Olemmeko tosi vaatimattomia?

TOIVONEN MARTTI 18.11.2011 13:15

Vaatimattomuus kaunistaa. Hiukan kuitenkin ihmetyttää.

Tuolla vähän matkan päässä on Santa Polan kämppäri täynnä suomalaisia. Varustus kämppärillä on luokkaa hyvin vaatimaton, huoltorakennukset lämmittämättömiä, kämppärin kauppa kiinni, nettiyhteys maksaa. Itse alue ei ole mitenkään viehättävä vaan suoraan sanottuna se vaikuttaa valtavalta slummilta. Santa Pola on kyllä lähellä mutta kävelymatka sinne kulkee leveän kadun kapoista jalkakäytävää. Pyöräteitä ei juuri ole, autoliikenne on kovaa. Itse kaupunki vaikuttaa marraskuussa aivan kuolleelta, kaikki katuelämä puuttuu, rannat autiot ja tyhjät, kahville et pääse mihinkään. Ainut mielenkiintoinen asia ympäristössä on suolateollisuus ja siitä kertova museo.

Tässä hiukan etelämpänä on Guardamar ja Camping Marjal. Alue on hyvinhoidetun tuntuinen, huoltorakennukset aivan kuin eri maailmasta, on lämmitys ja rakennukset tosi siistit ja tilavat. Kauppa toimii ja on hyvin varustettu, alueella ilmainen WIFI joka yltää joka paikkaan, ilmainen lämmitetty uima-allas, hyvinvarustettu ilmainen kuntosali saunoineen ja monine ohjattuine jumppa- tanssi ym. ryhmineen. Kämppärillä erilaista ohjelmaa ja viihdykettä. Ympäristössä riittää tutkittavaa mm. isojen kastelukanavistojen muodossa ja pyörällä pääsee turvallisesti pitkät matkat. Onko suomalaisia? Pari aika perusteellista kierrosta on tehty eikä yhtään suomalaista nähty. Ruotsalaisia, saksalaisia ja englantilaisia kyllä riittää.

Mikähän vetää suomalaisia sinne Santa Polaan? Hinta ei voine olla erottava tekijä, suht. samat hinnat molemmilla.

Ihmettelee mot

NYYSSÖNEN KAJ 18.11.2011 13:30

Oiskos kotikaipuu syynä? Santa Pola kuvauksesi sopii aika moneen SFC-alueeseen, joten ovat siellä keskenään kuin kotosuomessa.

Algarvestakaj

JANHONEN MATTI 18.11.2011 13:40

Sas se Martti. Itsekin kävin siihen pari viikkoa sitteen tutustumassa ja tulin samoihin aatoksiin. Itse tein sellaisen johtopäätöksen, että vetovoima perustuu siihen, että siellä on muitakin suomalaisia. Mihin se taas perustuu johtaa kehäpäätelmään. Se vain on niin kunnes muuksi muuttuu.

Ajoin Santa Polasta suoraan Torre la sal 2:lle ja kyllä eroa on kun yöllä ja päivällä, mutta meidän lisäksi vain yksi suomalaispariskunta. Saksalaisia ja hollantilaisia sitäkin enemmän. Tästä voitte vilkasta www.torrelasal2.com tason jos kiinnostaa. On meri ihan rannassa, lämmitetyt uimaaltaat, sauna , ravintoiloita, kauppa, tenniskenttää jne. Eikä oleskeluhinnatkaan päätä huimaa. Ne löytyy kohdasta lataa.

HARTIKAINEN AIMO 18.11.2011 16:55

Todella fiksua saada tällaista tietoa,kiitän!

ÖGÅRD PÄRRE 18.11.2011 18:02

Tollasia lisää. Löytyykö samanlaisia Marbeijan lähistöllä.

JANHONEN MATTI 18.11.2011 20:29

Tässä Pärrelle pari paikkaa

http://www.campingcabopino.com/ http://www.campingmarbella.com/castellano/index.htm

Ja tässä malliksi kolme paikkaa joista näkee millaisia ne hyvät paikat fyysiseltä ympäristöltään on. Paikat ei välttämärrä ole auki ympäri vuoden ja näiden alueiden korkea hintataso saattaa seuloa paikalle väen, jonka läsnöäolo ei yhteisöllisyyttä alueella paranna.
http://www.campinglasdunas.com/index.php http://www.ballena-alegre.com/ballena2/09_virtual.php http://www.campinglamarina.com/

Sanomattakin on selvää, ettei näiden alueiden kyydissä meidän viiden tähden alueet paljon paina. No kumpahan laitoin malliksi.

