Kotona taas

VIRTANEN JUKKA 26.09.2011 22:23

Kaksi viikkoa kotona ja työhön totuttelua. Matkaa tehtiin 7 viikkoa, 18 maata. Pakko luetella: Viro, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Serbia, Bulgaria, Turkki, Kreikka, Makedonia, Kosovo, Albania, Montenegro, Kroatia, Bosnia, (Unkarin kautta) Itävalta ja Saksa. Minä, eukko ja kaksi yorkshiren terrierityttöä pikkuhymerillä. Kohokohtia muutama päivä Mustanmeren rannalla Bulgariassa Pomoriessa. Istanbul ramadan aikaan, matkaparkissa aivan sinisen moskeijan vieressä pari yötä. Kymmenen päivän rantaloma Tassoksen saarella Kreikassa. Köyhän Kosovon kivat ihmiset Pejessä ja kolme päivää Sarajevossa kulttuurien ja sodan muistojen sekamelkassa. Paljon kilometrejä, mutta ei isoja harmeja. Pari kertaa luotettiin liikaa naviin, ja ajettiin tosi huonoille teille Puolassa ja Bulgariassa. Slovakiassa jäätiin (taas!) kiinni nurmikolle, kun etupyörät sutivat savimaassa tyhjää. Kiitos todella paljon kaikille niille, joilta saimme viimeistä tietoa ja ohjeita VOP-päiviltä, näiltä sivuilta ja sähköpostissa. Me vastavuoroisesti jaamme kokemustamme tosi mielellämme niille, jotka suunnittelevat matkaa Balkanille. Minulle voi myös lähettää sähköpostia: jukka.virtanen@tarkkatili.fi.

JANHONEN MATTI 27.09.2011 09:32

Kiitos Jukka viestistäsi ja ennen kaikkea yhteystiedosta. Jos tämä kunto säilyy niin otan yhteyttä tuossa ensi vuoden puolella. Tuo Albanian, Istanbulin (lentäen käynyt) Bulgarian ja Romanian nurkka on vielä käymättä. Sen jälkeen lupaan osallistua jopa treffeille.

SAIKKONEN ERKKI 09.10.2011 09:31

Mielenkiintoisen matkan olet tehnyt!! Tekisi minunkin mieli....Olit ilmeisesti matkalla autolla, mitä mieltä olet siitä, että se tehtäisiin yhdistelmällä. Camppareitä tuskin on, missä yöpyä jne.?? Via Baltica on tuttu ja Sarajevossakin olen piipahtanut. Sieltähän löytyy campingalue, mutta miten idempänä.Turkin läpi olen ajanut autolla 80-luvulla, olosuhteet ei sinänsä hirvitä. VOP-päiville emme päässeet, harmi.

SILMUNEN HANNU 13.10.2011 16:01

Kuulostaa kiehtovalta matkalta!

Istanbulissa käytiin itsekin pari vuotta sitten kääntymässä, Albanian kautta mentiin ja Bulgarina kautta tultiin.

Kova hinku jäi uudelleen noilla seuduille palata, ja Turkkia, Bulgariaa, Serbiaa ja oikeastaan kaikkia noita itäisiä maita lisää koluta ja paljon!

Navia meillä ei ole, ja pieniä teitä kuljettiin silti, mutta niiden varrellahan se elämä usein on, ja keikkein kiehtovimmat kohteet:)

t.Kaarina

VIRTANEN JUKKA 15.10.2011 15:23

Autolla todella oltiin. Normaalilevyiselle vaunullakin varmaan pärjää hyvin. Jossain kohdin tie on aika kapeaa. Esim jos Albanian Shkoderistä menee Montenegroon, kannattaa ajaa pikkutietä Murriganin raja-aseman kautta. Tie Shkoderistä Podgoricaan on kuulemma edelleen tosi huonossa kunnossa. Murriganista Montenegron puolella tie on välillä tosi kapeaa. Muuten tiet olivat yllättävän hyvässä kunnossa. Joskus on tietenkin paikattuja tienpätkiä, mutta onhan niitä lännessäkin. Kämppäreitä löytyi kyllä joka maasta, paitsi Kosovosta. Albaniasta löytyy Shkoderin eteläpuolelta siisti, hollantilaisten pitämä alue. Selvät viitat päätien varrella. Siellä istui koko yön vartija ase kädessä vahtimassa rosvoja, vaikka paikka tuntui kovin rauhalliselta. Vähän Skopjen ulkopuolella oli Best Western-hotellin vieressä myös todella siisti alue. Belgradissa on mukava Camping Dunau, josta pääsee bussilla keskustaan. Bulgarian Sofiastakin löytyi alue, mutta se oli kyllä aika onneton. Bulgarian Pomoriessa Mustan Meren rannalla on minialue Diana. Siellä on kiva, ystävällinen omistajapariskunta. Kosovossa olimme Pejen kaupungin ulkopuolella Hotel Kosova Parkin bungalovissa. Olisi siellä voinut autossakin yöpyä, mutta siisti huvila ilmastointilaitteineen ja poreammeineen oli aika halpa. Nätti paikka keskellä metsää. Turkissa alueita on taas vaikka millä mitalla. Vaunu on kyllä siitä mukava, että sen voi jättää leiriin, ja autolla sitten kierrellä pienemmilläkin teillä. Ja Kreikan pohjoisosassa voi sitten pitää välillä rantalomaa Thassoksen saarella. Sen eteläosassa on Pefkarin leirintäalue, jolla on saksalainen omistaja. Se takaa, että öisin saa nukkua, kun alue pidetään hiljaisena, toisin kuin muualla Kreikassa. Ravintoloita ja yöelämää on kuitenkin kävelymatkan päässä runsaasti.

SAIKKONEN ERKKI 16.10.2011 14:00

Kiitos Jukka V. seikkaperäisestä vastauksestasi. Oli mielessä mennä ensi keväänä länsi-Eurooppaan, mutta tuo Sinun matkasi itään toi uusia ajatuksia.....

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.