Matkailuauton talvirengaspakko alpeilla?

MERINEN VESA 15.12.2011 15:46

yli 3500t siis kuorma-auto . ainakin lumiketjut näköjään pitäisi olla mutta sakotetaanko kesärenkaista laakson pohjalla ajettaessa jos keli on +6 ja tie kuiva? . Onko saksassa eri käytäntö kuin itävallassa ?

tarkoitus ei ole koluta alppeja vaan kököttää jossain Camping alueella ja lasketellä mäkeä.

t.rengastajako

JANHONEN MATTI 15.12.2011 18:21

Voisin tuon säännön auki kirjoittaakin, mutta helpommin löydät tiedot osoitteesta www.autoliitto.fi Sivuilla voi kirjautua samoilla tunnuksilla kun tänne. Klikkaa kohtaa Matkustusopas ja sen jälkeen sen maan karttaa josta tietoja haluat. Sieltä löytyy Saksan ja Itävallaan talvirengassäännöt autoillle < ja > 3,5 tonnia..

HÄNNINEN JUKKA 17.12.2011 01:35

Oli kähmäjäätä tai alijäähtynyttä luntakin pahempaa, niin, joskus olosuhteet ovat kuin lipevät pankkiirit tai kuten peräti markkinavoimat.jotka pyrkivät vaan kaikin keinoin estämään ja kiusallistamaan työtätekevän lomailijan matkantekoa. Kun nämä pimeyden voimat vielä salakavalasti liittoutuvat luonnonvoimien kanssa, niin silloinpa on hyvä lueskella sääntö- ja määräysrkirjallisuutta. Groankh !

MERINEN VESA 17.12.2011 10:21

Kiitoksia linkistä! entä onko kellään henk.koht ajokokemusta esim. helmikuun aikana alpeilta? kaikenlaiset tarinat kiinnostaa aina ja niistä voi oppia. (saksassa on tullut kyllä ajeltua mutta enempi kesäaikaan.....)

HÄNNINEN JUKKA 22.12.2011 21:38

On kokemusta. Kuplavolkkarilla yli 2600 m korkeudella huhtikuussa on venäläistä rulettiakin viehättävämpää. Käpäistiin ja jotenkin selvittiin. Huom kuplavolkkarilla! En edes kehtaisi mainita että alla oli sentään ihkauudet misukat. Kesärenkaat... Toiste en mene. Ainakaan toisen kyytiin. En edes Pyreneitten yli Andorran kautta lokakuunalun ja huhtikuunlopun aikana. Paitsi jos on lumiketjut mukana ja taitoa saada ne äkkiä kumien päälle. Hasardihommaa. Kesällä sanat eivät ihan helposti riitäkään kuvamaan mitä akkunasta näkyy. Tämä taas tästä ja näistä pakoista ja määräyksistä. Niistä luionto fidyyt veisaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.