ÖGÅRD PÄRRE 19.11.2011 09:01

Hienoja paikkoja, tällaisia olen etsinyt. Toi Costa Del Solin alueen campparit kiinnostaa, löytyisikö niihen tarkempia osoitteita jostaan.

ENQVIST RAIMO 19.11.2011 09:19

Olimme Santa Polassa toissa keväänä,Marokosta tullessa kuukauden.Meillä on autossa sähkömittari. Meidän kuukauden sähkölasku olisi tehnyt vähän yli neljäkymppiä,mutta laskua maksaessa se oli kahdeksankymppiä.Näin kielitaidottomana yritimme selittää ,että ei se niin paljoa tee niin mies joka oli kassalla esitti että se on henkeä kohti.Ei enään koskaan Santa Polaan.

LEPPIKANGAS MARKKU 19.11.2011 09:51

Avaa Googlen kartta kiinnostavalta alueelta ja laita hakusanaksi pelkkä camping! Karttaa voit sitten vedellä pitkin Epsanjaa tai Eurooppaa ja camppareita löytyy. Sieltä pääset myös osoitteisiin alueiden kotisivujen kautta!

JANHONEN MATTI 19.11.2011 12:14

Tuo Raimon juttu tuosta Santa Polan sähkölaskutuksesta vetää ihan äimänkäeksi. En ole tiennytkään, että mittarin lukema kerrotaan henkilöluvulla.

Oma pieni välikohtaus oli itselläkin Santa Polasta poistuttaessa. Sähkökaapin ovi auki jolloin irrotin itse johdon kaapista, kelasin johdon ja pistin kelan auton tavaratilaan. (Tämän on yleinen tapa sivistyneissä paikossa) Tämän jälkeen kävin maksamassa ja asian piti olla ok. Juuri kun oli starttaamassa tuli henkilökuntaan kuuluva mies paikalle ja vaati saada nähdä sähkökelani. Avasin hänelle auton sivuluukun ja hän totesi, että kaapelikela on minun. Vähän toisenlaisella luonteella tästä "tupatarkastuksesta" olisi saanut ihan kohtullisen metakan aikaiseksi, mutta aattelin, että menköön tämän kerran. Tosin samanlaisia ajatuksia tuli kun Raimolle tuon alueen tulevan käytön suhteen.

Tuolla maailmalla nimittäin on fiksuissa paikoissa tapana, että sähkökaappia on auki ja siellä henkilökunta olettaa, että karavaanari osaa kytkeä ja irrottaa sähkökaapelin. Ei siellä tarvitse pistokkeen ja respaan pantiksi otetun passin takia panttivankina olla.

AHONEN KAI 20.11.2011 04:51

"Tuolla vähän matkan päässä on Santa Polan kämppäri täynnä suomalaisia."

Siinä ihan lähellä olisi tuo La Marina, ilmainen, turvallinen, viihtyisä?

SAUKONOJA KIMMO 20.11.2011 14:43

Itse kun kävin alueella ei mitään ongelmia. Erialueilla erinlaisia käytäntöjä. Minulle jäi oikein huvä mieli tavatessani vanhoja ja nykyisiä ystäviäni. Hyvää talven jatkoa sinna Santta Polaan.

HOLMSTRÖM JAANA 20.11.2011 17:26

Meillä on samanlaisia kokemuksia kuin aloittajalla. Lomaa oli kaksi viikkoa jäljellä aikomuksena viettää se Santa Polassa. Ensimmäisen viikonlopun koittaessa meitä tultiin häätämään pois, paikka oli kuulemma varattu jollekin viikonloppuseurueelle. Siinä vaiheessa olimme kypsiä paikkaan, mikään ei toiminut joten päätimme vaihtaa aluetta. Sattumoisin osuimme Marjaliin ja se oli kuin lottovoitto! Siellä oli isot vaunupaikat, tosiaan ilmaiset wiwi ja spa jne. Ainoa miinus oli pieni kauppa mutta parin kilometrin päässä oli iso supermarket ja kiinankauppa josta sai kaikkea mahdollista halvalla, ostin mm. bikineitä vitosella. Sinä vuotena Marjalissa oli kaksi suomalaista perhettä meidän lisäksi. Ihmeteltiin samaa asiaa, miksi suomalaiset pakkautuvat Santa Polaan kun lähistöllä on tosi tasokkaita leirintäalueita. Muuten vinkkinä, kannattaa mennä leirintäalueille jotka ovat englantilaisten ja saksalaisten suosioissa, he osaavat vaatia laatua.

