Jouluksi Saksaan matkailuautolla

VIRTANEN JUKKA 30.10.2011 21:03

Olemme alustavasti suunnitelleet tuttavapariskunnan kanssa lähtevämme joulun viettoon Saksaan. Jos laivalle menisi pohjois-Saksaan muutaman päivän aikaisemmin, voisi käydä eri joulumarkkinoilla, kuten Lübeckissä ja Rostockissa. Meidän naiset haluaisivat kuitenkin joulupyhät viettää jossain hotellissa. Joten olisiko kenelläkään mitään hyvää vinkkiä Pohjois-Saksasta, missä voisi mukavasti joulua viettää ?

HAAPANEN TIMO 31.10.2011 18:50

Pariin kertaan olen ollut Hampurissa joulumarkkinoita katselemassa, varmasti menen vieläkin kunhan sopivasti sattuu. Olen ollut pakettiautolla (moottoripyörän osto ) liikkeellä ja siksi hotellimajoituksessa.

Linkissä näkyy keskustan torien sijoittumista,Gerhart-Hauptmann-Platzin, Petri kirkon ja Jungfernstiegin torit ovat avoinna melkein uuteenvuoteen ja siellä nurkilla on paljon katseltavaa. Hauska siellä on kierrellä ja napostella pikkusyötävää kipsoista. http://www.hamburg-tourism.de/themen-touren/shopping/weihnachtsmaerkte-in-hamburg/

Kuvat tuolla alhaalla ovat vuodelta -09, lämmintä oli eikä yhtään lunta.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 31.10.2011 klo 18:51:22 Tulivatpa sitten kolmeen kertaan pyöräkaupan kuvat.

HÄNNINEN JUKKA 03.11.2011 19:38

Leenu kirjoittaa, Jukka on palmujen suhinassa.

Hannoverista koilliseen on noin vuonna 1290 perustettu runsaan 70000 asukkaan kaupunki CELLE. Saksalaiset ovat äänestäneet se ainakin parina vuonna maansa kauneimmaksi kaupungiksi. Vanha kaupunki on täynnään uskomattoman upeita taloja, joista vanhimmat ainakin 1400-luvulta, kujia ja kävelykatuja kahviloineen, putiikkeineen ja patsaineen. Kaupunki lienee säästynyt sodan aikana suuremmilta pommituksilta. On vaikea uskoa, että se olisi kyetty entisöimään nykyiseen loistoonsa.

Parin sadan metrin etäisyydellä vanhasta kaupungista on Aller-joen rannalla, Hafenstrassella, pieni vapaaparkki. Siellä on vesiklosetti, vettä saa ja kaikensortin jätteet voi tyhjentää, muistaakseni sähköäkin oli saatavilla. Olimme siellä kaksi yötä viime vuoden syyskuussa eikä mitään maksuja peritty. Timppa tämänkin paikat koordinaatit varmaan selvittää nanosekunnissa.

Hotelleista ei ole kokemusta, mutta muistelen nähneeni niitä ihan siellä vanhassa kaupungissa, Cellen sivuilta löytyy. Tuttavapariskunta oli siellä joulun alla jokunen vuosi sitten ja olivat hyvin ihastuneita kaupungin joulutunnelmaan.

En tiedä, kuinka kokeneita matkailijoita olette. Suosittelen ajamista Bundesstrasseja pitkin enemmän kuin pakollista, silloin näkee pienempienkin paikkojen joulutunnelmaa ja tiet ovat hyviä.

Suosittelen. Olisi kiva lukea joulun jälkeen reissustanne, mihin sitten päädyttekin.

terv. historiaa, nähtävyyksiä ja taidemuseoita ja muutakin rakastava Leenu

HYTTILÄ ESKO 03.11.2011 21:24

Takavuosina oli suomalaisia liikkeellä matkailukulkimilla siellä paljonkin. Esim Luneburger Heide campingilla. Siellä oli ihan vieraskirjakin heillä. Alueen hoitajat kuuluivat SFC:hen ja heillä oli oma iso vaunu. Norjalais-saksalainen pariskunta. http://www.masterpiece.dk/UploadetFiles/403/68/s090.pdf

ALASMAA MATTI 04.11.2011 21:46

Celle Stellplaz joen rannalla 52°37'40" 10°4'27"

HÄNNINEN JUKKA 06.11.2011 23:22

Jees, hienomman kokemuksen paikka. Kiva lukea, että kotijoukkomme täydentävät meidän suhinajuttujamme ! Koordit kohdillaan, sinne vaan ihastumaan !

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.