer (n.3.500 aluetta). Niillä pärjää ja niistä löytyy myös alueiden nettiosoitteet, katuosoitteet ja alueen koordinaatit (lähes kaikista) + suuri määrä muuta yöpymis/oleskelualueen valintaan vaikuttavaa tietoa. Koordinaattejakin tärkeämpi tieto alkaa olla alueen www-sivujen osoite. Tässä yksi esimerkki tätä lajia tuolta Gardan maisemista http://www.campinglazise.net/camping_lazise.html

AHONEN KAI 02.01.2012 21:42

Näin juuri Matti, se Kyllä ihmetyttikin espanjassa, itse tulen toimeen tällä:

http://www.reisemobil-international.de/stellplaetze/bordatlas/

Joku koordinaattipiste jossain, ja usein vielä Ipatin listoilla virheellinen, ei palvele ketään.

Valkoista talvea täältä sinne toivotan ;)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.