JANHONEN MATTI 20.11.2011 18:02

Noista englantilaisista leirialueen tason kohottajana uskalla kyllä olla hieman eri mieltä. Sukuuntunutta sakkia ja käytös sen mukaista..

HOLMSTRÖM JAANA 20.11.2011 19:08

Jos haluaa mennä kohtuutasokkaalle leirintäalueelle ja haluaa uida niin kannattaa talviaikaan valita alue jossa on joko sisäuima-allas tai katettu lämmitetty uima-allas. Näillä alueilla on usein muutkin palvelut kohdallaan. Näitä on nykyisin Espanjassa jo melko paljon. On mukava pulikoida lämpimässä vedessä, talviaikaan ulkoaltaat ovat hyisiä tai ne ovat kiinni.

SEPPÄLÄ MARTTI 21.11.2011 20:43

Tulkaahan katsomaan, paljonko Santa Polassa saksalaisia. Santa Polan 250/kk ja Marjalin 400/kk ovatkin aivan sama summa!

LAINE SEPPO 22.11.2011 12:36

Lisäisin vielä sen että pankaahan laskeskellen jos vietätte talven tahi edes 5 kk 250/kk niin siinä jo jonkinverran eläke ym rahoja säästyy. Lisäksi ovat mielestäni kaupungin terveyspalvelut helposti tavoitettavissa helpon kävelymatkan päässä. Torilta löytyy myös parkkitilaa autoille ihan trk:n läheltä,jos ei toripäivä satu kohdalle. Tori on lyhyen kävelymatkan päässä ja jos menee rutureittiä ei tarvitse paljon autoja väistellä. Kaupunki on pieni (30.00 as) idyllinen ja rauhallinen, pikku liikkeitä ja vähän isompiakin löytyy. Kalasatamassa kannattaa käydä.. Jos tarve käydä punttisalissa niin se löytyy 150m päästa portista ja siellä on mm sauna joka sitä hirmuisesti tavitsee. Kaikki kohtuu hintaan. Uimahalli tosin on keskentekoinen ja taitaa sellaiseksi jäädäkin, johtuen Grynderin katoamisesta rahojen kanssa.. Kämppäri on turvallinen ja rauhallinen hyvin vartioitu öisinkin. Fasiliteettejä kehitetään koko ajan. Alueella on eri käyttäjäkuntansa talvella ja kesällä. Olen viettänyt talvet vakituisesti vaimoni kanssa vuodesta 1997 täällä, Santa Polassa siis, ollen hyvin tyytyväinen alueen palveluihin niin kuten myös kaupunkiin.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.11.2011 klo 12:54:03 polassa asukkaita tietysti n 30.000. Kesällä tuplaten-

Käyttäjän lisäys viestiin 22.11.2011 klo 12:58:29 Huonosti kieltä osaaville vielä tiedoksi että kyllä meitä Suomalaisia löytyy kielitaitoisiakin ja autamme mieluusti kanssakulkijoita tarvittaessa, mutta meedioita emme ole joten koittakaa ilmoittaa vaikeuksien yllättäessä.

