Druskininkai. Liettua.

HAAPANEN TIMO 25.07.2011 16:29

Liettuan kaakonkulmalla on piilossa pieni hieno kylpyläkaupunki joka on ehostanut kasvonsa perusteellisesti. Kylpylähotellit on remontoitu, kadut ja jalkakäytävät kunnostettu, ja pyörätiet rakennettu.

Kylpyläpalveluja myydään myös ulkopuolisille ja hintataso on edullinen. Hyvä kämppäri muutaman sadan metrin päässä keskustasta. Parin päivän väärtti kaupunki. https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/DruskininkaiLiettua#

@timppa

SILMUNEN HANNU 25.07.2011 16:39

Kiitos Timo vinkistä, täytyy laittaa "korvan taakse"!

t.Kaarina

VALTA-KERVINEN PIRKKO 25.07.2011 17:15

Kerrassaan hieno paikka ja aivan tiptop. Kävimme siellä muutama vuosi sitten ja se todella sopii tuohon kohtaa Via Balticaa kun siinä ei paljon muuta kohdetta edes lähistöllä ole. Ymmärsin siellä käydessä että kylä on aikoinaan ollut sellainen ko. maan kylpyläkaupunki ja itse vesipuisto on siihen rakennettu varmaan pari vuotta ennen meidän visiittiä. Niin uudenkarhea se oli. Eikä ollut yhtään huonompi kuin läntiset kolleegansa :-D

lapset tykkäsi kovasti (3kpl, eri ikäluokkia) ja niinhän siellä kävi että koko päivä meni ja mekin raahasimme itsemmes sitten sille kaupunkikämppingille joka sekin oli tosi mallikas mutta pienehkö (betonoidut autopaikat ja sijainti oli naurettavan keskeinen). Siitä pääsisi kävelemällä itse vesipuistoon mikä on suuri plussa kun me saavuttiin aikoinaan paikalle aamupäivällä ja sai pelätä siellä yleisellä vesipuistoparkkiksella vähän että murtautuuko joku... no ei murtautunut ja sen verran hienoa autoa oli siinä vieressä että me oltiin varmaan sitä rupusakkia.

Tervemenoa vaan sinne... suosittelemme koko perheen voimalla. Paikka oli vielä suht edullinenenkin (kuten ne tuppaa olemaan siinä maanosassa Eurooppaa).

Ainoa jännä jutska oli se että välillä autonavigaattori ei tuntenut paikkaa ollenkaan ja se kohta oli "valkoinen spotti" TomTom maailmassa. Ainakin silloin. Nokian puhelimella sitten oltiin maailmankartalla (ladaten dataa) sentään mutta siinäkin on varottava ettei surffauksesta tule liian kallista. Etukäteen ladaten ja varmistaen on hyvä...

Ville

HAAPANEN TIMO 25.07.2011 17:27

Mää luulen Ville sen itse kaupungin muuttuneen hirveästi muutaman vuoden aikana. Siellä tehtiin nytkin uusia kivettyjä pyöräteitä ja jalkakäytävät olivat aivan tuoreita. Näytti oikein kivalta.

@timppa

VALTA-KERVINEN PIRKKO 26.07.2011 16:11

Terve Timppa!

Sinne täytyy lapsporukalla toisen kerran mennä kun Via Balticaa ajaa. Nyt mennään laivalla Saksaan joten tänä vuonna ei pääse kokeilemaan sitä onnea. Voin todella suositella lapsiperheille sitä kohdetta.

Ja ehkä ne navitkin ovat jo tämän vlakoisen kohdan kattaneet.

KUJANPÄÄ MARKKU 26.07.2011 17:35

Mielenkiintoista. Kiitos vinkistä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.07.2011 18:31

Kyllä Tomtomin karttaversiossa 870 Eurooppa kaupungin kadut näkyvät.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.