Visan käyttö ongelmallista

NIKOLA MIKKO 24.07.2011 19:09

Visa debit/credit kortti näyttää olevan outo entisen Itä-Euroopan alueella.

Maksaminen saattaa tuottaa ongelmia.

Monissa kaupoissa, asioidessa kassalla, ei ymmärrretty kredit/debit valintaa ja ilmoitettiin kylmästi, että homma ei toimi.

Joukossa oli mm. Lideleitä, PennyMarkt:eja ja Aldeja.

Useissa myymälöissä valinta näkyy asiakaspäätteellä, joka on vain tunnusluvun syöttöä varten. Kassa pitää sitä tiskin alla ja antaa sen asiakkaalle vasta, kun kassan maksupäätteellä näkyy maksutapahtuman edenneen PIN:nin syöttöön.

Siksi kannattaa ongelmatilanteissa yrittää pyytää k.o. aparaattia kassahenkilöltä, jotta voi tarkistaa, mitä siinä lukee ja tehdä valinta.... useimmiten vain credit menee läpi.

Tietysti kieliongelmat voivat vaikeuttaa tilannetta entisestään. Silloin on parasta englannin tai saksan sijasta sanua selevällä Suomen kielellä, että annappa mun kattua mitä siinä aparaatisa lukkee...

Jos sekään ei auta on pakko turvautua paikalliseen käteiseen

M.

AHOLA JARI 24.07.2011 22:53

Juuri tuon debit+credit -korttien valintaongelman takia (usein ei anna kuin credit-vaihtoehdon), ollaan jo useita vuosia käytetty VisaElectroni-korttia. On toiminut liki 100%:sti kaikissa itä-EU:n maissa. Viimeksi Kroatian-reissulla kesäkuussa..

LEPOLA SAKARI 25.07.2011 08:26

Minulla ei ole ollut mitään ongelmia Visan kanssa, tänä vuonna reissatessani Virossa, Latviassa ja Romaniassa on kaikki toiminut kuten pitääkin. On varmaankin paikkoja joissa henkilökunta ei ymmärrä miten laitteet toimivat, mutta niitä ei ole kohdalleni sattunut. Muutamassa kaupassa tosin huomasi, että myyjä laittoi suoraan creditille kyselemättä mitään.

JANHONEN MATTI 25.07.2011 10:18

Ei se aina ole kiinni siinä kortissa tai tekniikassa. Raha kädessä on arvokkaampi kun raha miinus Visan palkkio.

Toinen juttu on se, että pankin kautta kiertävät maksut ja harmaa ei sovi oikeïn hyvin yhteen.

AALTONEN JUKKA 25.07.2011 10:25

Minulla kokemuksia tämän kesän Krotianreissulta. Saksassa Visa electron ja Mastergard eivät käyneet useissa autophanan huoltoasemilla eikä kaikilla leirintäalueilla. Entisessä itäblogissa ja via balttikalla ei ongelmia.

MURTO JUHA 25.07.2011 15:53

Minulla myös Visa ongelmia. Kun matkustan Suomessa niin ulkomainen visa-kortti ei toimi kylmäasemilla. Tuottaa vaivaa etenkin pohjoisessa ajaessa. Olen useasti ajatellut miten ulkomaiset turistit omilla autoillaan pärjäävätkään. Monesti olen ajellut pelkillä höyryillä kun lopulta on jostain tullut bensa-asema vastaan joka on miehitetty. Ei viitsis mitään haisevaa varakanisteriakaan ottaa matkaan. Terkuin Murtsi Belgiasta

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.