KOIVISTO TERO 22.11.2011 20:38

Vaatimattomia olemme ja viihdymme ! 5 talvi menossa Santa Polan cämppärilä.Kaupunki on kesäturismin suosiossa,samoin kuin muutkin rantaviivaa omaavat pikkukaupungit.Siitäjohtuu etteivät kaikki rantagulevarilla olevat kuppilat juuri ole auki,sama ilmiö vastaavissa muissakin kaupungeissa.markkinatalous.Jos käy niin,ettei löydä Santa Polan kaupungista ravintolaa tai baaria on syytä kääntyä silmälääkärin puoleen,kaikella ystävyydellä. Totta on,että pyöräteitä on kaupunkialueella vähän.Pyörällä olen kuitenkin kauppareissuja tehny.Espanjalainen autoilija toisin kuin härmäläinen kunniottaa pyöräilijää,samoin myös jalankulkijaa.Lähimaaseudulla on rajattomat mahdollisuudet pyöräillä rauhallisilla appelssinitarhojen ympäröimillä sorateillä.Melkein päivittäin 5-8 härmänjätkää pyöräilee 15-25 km. kuntolenkkiä. Cämppäri on valoisa,lämpimässä rinteessä,ei ole mikään viidakko, johon aurinko ei pääse.Sateen sattuessa ei ole tarvinnut ravassa rypeä.Parsela tiheys normaalia espanlajaista tasoa. Kuvitteleeko joku saavansa ilmaisia netti-tai lämminvesialtaita,ne maksetaan perusmaksun yhteydessä,on bisnestä täälläkin.Joka ei käytä ko.palveluja maksaa kuitenkin.Kauppoja kävelyetäisyydellä moninaisia,muitakin kuin S,/K. Keskustelun avaaja ehkä majailee vapaaparkeissa.Sekin on mielenkiintoista,kokemuksella,Olhaun männikön jälkeen Manta Rotan vparkki oli yliveto. Edellisenävuonna tulimme Polaan 15.10 keväällä kotiin 27.04 vajaa 200 pv 1.542€ netti n. 100€ sähkö 91,20€,siinä hinta yli puolesta vuodesta.( 2 hegen sähkö) Aluelle tullessaan kannattaa ilmoittaa kuinka kauan aikoo viipyä,mieluummin vähän optimistisesti Kyllä rutupeli porukka on helpompi saada kokoon,isommasta suomalaisjoukosta kuin 3-4 vaunukunnasta,Polassa myös naiset sauvakävelevät,pedankia pelataan päivittäin,kerran kuukaudessa pidämme Suomitanssit respassa jne.Isommalla joukolla on aktiviteettiä.Tervetuloa mukaan! Mistälie kertoo,että samat sakut ja hollanderit vuodesta toiseen tapaa myöskin täällä? Ruotsalaiset ovat löytäneet myös tämän paikan,lisääntyvät niinkuin kaninpojat.Engelmanneista en sano mitään,Janhonen sanoi jo. Viettäkää antoisa talvi,luonnikasta reissua.MISSÄ OLETTEKIN !!

KOIVISTO TERO 22.11.2011 21:47

Vaatimattomia olemme ja viihdymme ! Lyhempiä ja pitempiä aikoja 5 vuoden aikana Santa Polassa.Tämä on kesäturismi kaupunki,samoin monet muut pienet kaupungit,joilla on rantaviiva.Loka- marraskuussa moni kuppila sulkee ovensa rantabulevaarien varsilta.Kaupunki on kyllä auki , jos sieltä ei löydä ravintolaa tai baaria on syytä käydä silmälääkärissä.Siestan aikana kyllä hijenee,kuppilat ovat silti auki.Pyöräteitä on kaupunkialueelle kyllä vähän,on totta.Pyörillä silti uskaltaa kaupungilla liikkua.Espanjalainen tunnistaa pyöräilijän ,samoin jalankulkijan Paremmin kuin härmäläinen.Pyöräteitä pääsee kyllä lähimaaseudulle hyvin.siellä on rauhallista ajella ja huolehtia kunnostaan.5-8 härmänmiestä ajelee miltei päivittäin 15-25 km.lenkkiä,pyörällä.Cämppäri on valoisa Ja lämmin loiva rinne,ei mikään viidakko johon aurinko ei pääsisi.Sateen sattuessa emme joudu tarpomaan liejussa.Parselat normaali espanjalainen tiheys. Onko joku niin naivi,että kuvittelee saavansa ilmaisen netin,lämmitetyn altaan,saunan jne.ehei se maksetaan perusmaksussa.Hänkin joka ei käytä.maksaa. Kauppavalikoima on muuta kuin S/K,kävelyetäisyydellä.Jotenkin tuntuu kuin keskustelun avaaja majailisi vapaaparkissa.Ei tunnista tosiasioita.Vparkki on ok. Olhaun cämmpäriltä sieltä männiköstä,kun meni Manta Rotan vparkkiin avaraan rantaan,telttasauna lämpimäksi avot. Santa Polan aluella on aktiviteettiä ,arkisin pedankia,päivällä ,illalla rutupeliä,3-4 vaunukuntaa jos on alueella nämä ovat aika vähissä.Ei sovi unohtaa naisten sauvakävelyporukkaa tai voimistelupiiriä.Neulapojat tanssittavat suomitansseja kerran kuukaudessa respan parketilla.Joululaulut pikkujoulu,,lauluillat jne..aktiviteettiä ! Mistä johtunee,että vuodesta toiseen samat sakut ja hollanterit täällä tulee vastaan.Ruotsalaiset ovat myös tänne löytäneet joka vuosi lisääntyvät niinkuin kaninpojat.Engelsmanneista en sano mitään Janhonen sano sen. Lasku tältä keväältä:15/10 2010-27/04 2011 194pv 1.542€ netti n.100€ sähkö 91€,Lämmitys sekä ruuanvalmistus kaasulla.Sähköjohtoja ei ole tarkasteltu. Kun tulet aluelle ilmoita kauanko aiot viipyä,optimistisesti. Hyvää mieltä kaikille,erilaisista näkemyksistä huolimatta,niin senkuuluu ollakkin. Luonnikasta reissua missä menettekin !!

