Øresundin silta ja BroPas

KIISKI ANTTI 20.07.2011 09:08

Øresundin sillan asunto-autolla ylittäjien kannattaa tilata BroPas kortti. Yli 6m asunto-autoille maksaa itsensä takaisin jo yhdellä ylityskerralla! Ja alle 6m autoillakin edestakaisella reissulla nippa nappa :-).

Kortti maksaa 34 euroa/vuosi, ja ylitys matkailuautolla kortin haltijoille on 40 euroa. Lisäksi pakettiin kuuluu ikkunaan kiinnitettävä Brobizz laite joka rekisteröi ylityksen automaattisesti ajaessasi Brobizz portista. Veloitus tapahtuu niin ikään myös automaattisesti luottokortilta.

Tilaus jatkuu automaattisesti eli pitää muistaa peruuttaa kun ei enää matkustele sillan kautta. :-). Laite ei ole ajoneuvokohtainen, joten laitetta voi käyttää myös muut "perheen" jäsenet. Laitteita voi 200 DK:n panttia vastaan tilata myös toisen kappaleen.

Online tilaus ja lisätietoa: http://uk.oresundsbron.com/order/bropas

Tilaussivulla ei ole maa-listassa valittavissa Suomea, mutta kysyessäni asiaa käskivät valita Sverige ja sitten laittamaan mailitse oikeat osoitetiedot tilausnumeron kera.

LEHTONEN TIMO 22.07.2011 09:00

Tulipa tänään Visalasku, jossa oli siltamaksuja (Malmo) Hinta 38,88 eur. Ilman BROBIZZ hinta keväällä 90.00 eur. Huomattava säästö. Autona 8 m intergroitu. Lisäksi BROBIZZ etuna on ajaminen läpi ilman pysähtymättä. Tilaessani laitoin maan ruotsiksi mutta postinumeron kohdalle laitoin FI-postunumero ja kotiin tuli. Meillä on automaattilukija ikkunaan kiinnitetty, paketissa tuli myös kortti, mutta sitä en kokeillut.

Hyvää kesänjatkoa caravaanareille Timo

SOHLBERG JUHA 22.07.2011 10:30

Nopea kysymys noihin sillan ajoramppeihin, ajatteko niitä henkilöautoille merkittyjä brobizz kaistoja vai toisen reunan rekka/bussikaistoja http://uk.oresundsbron.com/page/989

Juha

LEHTONEN TIMO 22.07.2011 16:57

Ajetaan henkilöautoille merkittyä brobizz kaistoja

SILMUNEN HANNU 22.07.2011 17:13

Kiitos vinkistä, tuo on ihan hyvä ja mainio juttu tietää, ja palvelisi tietenkin parhaiten kaikkia meitä, jotka useamman kerran vuodessa tuota väliä ajavat!

Siinä on vain se huono puoli, että jos se kortti todella tulee automaattisesti vuosittain niin kauan kuin sen itse muistaa peruuttaa.....siit en tykkää...

Ja sitten se sitoo siltaan ja katoaa vapaus fiiliksen mukaan valita kumpaa käyttää, luontevan tauon tuovaa laivaa vai toisinaan nopeampaa vaihtoehtoa siltaa...

Täytyy miettiä.

Mutta entäs jos kovan tuulen vuoksi silta onkin suljettu silloin kun sille aikoisi, silloin voi harmittaa...Vaikka eihän tuokaan raha koko matkan budjetissa mikää jätti ole, mutta jos säästöksi on aiottu, niin harmittaahan sen menetys silloin...

t.Kaarina

LEHTONEN TIMO 23.07.2011 11:51

ProPas ja Probizz Toimivat myös laivalla sekä kaikilla maksullisilla lautoilla Ruotsin ja Norjan sisäisillä aluella sekä myös Putgarden-Rödby välisellä laivalla, jossa on omat kaistat eikä tarvitse jonottaa, mikäli on jonoa ja takuu että pääsee vähintään seuraavaan laivaan. Yhtiö keskustelee euroopan maiden kanssa jotta he tulisivat samaan järjestelmään, tiemaksujen osalta. Sitä en tiedä tuleeko kortti joka vuosi automaattisesti, mutta se on ainaskin varmaa, luottokortin vanhennettua lakkaa ProPizz ja ProPass toiminta. Mikäli tahtoo kummankin toimivan on mentävä palvelun tarjoajan "omalle" sivulle ja tehtävä muutokset kortin tietoihin.

Terveisin Timo (vapaus säilyy)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.