Nopeimmat Palkitaan .Ylinopeussakot Latviassa. Kele!!

RAINETSALO KARI 18.08.2011 20:08

Olen käynyt vaunun kanssa baltiassa vuodesta 1995 alkaen joka kesä. Karavaanariveljet kertovat mielivaltaisesta sakotuksesta ja sakkojen perinnästä tienpäällä. En ole koskaan tuollaista kokenut. Nyt heinäkuussa olimme eteläisessä Latviassa. Liettuan rajalle oli enää noin 20 km.Tulin T- risteyksestä tielle ja aloitin kiihdytyksen.Pienemmällä tiellä en ollut mitään kylän alkamismerkkiä huomannut. Vauhtia oli 79 km/h kun kylän päättymismerkin takaa hyppäsi tielle poliisisetä. Pysähdyin. Setä kysyi puhunko venättä? En puhunut. Toinen setä osasi kankeaa Englantia. Paperityön tulos oli latviankielinen lomake josta en ymmärrä muuta, kuin summan 40 Latia. Tuon summan poliisi pyysi maksamaan pankkiin. Summa vastaa noin 60 €. Onko joku joskus tuollaiset maksanut? Toimiiko perintä? Kertokaapa kokemuksianne.

JANHONEN MATTI 18.08.2011 20:40

EU-maiden välillä pienin perittävä sakko on 70 euroa. Systeemi on muistaakseni sellainen, että se saa pitää rahat joka saa sakon perittyä. Mikä motiivi on silloin lähettää pieniä summia toiseen maahan perintään, kun ei saa kun turhan työn. Perintä ei ole automaattinen eikä mene suoraan ulosottoon vaan sitä voi vastustaa. Perinnän hoitaa Rikosseuraamusvirasto ja jos sen riitauttaa niin se käsitellään muistaakseni Tampereen käräjäoikeudessa. Tämä on muistitietoa ja voin olla väärässäkin.

ANTTILA MARKKU 18.08.2011 21:13

Sanoisin että erikoinen tapaus.Jos et joutunut antamaan korttia kaniin tai vain kansainvälisen kortin niin terve tuloa kotimaahan.Minulla oli ennen EU aikaa 5-6kpl kansainvälisen kortin kopioita ja hätätapauksia varten pari kopiota suomalaisesta kortista.Muutaman vuoden kuluttua minulla ei ollut ainuttakaan kopiota jäljellä.Proopuskoita minulla sitten oli senkin edestä.Siellä oli silloin kova usko leimoihin,minulta puuttui leima rekisteriotteen kopiosta.Aikamme asiaa pähkäiltyämme minullekin selvisi mistä matkanteko tyssäsi.Ain moment,kiireesti hyttiin ja samalla leimasimella jolla leimasin carneet firman leimalla,stampeli kopioon ja kipi kapi publikaanin luo ja eikun menoksi.

SILMUNEN HANNU 18.08.2011 22:28

Kyllä perintä toimii pienemmistäkin summista. Meidän poika sai parkkisakon Virossa 2v sitten ja tänä keväänä sieltä tuli muistutuslasku suoraan perintätoimistolta ja kun se unohtui muuttohässäkässä tuli se tuplaantuneena kesällä ulosotto-uhkauksen kera. Summa mikä lopulta maksettiin (siis jo tuplantunut) oli 78e.

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 18.8.2011 klo 22:34:44 Ja Ruotsista tuli kolmenkympin parkkisakko perästä päin...nukuttiin Tukolmassa Siljan terminaalin lähellä, mutta kaiketi se oli hotellin pihaa, paria autoa lukuunottamatta täysin tyhjä....me siis nukuttiin kolme tuntia aamuyöstä, ja huomattiin kotona vasta että mikäs lappu tuulilasin alareunassa on (ihan pieni) ja kellonaajasta tajuttiin että me valvoimme valot päällä autossa teetä juoden kun se sakko siihen käytiin laittamassa..muistettiin kuulleemmekin auton ääntä jostain läheltä...olisimme maksaneet pysäköinnin silloin automaattiin mutta se huoli vain kruunun kolikoita mitä meillä ei ollut...eikä se samputin sakottaja voinut koputtaa oveen ja sanoa että maksakaa kiitos....

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 19.08.2011 09:40

Jos ne oli pysäköintivirhemaksuja ei siis varsinaisia sakkoja. Siinä on vissi ero. Pohjoismaiden välillä sakon perintä on toiminut jo pitkään ja pienemmätkin kun 70 e sakot on jossain tapauksessa pitänyt maksaa. Samoin Norjan tie- ja tunnelimaksut jotka taidetaan periä perästi Englannin kautta.

Venäläisten osalta perintää on tehokasta sen vuoksi, että uutta viisumia ei tipu jos sakot on maksamatta.

HAAPANEN TIMO 19.08.2011 15:30

Ne on hankalia huomata ne kylien merkit, tuurilla on tullut mentyä monasti. Pikkuisen erilaisiakin eri maissa.

@timppa

AHOLA JARI 20.08.2011 08:07

Aika hyvin on nakkilaattori auttanut nopeusrajoitusasioissa - varsinkin tuossa taajaman alkamisessa.. Hyvä syy pitää kartat ajantasalla ;)

SUOMI SEPPO 20.08.2011 09:46

Olemme siirtyneet Latviassa ja Liettuassa ajamaan rekkojen imussa. "Pitkien antennien autot " taitavat viestittää toisilleen tutkista aika tehokkaasti. @seppo

SIHVOLA MARKUS 22.08.2011 18:30

Minulla on vakiopaikka Saksassa ,jossa välähtää.Kolme vuotta takaperin väläytin kameraa Lyypekin ja Berliinin välisellä pienemmällä tiellä.Kolme viikkoa takaperin juuri mietiskelin , että missähän kohtaa se kamera mahtoi silloin olla ,kun taas välähti.Ei tullut seuraamuksia ensimmäisellä kerralla.Saas nähdä miten nyt käy.

HEINONEN JORMA 22.08.2011 18:53

Eiköhän lähetä karhukirjeitä sinulle Suomeen ?.

HEINONEN JORMA 22.08.2011 18:59

Nyt onkin Janhosella pikkaisen väärät tiedot asiasta. Kehoittaisinkin ottamaan selvää kun moisia kirjoittelet. Minulla sattuu olemaan kokemusta mm. saksasta Espanjasta Puolasta sekä Latviasta sekä venäjältä sakotus systeemistä, tosin ole melkein aina pystynyt sakot välttämään pienellä kieroudella. vain pari kertaa olen joutunut maksamaan, mutta kuittia vastaan. Että sellainen systeemi. saksasta ovat yrittäneet jopa periä minulta sakkoa, mutta en maksanut, tietyistä syistä.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.8.2011 klo 19:45:05 Mitäpä tässä repimään, kokemuksesta vain kirjoitan, loikkia en ole huomannut Se sunun direktiivistä. Etteivät vain olisi vanhentuneet tiedot saitillasi.

JANHONEN MATTI 22.08.2011 19:21

Minun tietoni on asiaan liittyvästä EU-direktiivistä ja Rangaistusseuraamusvirastosta. Revi siitä. Muutoin hyppään juttusi yli, kuten muutkin tekevät.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.