Käyttäjän lisäys viestiin 22.11.2011 klo 21:52:01 Näin tekniikka, ensin hylkäsi sitten tuli molemmat versiot,kirjoitusharjoituksia.

HOLMSTRÖM JAANA 23.11.2011 00:37

Marjalin hinnat alkavat laskea heti kolmannesta päivästä lähtien ollen esim 3kk kohdalla 60%. Eli mitä kauemmin viivyt sen halvemmat kk-maksut ovat. Tarkat tiedot löytyvät marjalin nettisivuilta. En minäkään usko ilmaisiin lounaisiin, kyllä ilmaiset wiwi- ja spa-maksut otetaan kuukausihinnassa. Kyse on kai lähinnä siitä mitkä asiat itselle on tärkeitä, meille aina toimiva wiwi ja minulle uiminen on tosi tärkeätä vaivojeni takia. Santa Polan mäki oli minulle mahdoton. Ja Marjalin parcela on noin kolme kertaa suurempi kuin Santa Polassa. Negatiivinen puoli on tietenkin se että suomenkielistä juttuseuraa ei sitten välttämättä löydy.

TOIVONEN MARTTI 21.11.2012 16:00

Isla Plana Cartagenan lähellä ja siellä kämppäri Los Madriles. Terassikämppäri ja komeat näköalat merelle lähes jokaisesta tasaisesta ja kovapintaisesta parcelasta. Huoltotilat hyvät, lämmintä vettä joka paikassa, suihkutilat lämmitetyt. Iso ulkouima-allas jossa lämmin vesi, katettu sisäuima-allas jossa vielä lämpimämpi. Molemmissa merivettä ja ainakin ulkoaltaan vesi vaihdetaan joka yö. Toimiva hyvinvarustettu kauppa, kaikenmaailman pelikenttiä (tennis, jalkapallo, petankki tms), Lähellä valtavan hienot vaellusmaastot ja hyviä rantoja vaikka kuinka. Cartagena on lähellä, pyöräilin sinne eilen.

Paikka täynnä saksalaisia, hollantilaisia, brittejä, ruåtsalaisia jne. Kansa ui, sauvakävelee, pyöräilee, liikkuu ja harrastaa ja kaikesta päättäen nauttii olostaan. Varmaan paljon suomalaisiakin? Ei kai ainuttakaan meidän lisäksi. Juu, tiedän,'ei koiria' rajaa pois osan suomalaisista mutta silti ihmetyttää.

Tultiin tänne Torre del Marista ja on kuin eri planeetalta.

Juu, on täällä huonojakin puolia, vessaankin pitää viedä omat paperit, talo ei tarjoa.

mot

KUJANPÄÄ MARKKU 21.11.2012 17:39

Tuota ihmin itsekin, jotta miksi ei ole kuvauksia muista kuin kusenpolttamasta olhaon kämppäristä.

Ehkä paremmilla kämppäreillä vetelehtiöillä ei ole niin innokasta tunkua tunkea tänne kuviaan, harmi.

JANHONEN MATTI 21.11.2012 18:44

Tässä on yksi, joka taatusti ei ole "kusen polttama". Oikeat tarvihinnat löytyy kohdasta lataa monena kieliversiona. On sauna ja lämmitetty uima-allas myös talvella.

http://www.torrelasal2.com/inicio.asp?idlengua=3

KUJANPÄÄ MARKKU 21.11.2012 19:14

No tuolla jo vähän meininkiä jossa vois pari kuukautta kupeltaa. Harmittavan tikkusesti toimivat alueen sivut kun yritin saada tarkempaa tietoa varauksista ym.

