Olisko kellään Saksan POI Stellplatz luetteloa (tai exceli tms)?

VALTA-KERVINEN PIRKKO 25.07.2011 18:52

Tuo http://www.gps-waypoints.net/gps/ on ollut monta päivää huoltokatkolla ja pitäisi saada ne stellplatz-listauksen joko TomTomiin tai sitten (mieluummin) Nokia GSM navigaattoriin.

Mistäs sen nyt tähän hätään saisi? Onko vinkkejä?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.07.2011 19:00

Tarrkoitatko Reisemobilen Boardatlaksen paikkoja http://www.reisemobil-international.de/stellplaetze/bordatlas/

Ne voi ladata tuolta http://www.bordatlas.de/overlays.php

HAAPANEN TIMO 25.07.2011 19:46

Noinko meinaat ajaa platzille pelkän pisteen perässä, tietämättä onko siellä esim. kempsa ja vesihuoltoa. Mun mielestäni kirjasta kurkaaminen ei ole suuri vaiva kun siitä saa sen muun tiedon samalla.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.07.2011 19:49

Mielestäni paras kuvio on kirja ja paikat navissa, niin löytää helposti paikan jonka kirjasta on valinnut.

JANHONEN MATTI 25.07.2011 21:35

Piruako niillä kaikilla 3500-4000 stellplatzin koordinaatilla - pelkästään tämä määrä jo Saksassa - siellä navissa tekee jos tarvitsee vain muutamaa? Mitä ne pelkät koordinaatit navissa kertoo? Ei mitään, ei edes sitä onko sitä paikkaa enää olemassa vai eri.

Kyllähän se normaali marsijärjestys on se, että ensin katsotaan stellplatz-kartalta missä mahdollisesti ensi yönä yövytään, seuraavaksi katsotaan kartalta ko. seudun stellplatzien numerot, haetaan kirjasta numeroiden perustella ko. paikat, tehdään pikavertailu mahdoillisten paikkojen välillä ja kun yöpymispaikka on valittu, syötetään kirjasta naviin hakutiedoksi paikan osoite tai koordinaatit ja eiku menoksi.

Koko homma vie muutaman minuutin ja se ei ole paljon siitä, että matkalainen tietää jo ennakolta millainen paikka ja palvelut matkalaisia illalla oottaa.

LÄHDEMAA ARTO 25.07.2011 21:50

Mulla olis , osta oma. Autoliitosta saa halvimmalla jos runsas kybä ei oo liikaa.

SILMUNEN HANNU 25.07.2011 22:17

Noin mekin toimitaan kuin Janhosen Matti tuossa kuvaili, paitsi me ei syötetä naviin mitään, me vain ajetan kartan kanssa sinne valitulle stellplatzille:)

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 25.07.2011 22:36

Kyllä homma tosiaan toimii ilman naviakin, kuten Kaarina tuossa kertoi. Taitaa vain tuo kartan lukutaito olla kohta katoavaan kansanperinnettä.

Vahinko sinällään, koska nykynaveilla ei ole mahdollista korvata karttaa. Hyvän kartan informaatiosisältö on aivan toista luokkaa mihin neljän-viiden tuuman näytöllä oleva navi pystyy.

SOHLBERG JUHA 26.07.2011 09:50

Annetaan nyt tännekkin oikea vinkki... http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/?E26399M=11&x26399=78249777 . Eli lue Kari Luodon viesti 13.4 ja Saksassa ostat ekalta huoltoasemalta tuon ADAC Stellplatz fuhrerin. POI:t on numeroitu samalla koodituksella kuin kirjassa, joten ne navigaattoriin etukäteen sisälle...

Hinta kirjalle luokkaa 15,.

T: Juha

VALTA-KERVINEN PIRKKO 26.07.2011 15:59

Kiitos kaikille keskustelijoille ja vinkin antajille. Kyllä meillä karttaakin osataan käytttää ja vähemmälläkin pärjää.

Päädyin sitten (kun tunnin päästä pitää olla jo rannassa auton kanssa) siihen että latailin TomTomiin oman PC-softan avulla POI:ta muutaman kappaleen. Eli sieltähän Bord Atlaksen pisteet ja paljon muuta hyödyllistä sai. Nyt ne on navissa jo valmiiksi ja loput on sitten puhelimen kautta ja noista meidän lukuisista oppaista jotka lähtevät myös mukaan.

Vähän ihmetytti täällä kun ihmiset rupeavat antamaan ohjetta Y.stä kun kysellään apua A:sta. Eli ne jotka kyselevät että mistä niitä karttoja saa niille voi sitten kertoa sen. Ja joku tykkää navigaattorista ja joku kartoista.

Stellplatz kirjankin voin ostaa kuten tuossa jo hyvin neuvottiin (kiitos Juha vinkistä ja hintatiedosta), kaipa minä sen jo muutenkin tiesin :-D mutta jos on matkassa vähemmän aikaa eikä esim tule seuraavana vuonna tai sitä seuraavana Saksaan niin kyllä kirjan ostaminen on aika tehotonta puuhaa. Just heitin yhden Camping tiiliskivioppaan kierrätykseen ja toinen on mukana.

Joten eiköhän näillä mennä.

Tuhannen taalan vinkki: KÄYKÄÄ ihmiset katsomassa mitä on tarjolla PC-internet yhteyden avulla näitä kiiinnostuksen pisteitä vaikkapa Saksasta. Listauskin taisi olla 75 sivua pitkä ja esim Berliinistä löyty suoraan kiinnostavien kohteiden listaus sinne Naviin. Ei tartte kun olla kiinnostuntu niin...

Ville

HÄMÄLÄINEN MARKKU 26.07.2011 19:46

Valta-Kervisille (miksi ei muillekin) jos reissussa vielä pääsette nettiin tuolla minun sivulla on muutama paikka jotka voisi kenties bongata http://www.saunalahti.fi/hamal0

Siellä on linkit kohteissi sekä paikat ladattavissa suoraan Tomtomiin POI pisteinä Kaarinaa varten paikat on osoitettu myös Google mapsissa :=D (Ei vinoilua, vaan kateutta Oikeasta Navigaattorista, ei laitteesta)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.