TOIVONEN MARTTI 21.11.2012 20:27

Toi on viimeisenä meidän listalla tällä reissulla katsottavista alueista. Vaikuttaa kiinnostavalta. Sieltä lähdetään sitten kotiin. Sitä ennen on vielä katsastettava L'Alqueria Grau de Gandiassa jonka tienoilla on ainakin runsaasti pyöräteitä ja seutu on vaikuttanut muutenkin mukavalta. Tälläkin kertaa jää katsomatta Benicassimin Bonterra Park joka voisi olla vahva ehdokas pidempäänkin oleskeluun. Mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla... mot

JANHONEN MATTI 21.11.2012 20:57

Tässä vähän vaativampaankin makuun http://www.campinglamarina.com/

Tässä toinen vähän vielä äikeämpi merenrantapaikka. Ei sovi talvehtimispaikaksi, kun on talvet kiinni. Täällä saa halutessaan - rahalla tietenkin - ikioman vessan ja suihkutilan vierailun ajaksi käyttöön, niin ei tarvitse rahvaan seassa pyöriskellä ja pöntöillä piereskellä. http://www.campinglasdunas.com/

Eivät ole kantapaikkojani, vaan onhan ne pitänyt käydä testaamassa jotta tietää missä mennään. On siinä ja siinä onko tämä taso jo härmän pojalle liian hienoa. Autonikin jo vähän liian vanha ja pieni noille parceloille,

Nämä alkaa jo pärjäämään noille Isolan nimen parhaille kämpäreille tuolla Venetsian eteläpuolella. Vaan yksi näistäkin puuttuu ja sen mukana kaikki - sauna.

SILMUNEN HANNU 21.11.2012 21:33

Näyttäis siinä lamarinassa olevan tavallinen ja höyrysauna, kuvien perusteella ainakin!

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 21.11.2012 22:25

Niinpä näyttää olevan tuolla Spa:n puolella.

TOIVONEN MARTTI 22.11.2012 18:18

Onhan Matti tuo oma vessa ja suihku mahdollista myös pieneen lisähintaan tuolla Baños de Fortunassakin eikä se ole mikään ylihieno paikka vaan aika ok kämppäri. Ympäristön pyöräilymahdollisuudet siellä ovat kyllä aika haastavat ja kun meri puuttuu puuttuu jotain aika olennaista. Täytyy tsekata tuo dunaskin jossain vaiheessa. Hyviä paikkoja tai ainakin ehdokkaita hyviksi paikoiksi on niin paljon ja aika on rajallista. Aina vaan menee siihen että ehkä ensi kerralla... mot

ALAKULJU AULI 22.11.2012 18:34

Viimeisellä Italian reissulla olimme juuri tuolaisessa paikassa missä oli oma vessa ja suihku sekä oma ulkokeittiö. Se oli todella mukavaa luxusta ja vaihtelua. Suosittelen kyllä. Hinta oli kahdelta lokakuussa noin 30e mutta sesonki aikaan yli 80e. Ei kyllä raskisi tuota sesonki hintaa maksaa.

JANHONEN MATTI 22.11.2012 19:02

Itseasiassa noita La Marinan ja Dunasin tasoisia paikkoja on enemmänkin Espanjan Itärannalla. Nuo esiin nostamani paikat on vain paikkoja joista on pientä omakohtaista kokemusta.

Myös La Marina on ns. "kuivanmaan camping" josta merelle on lähes kilometri. Tosin ainakin sesongin aikaan rannan ja alueen välillä liikennöi sähköauto. Aika usein tietty korreelaatio on siinä, että mitä huonompi ranta sen parempi uima-allas. Tämä ei kuitenkaan päde Torre la Sal 2:lla eikä Las Dunasissa.

Sen havainnon olen tehnyt, että kun paikka käy "liian hienoksi" ja sen myötä kalliiksi niin alueen tunnelma muuttuu. Sen vaan jotenkin aistii kun niskat jäykistyy ja nokat nousee pystyyn. Kolmen tähden alueet on tässä suhteessa Etelä-Euroopassa parhaita alueita meikämannelle.

HAAPANEN TIMO 22.11.2012 19:39

Eiköhän juuri se tunnelma vie meikäläiset sinne samoille paikoille. Lisäksi kannattaa huomioida että siellä kohtaavat vuosia toisensa tunteneet henkilöt.

Suosittelisin kaikille Hartolan kokoontumista. Siellä huomaa heti sen yhteisöllisyyden, ja siellä on hauskaa. Kaikki puhuvat samaa kieltä, ulkomaanmatkailua. Se on vähän eri asia kuin silakkatreffit. Lisäksi Rutuihin väkisinkin valikoituu tavallista rohkeampia ja kenties sosiaalisempia vaanareita kuin keskivertokaravaanari on.

Itse en kerhon jäsen ole, mutta Hartolassa pari kertaa käynyt.

@timppa

AHONEN KAI 22.11.2012 23:13

Muutamat tutut ja puolitutut on olleet siitä Hartolasta mieltä että sisäänlämpiävää porukkaa ja noviisit on noviisin osassa, kukaan ei kerro mistään mitään, ite käynyt koskaan mutta tuota mieltä olleet.

Jäsen juu ite

HJELM ARTO-VEIKKO 23.11.2012 07:43

Tuttusi kun tunnet niin tiedät millä asenteella he ottavat yhteyttä ihmisiin. Kukaan ei ole aina juttu tuulella mutta isosta porukasta löytyy henkilöitä jotka mielellään opastavat ja neuvovat, ei ole parempaa aloitusta kuin kysyä neuvoa keskustelun avaamiseksi. Kommuninkointa on aina kahden ihmisen välistä kemiaa.

t Jelmi

JANHONEN MATTI 23.11.2012 10:18

Itse kävin kerran Hartolassa - noviisi kun olen- mutta pieneksi jäi tiedollinen anti etten sanoisi olemattomaksi. Koin itseni jotenkin ulkopuoliseksi niissä bileissä. Jäi jotenkin sellainen tunne, että tutut oli tulleet tapaamaan omia tuttujaan. Vaan kerhohan RUTU-sakki luonteeltaan onkin, joten ei siinä mitään.

Se kuitenkin kannattaa huomata, että saunanlaudetiedossa on aina se vaara, että se onkin disinformaatiota.

KOIVISTO TERO 23.11.2012 15:29

En ota avaukseen toistamiseen kantaa. Kirjoita cämpig Lo Monte ,hakusanaksi.Paikka on n.15 km Torreveijan eteläpuolella Kolmen koon parselat 9-10-11 ekua.3:mas viikko menossa,edellisellä reissulls 2,5 kk.Nyt 2 Suomi vaunukuntaa.Laajennus valmistuu ,ehkä viikossa

Terveisiä Polalaisille Marjatta @ Tero
HAAPANEN TIMO 23.11.2012 16:04

Enhän minä mistään tiedollisesta annista tarkoittanut puhua lainkaan, vaan ihmisten tapaamisesta. Vaikken ole koskaan matkailuautolla Portugalissa käynyt en suostu 25 vuoden reissukokemuksella ulkomaanmatkailusta noviisin viittaa ottamaan. Rutusäännöt on erikseen. Siitä ulkomaanmatkailusta on hauska jutella samanmielisten kanssa.

Ymmärrän varsin hyvin ettei viitsitä olla kaksin jollain alueella jos tuttavat ja ystävät ovat toisessa paikassa.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 23.11.2012 17:03

Minä taas voisin nähdä rentouttavana sen, ettei ole napanuorassa mihinkään tahoon. Tietty joissain ongelmatapauksissa on yhteisön kokemus paikallaan.

HAAPANEN TIMO 23.11.2012 17:22

Muta jos olet pari kuukautta 24/7 kaksin Lyytin kanssa, kaipaat jo muita kavereita. Ja ajatteles Lyytin kohtaloa.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 23.11.2012 17:44

Voi se Timppa olla noinkin, mutta etukäteen en lähtisi siitä lähtökohdasta, että olispa alueella paljon suomalaisia.

HAAPANEN TIMO 24.11.2012 08:52

No juu. Näin kun meikäläisittäin siellä maisemat ovat uusia, tulisi paikkoja tutkiskeltua, eikä ankkuroituisi mihinkään pidemmäksi ajaksi. Se tietty muuttuu jos on vuosikausia siellä ja koko talven.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.